elektronik sayaç değiştirme.

Katılım
27 Ara 2006
Mesajlar
16
Puanları
1
Yaş
39
herkeze selamlar ben evimdeki mekanik elektrik sayacımı yeni elektronik sayaçla
değiştirmek istiyorum. ama bunu nasıl yapacağımı bilmiyorum.
sayacı elektrikçimi yoksa tedaşmı değiştirecek. bu koda bana yardımcı olursanız sevinirim
hepinize şimdiden çok teşekkürler.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
sayacı siz alacaksınız, elektrik kurumu değişim işlemini yapacak.sayaç mühürlü olduğu için
elektrik kurumundan başkası müdahale edemez.
sayacı niçin değiştirmek istiyorsunuz?
 
öncelikle yardımınız için çok teşekkür ederim
sayacı niçin değiştircemeğe gelince akşamları elektrik sarfiyatı daha az oluyormuş.oyüzden
sayacı alıp tedaş abonu işlemlerinemi müracat etmem gerekiyor.
selamler.
 
Anladığım kadarı ile, arkadaş elektronik sayaç taktırıp, puant saatlerinde tasarruf etmek niyetinde. Burada, dıkkat edilecek husus; sarfıyatı 17.00 / 22.00 saatleri arasında mınumum tutmak, yanı bu saarlerde çamaşır, bulaşık, ütü vs. gibi tüketimi fazla olan makınaları kulanmamak. Yoksa, tüketim mıktarı aynıda olsa, maddi karşılığı fazla olacaktır.

Sayaç değişimi, sayacı alıp, Tedaş'a müracaat edilecek. Mühür bozma formalitelerinden sonra kendi imkanlarınız (elektrikçi ark. ile) yaptırıp, Tedaş'a bilgi vererek kontrol ve mühürleme işlemi yaptırılacaktır.
 
bu işin en sağlıklısı sayacı alıp faturası ile birlikte tedaş a gitmeniz. orada başvurunuzu tamamladıktan sonra tedaş personeli sayacınızı değiştirip mühürleyerek işinizi halleder. yalnız sayacın faturasını da tedaş a teslim etmeyi unutmayın.
 
yardımlarınız için hepinize çok teşekkürler.
ben bir elektrikçiyle konuştum u biz değiştirip tedaşa bilgiyi biz vereceğiz dedi
benden 100 ytl para ve eski bir elekrtik faturası istedi.
ben pek ona inanmadığım için bu konuyu sizlere sordum.
teşekkürler.
 
çok zamanlı tarifeye geçmeyi düşünüyorsanız,hesabınızı iyi yapın.
tasarruf edeceğim derken faturanız kabarmasın sonra.
elektronik sayaç taktırdıktan sonrada kullanım tarifeniz eskisi gibi devam edebilir.
 
Sayın alisaracoğlu !

Elektronik sayaç taktırdığın zaman birim fiyatları şöyledir ;(daha açıklayıcı olması için birim fiyatları eski para birimimiz TL. olarak verdim)

T 1 (06.00 - 17.00 saatleri arası) 95.120 tl

T 2 (17.00 - 22.00 saatleri arası) 162.660 tl

T 3 (22.00 - 06.00 saatleri arası) 46.550 tl

Gördüğünüz gibi en yüksek ücret akşam saatlerinde uygulanıyor. En ucuz ise gece saatlerinde, herkesin yattığı ve elektrik tüketiminin en az olduğu saatlerdir.

Şayet akşam saatlerinde çamaşır makinası, bulaşık makinası, ütü yapmak, fırında börek yapmak gibi çok elektrik harcayan cihazlar kullanıyorsanız, çok tasarruflu olmaz, aksine analog sayaçtan daha fazla elektrik parası ödersiniz. Bu kurallara uyarsanız çok tasarruf edersiniz. Ben aylık 75 - 80 ytl olan elektrik masrafımı 35 - 40 ytl' ye indirdim. Kolay gelsin.
 
arkadaşım her kim senden 100 ytl istemişse olayı abartmış biraz. sonuçta sayacın depişimini tedaş yapar. sen saatini alır ve faturası ile başvuruda bulunursun. başka da birşeye karışmazsın. sayaç fiyatlarına gelince viko makel alfateck bunların her birinin fiyatı aşağı yukarı aynı. benim perakende satış fiyatım 22.00 ytl +kdv viko. yani ortada 100 ytl verecepin bir durum yok ona göre ...
 
Ben bizzat bu işi yaptığımdan aydınlatmak istedim. Elektronik Sayacınızı herhangi bir elektrikçiden satın alıp tedaş'a abone numaranızla birlikte bir dilekçe yazıp değiştirme talebinde bulunmanız gerekiyor. Ancak sayacınızı elektronik sayaca çevirmeniz akıllı tarifeye geçmeniz anlamına gelmiyor. Akıllı tarife ye geçme isteğinizide dilekçede belirtmelisiniz, aksi halde elektronik sayaçta günün her saatinde sabit fiyatlı analog sayaç gibi iş yapacaktır.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,942
Son üye
Nzmtekin

Yeni konular

Geri
Üst