elektrikli ısıtıcılar

çok teşekkür ederim hocam,yine sorularım olduğunda burdayım ben,sevdim bu siteyi. :)
 
bir kettle'ın kullanım kılavuzunda yazan değerler; güç:2500w 1 lt suyu 2 bucuk dakikada kaynatıyor,verdiğiniz formülde yerine yazdım,verim 20 çıktı,biraz düşük değilmi? yoksa ben mi hata yapıyorum.
 
Q değeri,litre yerine,gram olarak konmalıdır.Verim olarakta 0,95 değeri daha gerçekçi olur.
Bu düzeltmeye göre,yeniden deneyiniz.
 
yanlız çarşıda satılan 1 milyonluk su ısıtıcılara biliyorsunuz ki demir metal ve parmak sokulmuyor suyu ısıtmış mı diye bakmak için yoksa çilli bom ::):):)
 
tekrar merhaba,yukarıda söylediğiniz formülü hocam kabul etmedi,formülü diferansiyel olarak yazmam gerekliymiş.öncelikle rakamları yerine koymadan genel bir ifadeye varmam gerekiyor.(içine kaç L. su koyarsam kaç saniyede kaynayacağını, veya belirli bir sürede sıcaklığı delta T gibi bir değer değiştirmek için vs.) biraz daha komplike bi formül olucak ve başlangıç sınırları yazmam gerekicek sanırım, t=0 den kaynamanın başlayacağı t' gibi bir değere giden. t' yerine ne yazarsam o anki değerleri bulmam için,yardımlarınızı bekliyorum..teşekkürler şimdiden.. konu daha çok ısıya kayıyor ama burda bu konuda da uzman kişilerin bulunduğunu umuyorum. :)
 
Son düzenleme:
ben otür cihazlarla ısıttığnız suyu içmenizi tavsiye etmem zira tadıda rengide değişiyor
 
0,24x verim x güç x zaman = suyun ağırlığı x (istenilen sıcaklık - ilk sıcaklık )

kısaca budur.
 
hazırda satılıyor istediğin rezinstanscıda bulabilirsin ama kendim yapmak istiyorum dersen maliyetli olur basit birşey dersen güvenli olmaz
 
hazırda satılıyor istediğin rezinstanscıda bulabilirsin ama kendim yapmak istiyorum dersen maliyetli olur basit birşey dersen güvenli olmaz çalışma sistemi 2 adet krom nikel metal var alt üstlü birbirine bağlı ama kısa devre olmadan bağlı suyun üzerine döküldüğünde susuyn içinde kısa devre oluyor o andaki manyetik patlama suyu ısıtıyor
 

Forum istatistikleri

Konular
128,316
Mesajlar
916,652
Kullanıcılar
450,149
Son üye
yusuf_19034

Yeni konular

Geri
Üst