elektrikli ısıtıcılar

alaaddin

Üye
Katılım
12 Ağu 2008
Mesajlar
251
Puanları
1
Yaş
40
elektrikli (su ısıtıcıları) ısıtıcılarının çalışma sistemini bilen varsa açıklarmısınız herkese teşekkürler
 
küçük su ıstıcıları evlerdede çay kahve vs için kullanırız
 
Kettle denilen cihaz mı,yoksa ,ne alırsan 1 milyon tipinde basit ısıtıcılardan mı?
 
Sayin alaaddin, Isiticilarin altinda U veya C harfi seklinde metal rezisatans dedigimiz bir element vardir. Cihazi fise taktigimiz zaman bu rezistans isinir.Bu rezistansin hemen ustunde bir metal plaka daha vardir. Bu metal plakanin uzerine suyun haznedilecegi kisim oturtulmustur. Ustteki metal plaka isininca, bu isiyi hemen ustundeki su haznesine verir.( Evlerimizde armut ampulun yanina bir plastik bardak su koyun uzun bir sure sonra o da kaynayacaktir.) Kaynama noktasindan sonra otomatik kesme islemi ise, isinma katsayilari farkli, birlestirilmis iki metalden birinin asiri isinmasi sonucu devreyi kesme esasina dayanir.
Cin isi bir milyonluk isiticalirin calisma prensibini aciklayabilmek icin de korkarim, Cin Halk cemahiriyesinin sosyo-ekonomik yapisini analiz etmemiz gerekecek:)
 
bir milyonluk ısıtıcılar için durum biraz farklı,
Yanlışım yoksa o aletin içinde 2 adet metal plaka var.Bu metal plakaların birine faz bağlı,birine nötr.Ve elektrik ,devresini su üzerinden tamalıyor.Yani suyu elektrik çarpıyor :)
Böylece su ısıtılmış oluyor.Bunlarda sudan başka sıvılar ,mesela süt ısıtmayınız diye uyarı da bulunur.
Aslında sayın hicbirşey durum çinin sosyoekonomik yapısıyla değil,nüfusuyla alakalı.Zira çinin nüfusu,uyduruk çaydanlıktan çarpılarak ölen 1000-2000 çinliyle değişmeyecek kadar fazla :D
Tabii size,elekrogalvanoteknik ya da metal kaplama denilen olayın da aslında bu çaydanlıkların çalışma prensibinden ibaret olduğunu söylemeden geçemeyeceğim.
Pensemizde,tornavidamızda,masamızda,sandalyemizde kullanılan krom kaplama,panolarımızdaki çinko kaplama,arabamızın muhtelif yerlerindeki cinko - kalay kaplama ,pcb kartlarımızdaki,slotlardaki altın kaplama ve delik içlerindeki bakır kaplama,bu teknoloji ile yapılır.Artık içtiğimiz çayın içine , elektrik verdiğimiz metallerden elektron ve parçacık kopma ihtimalini söylemeyeyim bile :)
Malumunuz çin kültüründe çayın yeri ayrı.Bizde papatya çayı,ısırganotu çayı,deve tabanı çayı olur da,çinlilerin krom nikel aromalı çayı olmaz mı?
 
kettle denilen cihazı sormuştum içinde iki tane metal plaka var birbirleriyle temas etmiyor biz bunlara faz nötr bağladığımız zaman akım devreyi su üzerinden tamamladığı için mi kısa devre olmuyor
 
alaaddin ' Alıntı:
kettle denilen cihazı sormuştum içinde iki tane metal plaka var birbirleriyle temas etmiyor biz bunlara faz nötr bağladığımız zaman akım devreyi su üzerinden tamamladığı için mi kısa devre olmuyor
evet o yüzden kısadevre olmuştur.Şimdi bazı profösör arkadaşlar itiraz edebilir belki ama,su yalıtkandır.İçindeki minerallerden dolayı iletken olur.Sizin bahsettiğiniz cihazlara mesela çok tuzlu su koyarsanız,anormal şeyler olur.
 
elektrik su üzerinden devresini tamamlar ve elektrik akışı yüzünden su ısınır ve ısınan su üste çıkar soğuk su aşağı iner oda ısınır üste çıkar vs..sürekli bu böyle devam eder ve su kaynar.. kettle çalışırken sakın metal birşeyi çıplak elle elleyip içine sokmaya kalkmayın sizde su gibi ısınır ısınır kaynarsınız..:)

Kolay gelsin..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,182
Mesajlar
915,680
Kullanıcılar
449,951
Son üye
N4POLYOON

Yeni konular

Geri
Üst