elektrik ve server odaları

akinbaglan

Üye
Katılım
18 Şub 2009
Mesajlar
39
Puanları
1
Yaş
41
arkadaşlar herkese merhabalar;

projesini hazırlamakta olduğum 3 katlı bir bakanlık binası için bir elektrik odası belirledim ve 3 kattada bu odayı elektrik odası olarak kullanıcam,sizlere sorum bu binada yine UPS sistem,RACK kabin ve telefon kutusu olacak bi cihazlar elektrik odasında olabilirmi,veya bizim standartlarımızda farklı odalar olacağına dair bir döküman bir kural mevcutmu?yardımlarınız için şimdiden teşekkürler.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Çalıştığım fabrikada hepsi aynı odada.Sorunda yok
 
UPS gücünüze bağlı olarak UPS boyutlandırmasına ve aküler ile birlikte ağırlığına dikkat etmeniz gerekebilir. UPS gücünüz yüksek ise aküleri farklı bir odaya almanızda fayda var. Klima hesabı yaparken Elektrik panolarının kayıplarınıda göz önünde bulundurun.
 
elektrik odası neden 3 katta da var ? bana sorarsan sadece zemin katta yapman yeterdir. bodrum katada yapabilirsin. diğer katlarda elektrik odası yapmaktansa kablo bacası açman daha uygun olur. rock kabin ve telefon için satrali santral odasına kurabilirsin. cat6 kablolarını ayrı bir kablo bacasından geçirmende fayda var.rock kabineti f/o kablo ile irtibatlıyacaksan klima kurman şart. kolay gelsin.
 
merhaba arkadaşlar 3 katlı bir binada her katın data cat6 kabloları server odasındamı toplanır yoksa her katta rack kabinde toplanıp ordan server odasına mı gider ? server odası 2. katta
 
merhaba arkadaşlar 3 katlı bir binada her katın data cat6 kabloları server odasındamı toplanır yoksa her katta rack kabinde toplanıp ordan server odasına mı gider ? server odası 2. katta

Mesafeniz çok fazla değilse( 40-50 metreye kadarsa) direkt olarak server odasına gitmesi en iyisidir.Ama hem kablo fazla hem de mesafe uzunsa , arada switchlerin repeater görevi yapması açısından bulunmasında fayda var.
Hız sorununuz yoksa , bence her katın kablolarını , o katta switchte toplayıp, birer kablo ile server odasına yollamanız en iyisidir.Switchler arasında atlama yapmak ve sistem odasına tek bir kablo gitmek de bir yöntemdir ama, bu sorun çıkarabiliyor. Hız düşebiliyor. Şunu da belirteyim ki , bu yazdıklarım , kendi deneyimlerimden yola çıkarak yazdığım şeylerdir. İşin bilimsel kısmı daha farklı olabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,191
Mesajlar
915,731
Kullanıcılar
449,965
Son üye
Pentium55

Yeni konular

Geri
Üst