Elektrik işçilik birim fiyatları

şirket gediz elektirik ve hat başında trafo var fiyat aldığım arkadaşlar tetkik ettiler zaten bende bizzat gezdirdim şirket müsade ediyor orada problem hiç yok

3x50+25mm2 NYY kablo tabiiki 15kw dışında yük yok ise.
 
2015 elektrik tesisaat birim fiyat listesi gerekli nasıl bulabilirim yardim ede bilirsiniz sevinirim saygilarla
 
Teklifini keşfini Bayındırlık fiyatlarına göre uyarlar ordan işçiliğine bakarsın, keşif hazırlamanında incelikleri var ancak yukarıda bahsettiğim gibi sen kendine göre hesabını kitabını yaparsın firmanın biri gelir değirmen dönsün diye maaliyetine fiyat atar. Senin de tüm emeklerin boşa gider. Piyasada iş yapabilen taşeronlar ana firmaları tanıyan bilen firmalardır yüklenici fiyatı kırdırmak için filanca taşeron şu fiyatı çekti altına in işi vereyim der. Durum maalesef böyle Sn Berkan.

Bu arada anlattığına benzer bir hikaye aklıma geldi;

Bir fabrikada imalat hattındaki çok önemli olan ana makinalardan biri arızalanınca fabrikadaki tüm üretim de durdu. Mevcut teknisyenler makineyi çalıştırmak için çok uğraştılar, ancak ne yaptılarsa nafile, bir türlü başaramadılar. Sonunda dışarıdan uzman çağırdılar.
Uzman gelip makineyi inceledi. Durumuna baktı. Sonra çantasından bir çekiç çıkardı. Elinde çekiçle makineye yaklaştı. Makinenin belli bir noktasına elindeki çekiçle dikkatlice sert bir vuruş yaptı. Makine hemen çalışmaya başladı ve hiçbir arıza olmamış gibi devam etti. Fabrika tekrar harekete geçti. Uzman fabrikadan ayrıldıktan iki gün sonra faturasını gönderdi :
“Hizmet bedeli karşılığı 1.000 USD (bin dolar)” Fabrika müdürü bu faturaya çok kızdı. Tepesi attı ve bir çekiç darbesi için bin doları çok buldu. Uzmandan ayrıntılı fatura göndermesini istedi. Uzmandan bir gün sonra aşağıdaki ayrıntılı fatura geldi :
Makineye cekiçle vurma bedeli………….. 1 $
Nereye vuracağını bilme bedeli……….. 999 $
Toplam………………………………… 1.000 $
kapak olmuş
 
Abi 10bin tl malzeme fiyatı olan bir panoya ne işçilik verilmeli?Bugün aldığım habere göre 1000 tl işçiliği fazla bulmuş kurulumun yapılacağı firma!Bu nasıl bir iş anlamadım ben!
Giresunlu çalıştığım ustalardan biri bir olay anlatmıştı:Giresunda bir doktora akşam olmuş çıkacağı sırada yüzünde yara olan bir çocuk getirmişler.Çocuğun yanında dedesi varmış ve doktora demiş ki:Bu yarayı tedavi edermiisin?Doktorda:amca şimdi saat 5 oldu benim mesaim bitti ya yarın sabah erken gel yada 40 tl para ver mesaiden sonra tedavi edeyim demiş.Yaşlı adam da tamam demiş.Doktor saat 5 den sonra çocuğun yüzündeki yarayı temizlemiş sarmış.İşi bitirmiş yaşlı adam doktora 20tl para uzatmış.Doktor amca ben 40tl.dedim demiş.Yaşlı adam:Ne yaptın ki 5 dakika sürmedi işin al şu 20 tl.demiş.Doktor:yaşlı amcaya amca o 40tl. kırk yılın 40tl.benim 40 yıllık tecrübem var doktorlukta demiş!Yaşlı amca 40tl vermiş ve köyüne gitmiş!
demekki terk dertli olan biz değiliz.
yapılan işi müşteri hafife alıyor ama aynı işi al sen yap desen bakacak öyle. işçilik o kadar değersiz ki insanların gözünde. senin emeğini bilgini bir kalemde çizip atabiliyorlar
 
emo her yıl en düşük ücretleri ücretsiz olarak yayınlıyor ama mühendislik hizmeti dışında kalan işçilik fiyatlarını öğrenmek ücretli. meslek odaları bunu değiştirme yönünde bir adım atmalı.
bir işi yapacağım ama kaç paraya yapacağımı para vererek öğreneceğim. öğrenmez de beni kurtaracak paradan kafama göre yaparsam ne olacak. yapma denecek. kaç paraya yapacağını para ver öğren denecek.
 

Forum istatistikleri

Konular
127,956
Mesajlar
913,902
Kullanıcılar
449,606
Son üye
rasit.

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst