Elektrik Tesisatındaki ilginçlik ve Fatura problemi

Katılım
13 Tem 2010
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
47
Merhaba
Mayıs ayında yeni bir ev aldım ve Mayıs ayının sonlarında eve taşındım . Eve taşınmadan önce ufak tefek tadilatlar esnasında üst katın birkaç lamba anahtarına bastım ve çalışmadıklarını gördüm . Çokda önemsemedim . Düzgün bağlanmadıklarını düşündüm . Anahtarları açık konumda bıraktım . Daha sonra birgün breyz çalıştırmak için yine üst katta lambaların prolemli olduğu yerlerin birinde prizi kullandım . Breyz çok yavaş dönüyordu . Biran şaşırdım . Çünkü yanmayan ve açık konumda bıraktığım tüm lambalar breyzin düğmesine bastıkça yanıyordu . Elektrik tesisatçısını çağırdım . Sorun olan yerdeki buatı açıp birşeyler yaptı ve problem düzeldi . Mayıs 27 ' de eve taşındım . Sayaçtaki tüketime baktığımda 919 kw 'lık tüketim vardı . Haziran 11 12 gibi elektrik faturası kesildiğinde toplam tüketim 980 kw' dı . Bu ay gelen elektrik faturamsa evlere şenlik Endeks 1893 ve tüketim 913 .
T1 431 ' den 854 ' e çıkmış
T2 197 'den 416 'ya çıkmış
T3 352 'den 623 'e ya çıkmış

fatura dün saat 16:30 civarı yazılmıştı .
dünden beri yapılan sarfiyat
T1 858
T2 419
T3 626
Şimdiye kadar en yüksek ödediğim elektrik faturası 134 TL ama kış vakti ve kombi çalışıyordu ayrıca elektrikli sobada kullanmıştık . Kafamı kurcalayan şey Mayıs 27 ' den Haziran 12 tarihine kadar 60 kw tüketim yapmışım . Haziran 12 Temmuz 12 arası 913 kw tüketim var ve bu kadar tüketim yapmamızın ihtimali dahi yok . Aklıma gelen tek şey acaba sorunlu olan üst kat tesisatını yaptılar ama o prizlere bağladığım çamaşır makinası , ütü , tv ve pc gibi cihazlar bir nedenden dolayı fazla sarfiyat yapıyor olabilirlermi ? Daireyi yapan müteahhit firmayı aradım ve sorunu ilettim . Tesisat gerçekten kötü . Üst katta bulunan 2 banyo v 3 oda için toplam 1 buat var . Tesisatta kaçak akım rölesi yok . En son yapacağım şey Sedaşa şikayette bulunmak olacak . Şikayet edersem bununla ilgili olarak bana sorun teşkil edecek bir durumda oluşurmu ?
Konuyla ilgili bilgi ve fikirlerinizi olursa yardımlarınızı bekliyorum .
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
evinizde kaçak akım rölesi varmı

eger yoksa büyük ihtimalle evinize gelen elektrikçi nötr toprağa bağlanmıştır onu düzeltmiştir fazdan toprağa kacak varsa bu yüzden olabilir tam kesin olmamakla beraber
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
üst kattaki sornunuz , lambanızın, priz devresine seri bağlanmış olması imiş. Gelen arkadaş onu düzeltmiştir. Hatalı tüketim için, sayacınızdan şüphelenmelisiniz bence. Sayacın markası nedir?
 
üst kattaki sornunuz , lambanızın, priz devresine seri bağlanmış olması imiş. Gelen arkadaş onu düzeltmiştir. Hatalı tüketim için, sayacınızdan şüphelenmelisiniz bence. Sayacın markası nedir?

evet haklısınız ben konuyu tam anlayamamısım seri baglanmış
 
makel t410.2216
4 faz 4 tel
evde kaçak akım rölesi yok . Neden yok diye sorduumda kaçamak cevaplar alıyorum olsada olur olmasada olur diye . İşin içinden çıkamaz hale geldim .
 
saglam topraklama olmadan kacakakım rolesı kesınlıkle elektrık kullanımını engeller:)
topraklama saglam degılse kullanmakta tereddut etmiş olabılırler
 
saglam topraklama olmadan kacakakım rolesı kesınlıkle elektrık kullanımını engeller:)
topraklama saglam degılse kullanmakta tereddut etmiş olabılırler

Sn mustafacamci
Topraklama tesisatı yoksa yada kötüyse artıkakım rölesi KESİNLİKLE elektrik kullanımını ENGELLEMEZ.(Nötr-toprak birleşik olmayacak yani sıfırlama olmamak kaydıyla.)
Çünkü artık akım rölesi yüke giden akımla yükten nötr'e dönen akımı mukayese eder daire içi röle için bu değer 30mA'e ulaştığında açar.
Topraklama tesisatı varsa cihaz gövdesine kaçak olduğu an açar yoksa cihaz gövdesinden zemine sızıntı kaçak akımları neticesi açar daha da açmaz ise direk temas halinde insan üzerinden geçen akım insan sağlığını bozacak değere ulaşmadan açar yani korur röle kullanmazsanız vücut direncine göre sigorta atana kadar (atarsa, atana kadar en iyi ihtimalle malulen emekli edebilir) atmazsa bağıra bağıra (çenenizi açabilirseniz) çenenizi açamazsanız kıvrana kıvrana can verirsiniz.

Doğrusu topraklama tesisatının sağlıklı olmasıdır ancak bir yapıda topraklama tesisatı yok yada direnci yüksek diye artık akım rölesi takmamak ölüme sebebiyet vermektir.
 
pazartesi günü gelip kaçak akım rölesini takacaklar . Taktıkları esnada prizlerde ve bağlı olan cihazlarda neleri kontrol edeyim . Çünkü işleri yapacak kişiler pek güven vermiyorlar . Bizzat yapacağım testlerle durumu test etmem işin yapıldığının en büyük garantisi olacak . Ayrıca 3 gündür test yapıyorum günlük sarfiyatım 10 kw . Neden bu kadar fazla fatura gelmiş olabilir . Faturanın fazla gelmesine sebep olabilecek tesisattaki bir problem sebep olabilirmi ?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,854
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst