Elektrik sayacımı işaretlemişler

RedDevil33

Üye
Katılım
5 Şub 2013
Mesajlar
5
Puanları
1
Yaş
42
Arkadaşlar 2-3 aydır elektirik faturamın yüsek gelmesinden dolayı endexleri ve Saati takip ediyorum . saatim elektronik sayaç toplam kullanımı aklımda tutmak için bir kaç defa sayacın resmini çektim . Bugün sayacı tekrar açtım ve şok oldum sayacım işarertelnmiş sayacın önünde göz gibi bir yer var orası keçeli kalemle hemde çok belirgin bir şekilde çarpıya benzer bir işaret konulmuş. Acaba yanılıyormuyum dedim fotoğraflara baktım hayır yanılmıyorum işaretlenmiş saat neden işaretlenir. Çok merak ettim acaba bunlar beni gerçekten kandırıyormu yüksek geliyor faturam yada sayaç bozuk ondanmı işaretlenmiş
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
işaretlenen o kısım ;sayacı okuyan kişinin elinde bulunan alet ile o sayacın otomatik olarak okunmasını sağlayan gözdür,
eğer sayacı okuyan kişi o kısımdan okutamazsa elle giriş yapar ,
o kısmı çalışmadığı için işaretlemiş olabilir,
diye düşünüyorum
 
optik port'un orayı mı işaretlemişler ? fotoğrafı koyma imkanın var mı ?
 
belki optik portla okuyamadıkları için işaretlenip sayaç degiştireceklerdir
 
Sayın Voltaj84


Elektrik Kurumunda çalışıyorum. Sayaç okumacı arkadaşlar elektronik ( Dijital ) sayaçları endeksöre takılı optik port yardımıyla okurlar. Bu optik port sadece daha hızlı okumalarına ve son küsüratları almalarına izin verir. Eğer elektronik sayacın yuvarlak kısmındaki gözler bozulursa, okumacı bir daha o kısma optik portu yerleştirmemek için çarpı işareti koyar. Sayaç manuel olarak elle okunur. Sayacınız sağlam. Endişe edilecek bir durum değildir. Malum Türkiye'de üretilen tüm elektronik sayaçların maksimum çalışma ömrü 3, bilemediniz 4 yıldır. Elektrik Kurumunda her ay kamyon dolusu bozuk sayaç hurdaya ayrılmaktadır.
 
Ben Eskişehir'de eski bir binada çalışır durumda biri 36 model biri 54 model iki sayaç görmüştüm. 36 model olan biraz tıkırdıyordu ama ikisi de faal durumdaydı. 36 model olanın amperi düşüktü ve üzerinde fazla da yük yoktu, asıl ana sayaç diğeriydi. Bunların dışında da 70'li yıllarda üretilmiş çok sayaç gördüm. Mekanik sayaçlar Bakım onarımlarla 60 yıl çalışabiliyorken elektronik olanlar neden bu kadar dayanıksız ve hataya çok meyilli? Tamam mekanik her zaman elektronikten dayanıklıdır ama 3-5 yılda da bir sayaç bozulmaz ki.
 
Sayın Elbruz

Sahada ( Biz bölgelere bu şekilde hitap ederiz ) 1945 model Ganz marka sayaçlar bulunmakta ve halen çalışmaktadır. Mekanik sayaçların bozulmamasının sebebi daha kaliteli değil de sadece klasik olmalarından kaynaklanıyor. Dünyada teknolojik ürünler dijitalleştikçe sorun artacaktır. Asıl sorun Enerji Bakanlığı'na bağlı birimlerin ihale açması ve Luna, Elektromed, alfatech gibi sayaçları abonelere takmalarıdır. Bu ve diğer birçok marka, içeriğindeki elektronik malzemeyi ucuz kullandıklarından bozulmaktadır. Bu zamana kadar bozulmayan iki sayaç markası Empy ve Sayot. Başarı Elektronik tarafından İngiltere'den ithal edilmiştir. Yerli malı kazansın diyoruz ama bir sayacı bile yaparken ağzımıza yüzümüze bulaştırıyoruz.

Dijitalden elden geldiğince uzak durulmalı. Şimdiki cep telefonlarının ekranları sürekli donuyor. Kardeşimin işyerinde plastik enjeksiyon makinaları var. Her ay dijital elektronik zamanlayıcıdan tutunda, swichlere kadar analog takmasını tembihliyorum. Küçülttükçe büyük sorunlar ortaya çıkacak.
 
arkadaşım cok basit sayac için tedaşa dilekce vermen yeterli olur sayac bozuk olabilir
 
artık analog sayac takılmıyor ne yazıki izin vermiyorlar keşke 1972 kalma sayac var ve hala cok güzel calışıyor dijital sayac ise 4 yılını doldurmadan bozuluyorlar hepside çin mallı
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,887
Kullanıcılar
450,002
Son üye
enginyayl

Yeni konular

Geri
Üst