Elektrik motorlari

Salihcylan

Üye
Selamünaleyküm elimde 37 kw motor var kablosu bobinlerden kopmuş kablo değişimi için servise gitti geldiğinde kablo uçlarında UV w yx z yazmıyor sadece 6 tane kablo var ve termikler için iki tane kablo ben bu 6 tane kablonun içinden u v w y XZ nasıl ayırıp enerji vereceğim acil yardım kablolarda hiçbir şey yazmıyor hepsi siyah motor klemensi kapalı Çünkü suyun içine atıyoruz

Analog multimetre ve 9 voltluk bir pil ile sargı uçlarının nasıl bulunabileceği konusu forumda daha önce açıklandı. @sami inci baba açıklamıştı.

Uçlar bulundu 1-4 2-5 3-6 şeklinde 3 tanede 7 8 9 termistör uclari var onlara bağlı yalnız şu kaçak rölesi panoda ışıkları yanmiyor

Ustam U kısa devre olanı aynı bobin. Aynı bobine enerji verdiğimde motor calişmazki
Evet hocam bi karışıklık olmuş Aynı sargıya aynı fazı vermiyoruz örneği açayım bir tane kablo aldınız elinize ve onu u klemensine girdiniz girdiğiniz kablo ile kısa devre olan ucu XYZ klemenslerinden Y veya Z ye giriyoruz sonra v yi giriyoruz v ile kısa devre olanı X Z klemensine giriyoruz
U V W
X Y Z

Ustam o şekilde bende biliyorum yalnız ortada klemens yok direk kaplo

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha fazla bilgi edin…