R S T Uçlarını Bulmak

DeathkLaat

Üye
Katılım
12 Eki 2010
Mesajlar
14
Puanları
1
Merhaba arkadaşlar,
Yıldız Yıldız çalışan yanmış bir bobini sardırmaya gönderdim. Döndüğü zaman kablolarını eskisi gibi bağladım fakat çalışmadı. 2. defa denemedim ve bobinajcıyı aradım, ne yaptığının farkında değil. Anlayacağınız uçları birbirine karıştırmış iyice. Yeni sıralamayı verdi. Ancak şebekeden gelen R S T uçları belli değil. Bu nedenle şebekeden gelen kablolardaki R S T uçlarını bulmam gerekiyor. Bunun için bir ölçü aleti var mı? Yardım ederseniz memnun olurum.
 
Son düzenleme:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Faz dönüş yönü göstergesi ile bulabilirsiniz. ya da fazları doğru olan 3 fazlı bir priz ya da motor ile terminal uçları voltmetre ile birebir eşleştirilerek bulunabilir.
 
Sıralama yanlış bile olsa bile motorun öyle veya böyle ters yönde bile olsa çalışması lazım
 
newstar'a katılıyorum. eğer sardırdığınız şey motor ise bir yöne dönmesi gerek. aksi yöne dönüyor ise 2 faz ucunun yerini değiştirmeniz yeterlidir.
 
Olay rotasyon ile bitmiyor. Sargıdaki R S T uçları için ayrılmış girişlerden birisine yanlış faz taktığımda cihaz sorun yaratıyor. Benim şebekeden gelen R S T uçlarını bulmam gerekiyor ve TEDAŞ bile hangi ucun hangisi olduğunu bilmiyor. Yani rotasyon ile sıralamanın doğru ya da yanlış olduğunu anlayamıyorum.
 
Motor sargı ucları alt uclar veya üst uclar dıye ayrılması gerekir. aşağıdakı şemada gösterilmiştir.

fy575.bmp
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst