Elektrik Mühendisi Aranıyor

Katılım
8 Nis 2012
Mesajlar
202
Puanları
1
Merhaba
Antalya şantiyemizde çalışacak
Nitelikli inşaat konusunda deneyimli(otel, iş merkezi, avm...)
Elektrik mühendisi aranıyor.
Maaş net 5.000 tl'dir.SGK Tam gösteriliyor,3 öğün yemek(şantiyede) ve paylaşımlı ev (diğer mühendislerle) var.
İlgilenenlerin bana ulaşmalarını rica ederim.
 
bence hiç yükselmemiş piyasa.
nitelikli ve tecrübeli olacak, buda 3-5 sene demek. 3-5 senelik bir mühendis zaten o parayı kazanıyordur. şantiyelere, evinden barkından ayrı , arkadaşlarından sosyal hayatından.... vazgeçip oraya gitmek için 5000 çok azdır bence. o şantiye biter başka şantiye ye geçersiniz. .... o sıkıntıya o kadar para , değmez bence.


antalyada yasayan biri iseniz , işsizseniz belki bir nevi kurtarır. veya bekarsanız , şantiye işlerini seviyorsanız onun harici nerede olacagımız belli olmayan belli olmayan, oradan oraya , şantiyeden şantiyeye, çoluk cocugu bırakıp gezinmek akıl karı değildir.

Az kazanıp ailemin, dostumun, sosyal hayatımın oldugu yerde , belirsizlikle dolu olmayan bir işte çalışmayı ben sahsen tercih ederim.
 
@toyer hocam bende seninle aynı fikirdeyim, ona bakarsan bende ailemin yanında 4 bin küsür, haftada 5 gün ve geçici olmayan bir işte çalışıyorum şehrin göbeğinde. Değil 5 bin 10 bin bile verseler şantiyeye bulaşmam . Lakin 5 bin tl bile şantiye sektöründe iyi rakamdır. Piyasa zibil gibi mühendis kaynıyor. Başvuran çok olur bu ilana.
 
piyasa anca butür işlere 5000 gibi rakamlarla kimse bulaşmaz ise düzelir.
 
Kamudayım mühendisim tazminatlar birlikte maaşım mart 15 itibariyle 4.200 tl dir. 3.085 tl hiç bir tazminat almayan, bekar işe yeni girmiş 657 li mühendistir. Kamuda çok çeşitli ücretlendirmeler vardır.

3.085 tl lik kamuda bir işte (3 ay sonra 3.200 tl civarı olacak) , 5000 tl lik şantiye işinden daha mantıklıdır. Bu benim görüşümdür sadece. Umarım aradığınız elemanı bulursunuz.
 
o mühendis sabah 9 akşam 4:30 çalışıyor. çalışmayıp yatsa bile neredeyse riski yok ... kıyaslama yapmak bile yanlış ve alakasız.
kimseyi gaza getirmek peşindede değilim. görüş bildirdim.

Unutulmaması gerekn birşey vardır ki o da ilahi adalettir. Bu dünya nin fani olduğudur. İşçinin hakkını teri kurumadan verilmesi gerektiğidir. 80.000 tl lere bir daireyi mal edip 300.000- 500000 1 milyon gibi rakamlara satan bir piyasada köle gibi çalıştırılan işçilere, mühendislere, usta başlarına verilen 3-5 kuruş paradır.

Yine unutulmamalıdır ki bugünün patronu yarının işçisi olabilir. Veya onun oğlu, veya oğlunun oğlu. o zaman o çocuk bu nasıl dünya dediğinde ona nasıl cevap verilecektir, ki bu soruyu şuan soran birçok çocuk vardır.
Yanlış , haksız olan diğer örneklere bakarak, haksızlık yapmaya, yanlış yapmayada gerek yoktur. 10 tane yanlış 1 tane doğru etmeyecektir zira.
 
bir de diger biryon var.
ucuza calisan isci ucuz is yapar. bosuna murphy dememis. bir isi en uzun surede en pahaliya yapana yaptirin diye.
o muhendis. ucuza yapa yapa sisteme dusman olur, ve kimileri ayaklanma ile cozume giderken kimileri de yamuk yumuk is yaparak intikam alir. bir evin temelidir elektrik tesisati. belki kapi pencereyi oturtursun duvarlari buyutur kucultursun ama buatsiz hat cekilmis bir noktada napacaksin?
gecen bir arkadas konu acmadi mi. onceki tesisati ceken kisi buat kullanmamis. adam ne yapacagini sasirdi:) Bu ufak bir ornek ama sadece buat gibi uyduruk kaydirik bir seyi bile atlamak ne kadar kafa bozuyor?
hele ki benim asla anlamayacagim seyleri tespit etmesi gereken bir muhendise sen koskoca insaatj emanet edip bir de maasini azverirzen neler yapar?
somada neden gocuk oldu saniyorsunuz?
 
Kamudayım mühendisim tazminatlar birlikte maaşım mart 15 itibariyle 4.200 tl dir. 3.085 tl hiç bir tazminat almayan, bekar işe yeni girmiş 657 li mühendistir. Kamuda çok çeşitli ücretlendirmeler vardır.

3.085 tl lik kamuda bir işte (3 ay sonra 3.200 tl civarı olacak) , 5000 tl lik şantiye işinden daha mantıklıdır. Bu benim görüşümdür sadece. Umarım aradığınız elemanı bulursunuz.
6 yıl önce TRT çalışan bir temizlik işçisinin maaşını bana söylediler:2500 tl net.Bunu söyleyen THY de çalışan end.mes.lisesi mezunu 2500 tl.maaş alan bir teknisyen 6 yıl önce aldığı net maaş 2500 tl.di:)
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,761
Kullanıcılar
449,977
Son üye
keskiyan

Yeni konular

Geri
Üst