Elektrik Kuvvetli Akım Tesislerinde Çalışma Yetki Belgesi ( E.K.A.T. )

ekat belgesi Almak istiyorum Bireysel Olarak Başvuru yapabilirmiyim Şirket olmadan eğitime gidebilirmiyim ve fiyat konaklamayı nerden bulacağım ve 380Kv lık eğitim almak istiyorum somada başvuru yapmak istiyorum nasıl yapabilirim Bana bu konuda ACİL !! destek verebilirmisiniz ? özelden veya buradan yardımcı Olursanız Çok sevinirim MYO elektrik bölümü mezunuyum
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Gölbaşı , Soma , Erzurum , Erzincan , (İzmir ve İstanbul'da da olabilir).

ben ist kumburgazda eğt aldım bana söylenen sadece 2 yerde eğtim var manisa ve ist diyerleri yoğun talep olunca açılıyor.

erbey22 kumburgaz da 30 gün eğtim aldık sonunda yazılı olduk simdi sözlü için bekliyorum

erbey 22 bireysel basvuru kabul edilmiyor bir sirket olması gerekiyor konaklama yemek dahil 2500 tl
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
arkadaşlar ekat belgesi alıcam ama sınavlarda ne gibi sorular çıkıyor dha önce girmiş olan varsa notlarındn bana atabılırmısınız sınavları felan nasıl teşekkur ederım şimdiden
 
istanbul tuzlada mevcut ben ordan aldım eğer gidersen tayfun hocaya selam söyle
 
anlamadığım konu okuyoruz yıllar yılı tekniker oluyoruz ama her nedense bu belgelere muhtaç bırakılıyoruz bunun eğitimini okulda verip okumanın artılarını sağlanabilir boşuna okudum gibi geliyor
 
anlamadığım konu okuyoruz yıllar yılı tekniker oluyoruz ama her nedense bu belgelere muhtaç bırakılıyoruz bunun eğitimini okulda verip okumanın artılarını sağlanabilir boşuna okudum gibi geliyor

her devlet kurumunun para kazanması lazım :) sürekli belgeler çıkartıp kendilerine yontuyorlar.
bugün aldığın herhangi bir belge diğer hükümet gelince etkinliğini kaybedebiliyor veya o belgenin diğer bir versiyonu çıkıyor.
 
Arkadaşlar merhaba;

Orta gerilim seviyesinde beslenen tesiste Bakım Sorumlusu olarak çalışmaktayım.

Tesisin işletme sorumluluğu ve işletme bakım işleri taşeron şirketçe yapılmakta. Şirketle yapılan sözleşmede 7 / 24 İşletme bakım işlerini karşılayacağı maddesi eklenmiş ve İşletme bakım sorumlusu mühendiste SMM belgesi çalışan teknisyenlerde EKAT belgesi bulunmakta.
Sistem OG Ve AG bölümleri otomasyon tarafından kontrol edilip çalıştırma ve manevralar aynı şekilde bilgisayar üzerinden yapılmaktadır. Sistemin otomasyon bilgisayarı üzerinde çalıştırılması ve manevra yapılması ( Operatörlük ) gerek sözleşme gereği gerekse işleyişten dolayı şirketimiz açısından bizim sorumluğumuzdadır.
Bu işleyiş çerçevesinde sistemin operatörlüğünü yapan şirketimiz çalışanlarının EKAT belgeleri bulunmamaktadır. Belgenin alınmasının gerekliliği konusunda çelişkide kalınmıştır.

Elektrik kuvvetli akım tesisleri yönetmeliği 60. maddesinde '' Kuvvetli akım tesislerinde yüksek gerilim altında ancak Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nca yetkilendirilmiş olan kurum ve kuruluşlar tarafından bu amaçla açılmış olan eğitim kurslarını bitirerek "Kuvvetli Akım Tesisleri'nde Yüksek Gerilim Altında Çalışma İzin Belgesi" alan elektrikle ilgili fen adamları ya da bir mühendisin sorumluluğu ve gözetimi altında olmak üzere öteki görevliler çalışma yapabilir. '' denmektedir Çalışmadan kasıt olarak işletme bakım kastedilmekte ise yukarıda belirttiğim taşeron tarafından yapıldığından alınması gerekliliği bulunmamakta gibi gözükmekte diğer yandanda sistem operatörlüğü tarafımızdan bilgisayar üzerindende olsa yapılmakta olduğundan gerekli olduğunu düşünmekteyim.

Kuruluşumuz işlemleri yazışmalarında gerekçeler ve durumdan oluşabilecek sorumluluk ve ücretler net ifadelerle belirtilmekte olup konu ile ilgili ilk yazımda Kuvvetli akım tesisleri yönetmeliğinin 60. maddesini gerekçe göstermiş ve yukarıda belirttiğim çelişki ortaya çıkmıştır. Kuruluşumuza yüklenecek sorumluluklar taşeron şirketinin durumundan dolayı kalkabilirmi ve Bununla birlikte EKAT belgesinin alınması 1526 TL gibi bir ücret tutmasıda belgenin alınmasına soğuk bakılmasına neden olduğunu düşünmekteyim.

EKAT belgesinin alınmasının yazdığım şartlar altında alınmasın zorunluluğu nedir. Zorunlu ise gerekçe gösterilecek kanun yönerge yönetmelik maddeleri nedir.


 
başvuru hangi tariihlerde yapıldığıınıda yazsan.bu açıklamaları nette yeterince açıklayan formlar var gereksiz konu açmışsın....
 

Forum istatistikleri

Konular
128,282
Mesajlar
916,419
Kullanıcılar
450,113
Son üye
GULHAN00

Yeni konular

Geri
Üst