şebekeye bağlı jeneratörler için kuvvetli akım tesislerine enerji verebilme hizmet

ismail0671

Üye
Katılım
4 Eyl 2013
Mesajlar
1
Puanları
1
İyi günler,
Ben bir jeneratör firmasının elektrik teknikeriyim, TSE hizmet yeterlilik belgesi için müracaat ettim. Karşıma şöyle bir konu çıktı. Şebekeye bağlı jeneratörlere (sabit) müşteri adresinde servis hizmeti verilmesi gerektiği hallerde; bu hizmet ya bir elektrik mühendisi sorumluluğu ve gözetimi altında veya ilgili mevzuatına göre, elektrik kuvvetli akım tesislerine hizmet verebilme izin belgesine sahip görevlilerin sorumluluğu altında verilmelidir. Bizim yüksek gerilimle bir işlemimiz olmuyor. Yüksek gerilim kısmında işlem yapmıyoruz. Yalnızca alçak gerilim kısmında işlem yaptığımızdan dolayı bunun için herhangi bir yetki belgesi gerekli midir? Bu konuyla ilgili mevzuat nedir. Bilgilendirirseniz sevinirim.
saygılar sunuyorum.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Böyle bir ifade,trafolu müşteriler için sözkonusu olabilir.Burada söylenmek istenen ise,sizin,Bakım yaparken,o tesisin işletme sorumlusu mühendisi konudan haberdar etmenizi sağlamak için olabilir.Trafosuz müşterilerde ise,o tesisin elektrik sorumlusu nezaretinde bakımı yapıyor olmanız gerekir.
 
Elektrik kuvvetli akım tesislerine hizmet verebilme izin belgesine diyerek muhtemelen EKAT belgesinden bahsediliyor olabilir. TSE belgesi alabilmesi için kurumda mühendis veya belgeli bir yetkilinin olması gerektiğini duymuştum. Sanırım sizde firmanız için başvurdunuz.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,128
Mesajlar
915,259
Kullanıcılar
449,843
Son üye
hvncrblt

Yeni konular

Geri
Üst