Coyote

Üye
Hadi Bakalım Hangisi A mı? B mi? C mi? D mi?

Benim Jokerim Varmı??? :D :D

İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.

SerkaN

Üye
Benjamin Franklin veya Stephen Gray Olabilir

Burç

Üye
Benjamin Franklin
180px-Benjamin_Franklin_by_Jean-Baptiste_Greuze.jpg

Özellikle elektrik olaylarıyla ilgili araştırmalar yapan Franklin, elektrik yüklerindeki artı ve eksi uçlarını keşfetti ve elektriğin korunumu ilkesini ortaya attı. Fırtınalı bir havada uçurtma uçurarak gerçekleştirdiği deneyi sonunda şimşeğin elektriksel! Olay olduğunu keşfetti. Elektrikten etkilenmeleri sebebiyle kendisinin kurtulmasına rağmen iki yardımcısının öldüğü bu deneyden yola çıkarak paratoner'i keşfetti

Burç

Üye
Ah ben ne yaptım böyle hemen sileyim bari :D

Konu Sah

Coyote

Üye
hehe ben biliyordum zaten benjamin amcanın alektrigi keşfetiğini bakayım dedim siz biliyormusunuz :eek: :eek:

Murat

Site Yetkilisi
Yönetici
Site Yetkilisi
senin anket işe yaramadı ama belki birilerinin işine yarar

shinobi

Üye
elektrik orta çağda yunanlılar tarafından kehribarın(yunanca elektron demek, zaten elektrikte elektronların hareketi ile oluşur.) pamuğa sürtünmesi ile keşfedilmiştir.

SerkaN

Üye
shinobi ' Alıntı:
elektrik orta çağda yunanlılar tarafından kehribarın(yunanca elektron demek, zaten elektrikte elektronların hareketi ile oluşur.) pamuğa sürtünmesi ile keşfedilmiştir.

Bilgiler İçin Teşekkurler shinobi

shinobi

Üye
birşey değil
aydınlatıcı olduysa ne mutlu bana

Forum istatistikleri

Konular
124,189
Kullanıcılar
442,702
Son üye
yusuf toprak