elektrik insanlık tarihiyle birlikte vardı.bazı bilim adamları geliştirerek günümüze geldi.elektriği ilk bulan kimdir sorusunun cevabı yoktur.ancak günümüzde kullandığımız alternatif elektrik enerjisini bulan ve geliştiren kişi nicola tesladır.bence en büyük elektrik alimi odur......edison bile bu kişinin çalışmalarını kıskanmış ve onun önünü kesmek için entrikalar bile çevirmiştir.hayat hikayesini internette okuyun...hayretler içinde kalacaksınız.örnek vereyim 40 km mesafeye 10 kw enerjiyi kablosuz göndermiş ve 200 ampulü yakmıştır.bugün bu gerçekleştirilememektedir...
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
elektrik icad edilmedi KEŞFEDİLDİ ZATEN HEP VARDI BKZ statik elk.konuları
(birde bu nikola tesla konusunu açan arkadaşlar bende mucidin hayatını okuduğum zaman şiddetle hayranlık duydum bunuda belirtmek isterim hakkaten büyük üstad)
 
elektrik;iki madde arasındak elektron alış verişi demek
ampulu bulan kişi elektriği buldu mantığı yanlış..
il elektriği araştıran bilim adamı:William Gilbert
 
benım dusuncemde . Zaten Doğada belirli olaylar vasıtasıyla varolan bir şey in icat edilmiş olması mantıklı gelmiyor. keşfedilmesi diyebilirim.
Saydığınız bilim adamları elektrik'i başka Yollarla veya icat ettikleri aletlerle elde etmiş olan kişilerdir.Tabiki bu yoldaki emekleri çok büyüktür =)

saygılarımla.
 
Elektrik icat edilemez ancak keşfedilir. O nedenle sorduğunuz soru yanlış.
 
benjamın franklın
ampere
faraday
heinrich rulnmkorff
nıcolas tesla ...... dahası da var
bılım adamların arastırdıkları bılgılerle kesıf ettıkleriyle elektrıgi gelısmıstir.tek bır kısı kesif etmemıstır.

örnek verıyorum : joseph wılson swon elektrık ampulunu ıcat ettı ama herkes edison ıcat ettı dıyor..son kesif eden o oldugu ıcın edıson denılıyor ama ilk kesifleri unutmamalıyız...
 
Ben zaten gıcığım edisona
Bir mucit olabilirsin ama bir deha olmak farklı birşey sende yok diye başkalarının dehasına saldırmak uygarlığı ve bilimi baltalamakdır.

Elektriği ise ilk kim keşfetti derseniz onu zaten hali hazırda kullanan balıklar vardı.
İnsanoğlu olarak düşünürsek tarihde nispeten ileri uygarlıklar vardı onlardan kullananlar vardı belki
 
william gilberttir the manyetik adlı kitabıyla 1602 yılında ilk defa canlı(faz) elektrikten bahsetmiştir. yani yıldırım ve kehribar değil sürekli olarak kullanılabilecek olan elektrikten... fakat motoru yapmak faradaya nasip oldu
 

Forum istatistikleri

Konular
128,165
Mesajlar
915,611
Kullanıcılar
449,931
Son üye
mecuxell

Yeni konular

Geri
Üst