Tüm Paylaşım Gönüllüsü Arkadaşlara Teşlekkürler
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
elektrikte doğru akımı edison bulmuştur ama günümüzde ürettigimiz alternatif akımın mucidi nikola tesladır.
 
valla arkadaşlar ben benjamin franklin diye biliyorum...
 
arkdaşlar elektriği icat eden bir kişi değildir edison-faraday-barlov-maxwell........
gibi bilim adamları geliştirerek bu güne gelmiştir
en önemli bilinen kişi edisondur ampulu icat etmiş ve Nevyorkun sokak aydınlatmasını yapmıştır
ve buharla çalışan jeneratör yapmıştır
 
shinobi ' Alıntı:
elektrik orta çağda yunanlılar tarafından kehribarın(yunanca elektron demek, zaten elektrikte elektronların hareketi ile oluşur.) pamuğa sürtünmesi ile keşfedilmiştir.

bence de ilk olarak yunanlılar tarafından bulunmus. hatta bunu uni.deki hocamız anlatti bu yıl..
 
elektrik bir icat olamaz ki cevap soru da gizli değil mi
 
icat etti diyen yok zaten kim buldu diyorlar:) buluş yani:)
 
Elektriği Thomas Alva Edison kullanılanilir hale getirmiştir ama DC enerji olarak. DC enerji uzun mesafelere iletilemiyordu. Her birkaç mil içerisindeki yerleşim birimine veya endüstriye tesis kurma zorunluluğu vardı. Ayrıca kalın bakır kablolar kullanılıyordu ve maliyeti çok yüksekti. Sonra Westinghouse AC enerjiyi piyasaya sürdü. (Daha Doğrusu Nikola Tesla'dan Patentini 2,5 milyon $ gibi bir rakama satın aldı.) Bu enerji biçimi DC den daha az maliyetli ve daha çok performans sağlıyordu. Günümüzde kullandığımız elektrikle ilgili birçok ürünün temeli Nikola Tesla'ya aittir. Elektriğin var olduğu yunanlılarda kehribar parçalarının sürtülmesinden beri biliniyordu. Ama kullanılamıyordu.

Thomas Alva EDISON Ayrıca gramofon, ampul, sinema makinası, akü gibi 1300 den fazla icat gerçekleştirmiştir.Ayrıca şu an dünya devlerinden biri olan General Electric Firmasının kurucusudur.


"if edison had a needle to find in a haystack, he would proceed at once with the diligence of the bee to examine straw after straw until he found the object of his search.''
"i was a sorry witness of such doings, knowing that a little theory and calculation would have saved him ninety per cent of his labor.''

Yaklaşık meali:

edison bir samanlıkta iğne aramaya kalksaydı bütün saman çöplerini tek tek ayırmaya kalkardı. bütün bunlar beni üzüyordu. çünkü biraz teori ve hesap biliyor olsa bu emeğin yüzde doksanından tasarruf edebilirdi.

Nikola Tesla new york times, Ocak 19, 1931

Nikola Tesla
https://www.kontrolkalemi.com/forum/mesleki-tartisma-alani/1465-nikola-tesla.html
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,655
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Geri
Üst