Elektriğe meraklı öğretmen

Böyle bir konuda üyeler arasında görüş farklılığı olması beni biraz şaşırttı.

Bende elektrikle fazla ilgilenmemenizi tavsiye edenlerdenim. Eğer hobi olarak birşeyler yapmaktan hoşlanıyorsanız bobinajcılığı biraz öğrenip düşük gerilim rüzgar türbinleri ile ilgilenmeniz daha keyifli olacaktır.

Hobi elektroniğine başlayıp 5-6 sene içerisinde amatör telsizciliğe geçiş yapabilirsiniz. Çok zevkli bir hobidir.

Teorik olarak öğrendikleriniz size kalır, ilerde evinize birşeyler yaptıracağınız zaman aklınızda bir fikir oluşur. Geçtiğimiz günlerde böyle bir konu açmıştınız herkes bildiğini düşündüğünü yazdı, size fikir verebiliriz ama kendiniz tek başınıza kesinlikle yapmamalısınız.

Sizin mesleğinizden örnek vereyim, ben üniversite ve lisede aldığım matematik eğitiminden dolayı türev ve integral konusunu iyi biliyorum. Ama lise 3. sınıf öğrencisine türev integral anlatamam.

Basit işler olur duvara sıvaüstü priz bağlarsınız bahçenize aydınlatma yaparsınız onlara lafımız yok ama iş tesisat çekmeye gelince değişir. Bütün binanın tesisatını tek başına yapabilseniz bile ana panoda bir hata sonucu fazlar arası kısa devre yaptırırsanız gözleriniz bir daha göremeyebilir.

İnsan bir işe giriştiği zaman basit şeyleri başardığı zaman cesaretlenir, sürücü ehliyeti alırsınız 18 yaşında başta arabayı park edemezsiniz ilerledikçe cesaretlenip hız yapmaya başlarsınız sizdeki durumda bunun aynısı. Başta ampul değiştirerek başlayıp başardıkça dahada cesaretleneceksiniz ama sonu tehlikeye doğru giden bir cesaret bu. Orta büyüklükteki panolarda bıçaklı sigortalar olur baktınız atmış onuda değiştirmek isteyeceksiniz. Sökerken sorun yaşamadığınızı düşünelim ama hatta enerji olsun(kesemeyebilirsiniz) sigorta kontağını altlıktaki birinci lale kontağa oturttunuz ikinciye takarken hatta kısa devre varsa ve aldığınız sigorta adi bir sigorta ise şansınız varsa hafif yaralanma ile atlatırsınız, veya ikinci lale kontağa sigortaya otururken kıvılcım çıkarda sizi korkutursa penseyi yandaki faza değdirdiğiniz anda gene aynı kaza olur.GÜM!! forumda bıçaklı sigortadan yararlanan meslektaşlarımız var.

Köy yerlerinde su bolsa bazı bölgelere orta gerilimle(bildiğim kadarıyla) çalışan su pompaları olur köy susuz kaldığında gidip çalıştırmaya kalkanlar oluyor. Bu konuda baştan uyaralım orta gerilimde kullanılan şalt elemanları alçak gerilimden farklı kumanda edilir kesinlikle uzak durunuz, sorumlusu kimse gelsin çalıştırsın. Arızasını zaten gideremezsinizde çalıştırmaya falanda kalkmayın diye yazıyorum.


Cebinde kontrol kalemi ile gezen elektrikçiler var demişsiniz belki size ilginç geliyor AVM inşaatlarında otel inşaatlarında bu adamlar nasıl çalışıyor o kadar karmaşık tesisatları nasıl çekiyorlar diye, o gördükleriniz ustanın veya teknisyenin yönlerdirmesi ile sadece kaba işçilik(kırma-dökme) işi yapıp kablo çekip bırakan elektrikçilerdir. İşi yönlendiren usta vardır başlarında onlar kaba işi bitirince artık ellerini başka birşeye süremezler önemli kısmı usta yapar.

Son olarak askerlerin sevdiği bir laf vardır, taviz tavizi getirir diye. Sizin elektrik konusunda kendinize verdiğiniz taviz az olsun.

Saygılarımla...
 
Son düzenleme:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Değerli hocam; biz sizinle meslektaş da sayılırız,çünkü ben de formasyonlu (1 sene Erciyes Üniversitesi’nden alınan 8.sınıfa kadar ilköğretim sertifikalıyım) bir mak.müh’iyim.1 sene de 2.Hv.İkmal Bak.Merkezi’nde Teknik dökümanlar için Teknik İngilizce Eğitimi aldım.Annem de,onun babası da keza öğretmendirler.Öğretmenevi kartım da var,sıkıldıkça orada gazete okur,arada tv de seyrederim.

Gelelim sizin forumda tartışma konusu edilen özel durumunuza.Şimdiye kadar yaptığınız işlerden gurur ve şevk duymanız,ayrıca bu işi severek ve heyecanla yaptığınızı da açıkça ifade ediyor.Elektrik mesleği zevkli olduğu kadar tehlikeli,riskli yanı olan bir meslek olma özelliğini,sizin de bir eğitimci olarak çok iyi bilincinde olduğunuzu farzederek uyarı ve caydırma tarzında bir yazı sergilemek de ayrıca hiç istemem.Yeterli tecrübe ve özgüveniniz olmasa (Siz de okulda öncelikle benlik kazanımı ve özgüven oluşumunu mutlaka öğrencilerinize ilk başlarda mutlaka da anlatıyor olmalısınız hiç şüphesiz) bu işten çekinir ve yapmaktan da mutlaka cayardınız.Bunu ayrıca siz bu noktalara kadar da gelmişken sizinle tartışmanın zaten bir anlamı olmaz.Bunu özellikle üzerine basarak belirtmemiz de, tamamen sizin,çevrenizin ve ailenizin,kendi güvenliğiniz ve emniyetinizin en azami ölçüde arttırılmaya çalışılmasıdır,art niyet veya sizi hiçbir şekilde bu işten caydırmak,vazgeçirmek hedefli de olamaz,sakın bu konuda yanlış olarak da düşünmeyin.

Ben elektriğe 13-14 yaşında çocukken oyuncak arabalara minik ampüllerden far takıp telli direksiyonla,içinde yassı pil varken,anahtarla yakarak dc.elektrikle ilk tesisat macerama başladım.Daha sonra 16-17 yaşında topraklı prizleri faz-nötr-toprak hattını iyi ayırt ederek kablo-fiş bağlantılarını,uzatma kabloları yapmaya,trafo nüvelerini söküp, trafo sarıp başka trafolar yapmaya,alternatörlerin çalışma prensibini,seri (Üniversal) motor sarımını,ac. akımın özelliklerini,diyotun fonksiyonu,ac akımların direklerde ne şekilde iletildiği,ac ve dc arasındaki farkları,bu akımların üretim kaynaklarını,menşeini,üretilmesini,eve kadar gelişini,nötürün dünyada topraktan iletilmesini,derslerden değil,”Nasıl Çalışır?” ansiklopedisinden inceleyerek,teorik yollardan çözümlemeyi başardım.Mak.fakültesinde bunlar öğretilmiyor,kendi gayretimle çözdüm tüm bunları inanın.

Bundan sonra da gerisi çorap söküğü gibi geldi,yani adaptör yapımı,montajı,araba teypleri,hoparlör bağlantıları,evdeki şalterler,sigortalar,otomatlar,elektrik süpürgelerini açtım,kapadım,dijital saat,müzikle yanan modülatörler,RF uzaktan kumandali ile flüoresanları yakıp söndürme,vumetrelerin lehimli montajını (Kit),vb.yaptım,hem elektrikçileri devamlı olarak gözlemledim,hem de basitçe bu devreleri oluştururken,bir yandan da işin teorisini de kavramaya çok gayret ettim.Çünkü her ne şekilde yapılırsa yapılsın,teorik bilgi desteğinden yoksun kalan uygulamaların,insana güvensiz ve emniyetsiz iş yapıyor intibasını uyandıracağını aklımdan hiç de çıkarmadım.

Sizin de benim yolumdan ilerleyeceğinizi,zamanla teorik bilgi eksikliğinizi tam olarak telafi edeceğinize sonsuz güvenim var.Zamanla bu sizdeki bu heves ve heyecan olduktan sonra hiç sorun olmayacak,kolayca el becerisi,pratiğinizle bu bilgiler bütünleşecektir,bundan kuşkunuz bulunmasın.Yeri gelmişken üniversitede zamanla bilgi alışverişinde bulunduğum “Serkan” kod adlı mak müh.sinin,sizin gibi elektriğe çok meraklı olduğunu,ev tesisatını ekmek parası için yaptığını,ilave olarak tabela yazmak,üniversitedeki öğrencilere para karşılığında proje ödevi hesaplarında yardımcı olmak,vb.bir koltukta birkaç karpuzu taşımak gibi çeşitli işleri vardı.Ancak müh.lik eğitiminden almış olduğu bir miktar elektrik bilgisi (Kaynak dersinden elektriğin elektron ve pozitif yüklerin hareketiyle ark (Plazma) içindeki yolculuğu,malzeme dersinden elektrokimyasal olaylar,galvanik pil oluşumu (Farklı metallerin asitli havada pil oluşturması),elektroteknik dersinden flüoresan bağlantılarının devre yapısı,elektrikle ilgili genel bilgiler,vb.en hayati bilgileri,kendi beceri,merak,isteğiyle (Sizin yaptığınız işler gibi) birleştirmek suretiyle,bilinçli ve emniyetli olarak bu mesleği yapmaktaydı.

Ancak diğer arkadaşların ve benim de üzerinde ısrarla durarak size söyleyebileceğim en önemli ve can alıcı nokta aşağıdaki ilkeler olacaktır;

1-ELEKTRİK AFFETMEZ!
2-ELEKTRİK DÜZENİ ÇOK SEVER!
3-ELEKTRİK KALİTELİ MALZEMEYİ ÇOK SEVER! (UCUZ MALZEMEYİ HİÇ SEVMEZ,BİR YOLUNU BULUR,BAHANE YAPAR,YANGIN ÇIKARIR,TÜM GÜVENLİĞİ TEHDİT EDER)

Bu prensipler aklınızda hep bulunuyorsa,içinizdeki bu heyecan da hiç bitmiyorsa,teorik bilgileri de en kısa zamanda tamamlarsanız neden olmasın diyorum ben.Kimse doğuştan elektrikçi olmuyor ki,ya ekmek parası veya sizin benim gibi hevesle,araştırmayla,teorik bilgileri hazmederek kendi çapında da mükemmeli yakalamaya çalışıyor.Ancak benim izlediğim yol gibi öncelikle elektriğin santralden 3 fazlı olarak nasıl üretildiğini,naklini,trafolarla yükseltilip düşürülmesini,elektrik kanunlarını (ohm,kirşof,vb.) çok iyi kavramanız,ondan sonra elektrik mesleğini daha bilinçli ve özünü,aslını bilerek yapmanızda sizden yaşça oldukça büyük olan bir arkadaşınız,meslektaşınız olarak tavsiye etmemde sakınca görmüyor,hatta çok da gerekli görüyorum.Herşey sizin iyiliğiniz içindir,bu forum başlıbaşına bir eğitim yeridir,burada birçok eksiğiniz,açığınızın da kolayca kapatılacağına (Öyle olmasa bize başvurup fikirlerimizi tek tek almak ihtiyacınız da olmazdı,direk olarak da kimseye danışmadan bu işlerinizi yapmaya da devam ederdiniz)

Kusura bakmayın,mesaj biraz uzun içerikli oldu,ama tüm bunları çok detaylı olarak size bu konunun hassasiyetinin iyice farkında olan birilerinin (Biri de ben oldum bu arada) hatırlatması da gerekliydi değerli hocam.Tüm elektrik işlerinizde ayrıca kolaylıklar diliyorum sevgili meslektaşım.Saygılarımla.
Merabalar Binbaşı Hocam...Öncelikle bu tatlı uslubunuz için teşekkür ediyorum...Evet hocam dediğiniz gibi elektriğe merakım olmasaydı 9 yıldan beri uğraşmazdım...Ama sunu gördüm kü hem meslek lisesi okumadım hem de bir ustanın elinin altında çalışmadıgım halde konut elektriğiyle bugün ulaştıgım seviyeye kolay gelmedim...Bir eve gittiğimde gözlerim hep prizlerde buatlarda lambalarda...Bakıyorum tesisata az çok ...Hangi elektrikçi ne iş çıkarmış diye...Sadece elektrikle uğraşmadım...Su tesisatı ile ilgili de birçok tecrübem var...Bir su tesisatçısında bir elektrikçi de hangi aletler varsa bende de var..Ayrıca kasaplık da var..Kimin kurbanını kessem her yıl yine benim kesmemi ister..Yıllardan beri kurbanları keserim kestiğim hayvanlar hiç bilmezler bile...Kurban fıkıhını kaç defa bitirdim..Dine uygun olarak keserim...Kimin kurbanını kesersem elimin çok hafif oldugunu söylerler...Klıma da taktım söktüm...Bunda da tecrübem var...Binbaşı hocam benimkisi bir hastalık gibi birşey olmuş...Bu kadar işle uğraşan bir öğretmen olarak başkalarının gözüne batıyor insan...Akıllarına bu işleri ek iş olarak yaptıgını düşünmelerini istemiyorum..Çünkü hiçbir ücret almıyorum...Artık bu işlerin içindeyim..Her şeyi bırakıp kimsenin işine gitmesem bu sefer benimle konuşmazlar...Ayrıca yaptıgım işlerden büyük zevk alıyorum...Saygılar ve sevgiler....
 
Böyle bir konuda üyeler arasında görüş farklılığı olması beni biraz şaşırttı.

Bende elektrikle fazla ilgilenmemenizi tavsiye edenlerdenim. Eğer hobi olarak birşeyler yapmaktan hoşlanıyorsanız bobinajcılığı biraz öğrenip düşük gerilim rüzgar türbinleri ile ilgilenmeniz daha keyifli olacaktır.

Hobi elektroniğine başlayıp 5-6 sene içerisinde amatör telsizciliğe geçiş yapabilirsiniz. Çok zevkli bir hobidir.

Teorik olarak öğrendikleriniz size kalır, ilerde evinize birşeyler yaptıracağınız zaman aklınızda bir fikir oluşur. Geçtiğimiz günlerde böyle bir konu açmıştınız herkes bildiğini düşündüğünü yazdı, size fikir verebiliriz ama kendiniz tek başınıza kesinlikle yapmamalısınız.

Sizin mesleğinizden örnek vereyim, ben üniversite ve lisede aldığım matematik eğitimiyle türev ve integral konusunu iyi biliyorum. Ama lise 3. sınıf öğrencisine türev integral anlatamam.

Basit işler olur duvara sıvaüstü priz bağlarsınız bahçenize aydınlatma yaparsınız onlara lafımız yok ama iş tesisat çekmeye gelince değişir. Bütün binanın tesisatını tek başına yapabilseniz bile ana panoda bir hata sonucu fazlar arası kısa devre yaptırırsanız gözleriniz bir daha göremeyebilir.

İnsan bir işe giriştiği zaman basit şeyleri başardığı zaman cesaretlenir, sürücü ehliyeti alırsınız 18 yaşında başta arabayı park edemezsiniz ilerledikçe cesaretlenip hız yapmaya başlarsınız sizdeki durumda bunun aynısı. Şimdi sizdeki durumda bunun aynısı başta ampul değiştirerek başlayıp başardıkça dahada cesaretleneceksiniz ama sonu tehlikeye doğru giden bir cesaret bu. Orta büyüklükteki panolarda bıçaklı sigortalar olur baktınız atmış onuda değiştirmek isteyeceksiniz. Sökerken sorun yaşamadığınızı düşünelim ama hatta enerji olsun(kesemeyebilirsiniz) sigorta kontağını altlıktaki birinci lale kontağa oturttunuz ikinciye takarken hatta kısa devre varsa ve aldığınız sigorta adi bir sigorta ise şansınız varsa hafif yaralanma ile atlatırsınız, veya ikinci lale kontağa sigortaya otururken kıvılcım çıkarda sizi korkutursa penseyi yandaki faza değdirdiğiniz anda gene aynı kaza olur.GÜM!! forumda bıçaklı sigortadan yararlanan meslektaşlarımız var.

Köy yerlerinde su bolsa bazı bölgelere orta gerilimle(bildiğim kadarıyla) çalışan su pompaları olur köy susuz kaldığında gidip çalıştırmaya kalkanlar oluyor. Bu konuda baştan uyaralım orta gerilimde kullanılan şalt elemanları alçak gerilimden farklı kumanda edilir kesinlikle uzak durunuz, sorumlusu kimse gelsin çalıştırsın. Arızasını zaten gideremezsinizde çalıştırmaya falanda kalkmayın diye yazıyorum.


Cebinde kontrol kalemi ile gezen elektrikçiler var demişsiniz belki size ilginç geliyor AVM inşaatlarında otel inşaatlarında bu adamlar nasıl çalışıyor o kadar karmaşık tesisatları nasıl çekiyorlar diye, o gördükleriniz ustanın veya teknisyenin yönlerdirmesi ile sadece kaba işçilik(kırma-dökme) işi yapıp kablo çekip bırakan elektrikçilerdir. İşi yönlendiren usta vardır başlarında onlar kaba işi bitirince artık ellerini başka birşeye süremezler önemli kısmı usta yapar.

Son olarak askerlerin sevdiği bir laf vardır, taviz tavizi getirir diye. Sizin elektrik konusunda kendinize verdiğiniz taviz az olsun.

Saygılarımla...

Sayın alpernbugra...Eğer dediğiniz gibi bir apartmanın bir elektrik tesisatın döşersem veya sokak panolarındaki bıçaklı sigortalarla uğraşırsam haddimi aşmış olurum ve küçük duruma düşerim...Ama bunları yaparken de nelere dikkat edilmesi hususunda gerekli bilgileri öğrenmek hoşuma gider...Tabiki de benim uğraşım konut elektriğiyle ilgili arızalar ve çözümleri...Gerekli önlemleri aldıktan sonra...Ana branjman hattını değiştirmek yer altındakini veya apartman tesisatı döşemek benim işim değil olmaz da...Ama evlerdeki termizifon bağlantısı, tavan vantilatörü bağlantısı, yanmış linye hatları veya priz hatları, evin elektrik tesisatını değiştirmek bunları çokça yaptım..Ama gerekli önlemleri almak sartıyla...saygılar ve sevgiler...
 
Hocam azminiz takdire şayan...Yine de ben sizin yerinizde olsaydım elektrik belasıyla uğraşmazdım..Birgün bilmediğiz bir yer olur veya dalgınlığınıza gelir yazık olur size aileniz ve çocugunuza...Mesleğinizle uğraşmak varken boşverin elektriği...Ben öğretmen olsaydım ampül bile değiştirmezdim...Allah korusun size bişey olsa çevrenizdekiler 'Öğretmen mi elektrikçi miydi uğraşmasaydı elektrikle derler'...'Hem de o elektrik arızalarını giderip de ücret almadığınız kişiler bunu der'... Milleti bedavaya alıştırmayın hocam..Bu meslekten geçimini ve ekmeğini kazanan insanlar var..Onlar giderisn ve ekmeğini kazansın...Boşverin hocam çok detaya girmeyin...Ama kendi evinizle ilgili arıza oldugu zaman önleminizi alıp yapın ve takıldıgınız yer olursa burdaki ustalarımız zaten cevaplar...Yanlış bişey dediysem affedin hocam...saygılar...
 
Sayın alpernbugra...Eğer dediğiniz gibi bir apartmanın bir elektrik tesisatın döşersem veya sokak panolarındaki bıçaklı sigortalarla uğraşırsam haddimi aşmış olurum ve küçük duruma düşerim...Ama bunları yaparken de nelere dikkat edilmesi hususunda gerekli bilgileri öğrenmek hoşuma gider...Tabiki de benim uğraşım konut elektriğiyle ilgili arızalar ve çözümleri...Gerekli önlemleri aldıktan sonra...Ana branjman hattını değiştirmek yer altındakini veya apartman tesisatı döşemek benim işim değil olmaz da...Ama evlerdeki termizifon bağlantısı, tavan vantilatörü bağlantısı, yanmış linye hatları veya priz hatları, evin elektrik tesisatını değiştirmek bunları çokça yaptım..Ama gerekli önlemleri almak sartıyla...saygılar ve sevgiler...

Değerli hocam tekrar selamlar.Evlerde gerekli önlemlerin alınmasıyla yapılan linye hatları,vantilatör,termosifon bağlantları,klima,vb.ile dış hatlarda,OG hatlarda,orta büyüklükteki panolarda,vb.sn.alpernbugra'nın da ifade ettiği boyuttaki uzmanlık isteyen işlerin yapılmasını benim de onaylamam hiç mümkün değildir.Sizin de ayrıca ifade ettiğiniz gibi bu sınırları da çok fazla zorlamak olur.Ama bu konuda gerekli eğitimi veren eğitim kurumlarına devam ederek,(Teknisyen,tekniker sıfatına tam olarak da hak kazanarak) bir diploma aldıktan sonra da,bu daha kapsamlı ve uzmanlık isteyen profesyonel ve ağır olan bu daha zor elektrik kapsamlı işleri de yapabilmeye tam yetkili olabilirsiniz.Ben size sakıncalı olmaz,telafisi zamanla yapılabilir derken de,tarafınızdan sakın yanlış anlaşılmasın,sadece evlerdeki elektrik tesisatı kapsamında,bunu sınırlandırıp da kısarak,aslında bunu tam olarak da kastederek son yazımda belirtmek istemiştim.Kolay gelsin.Saygılarımla.
 
Değerli hocam tekrar selamlar.Evlerde gerekli önlemlerin alınmasıyla yapılan linye hatları,vantilatör,termosifon bağlantları,klima,vb.ile dış hatlarda,OG hatlarda,orta büyüklükteki panolarda,vb.sn.alpernbugra'nın da ifade ettiği boyuttaki uzmanlık isteyen işlerin yapılmasını benim de onaylamam hiç mümkün değildir.Sizin de ayrıca ifade ettiğiniz gibi bu sınırları da çok fazla zorlamak olur.Ama bu konuda gerekli eğitimi veren eğitim kurumlarına devam ederek,(Teknisyen,tekniker sıfatına tam olarak da hak kazanarak) bir diploma aldıktan sonra da,bu daha kapsamlı ve uzmanlık isteyen profesyonel ve ağır olan bu daha zor elektrik kapsamlı işleri de yapabilmeye tam yetkili olabilirsiniz.Ben size sakıncalı olmaz,telafisi zamanla yapılabilir derken de,tarafınızdan sakın yanlış anlaşılmasın,sadece evlerdeki elektrik tesisatı kapsamında,bunu sınırlandırıp da kısarak,aslında bunu tam olarak da kastederek son yazımda belirtmek istemiştim.Kolay gelsin.Saygılarımla.

Saygılar binbaşı hocam..Anladıgım kadarıyla vantilatör bağlantısı, termezifon bağlantısı, klıma bağlantısı, linye hatları değiştirme gibi işleri de mi yapmam doğru olmaz diyosunuz? 'ile' bağlacı ile bağlamışsınız da ondan sordum hocam..saygılar...
 
Bu sanal ortamda ufak da olsa bir söz nasıl oluyor da bu kadar incelikte fark ediliyo..Bir öğretmene seviyen bu kadar diyebilmek hele de bu sanal ortamda çok yadırganacak bir tabirdir...Bu öğretmenin elektrikle uğraşması ilgili meraklı olması çocuklarla ilgilenmediği veya az ilgilendiği anlamına mı gelir? Bence herkes nasıl bir uslup kullandıgı kendisi ölçüp tartsın...
Sayın DGN FRT... Benim iki tane çocuğum var ve onlar en iyi şekilde yetişsin istiyorum. Bunun içinde önce Onları yetiştirecek Öğretmenlerin iyi yetişmiş olması gereklidir. Sizin o ufak dediğiniz söz bir öğretmen için çok önemli olmalıydı. Sayın hocamı eleştirmemi yadırgarken, aynı anda Beni eleştirme cüretinde Bulunduğunuzun da farkındasınızdır sanırım. Öğretmenlerin eleştirilemeyeceği kanısına nereden vardığınızıda çok merak ediyorum. Yorumlarımı bir daha okursanız, Benim Öğretmen Bey'e çocuklarla ilgilenmiyorsunuz demediğimi görürsünüz (Anlaşılan o ki; Sizin Türkçe öğretmeninizde mesleği yerine başka alanlara merak salmış :) ). Kullandığım üslubun farkındayım ve değiştirmek konusunda Sizden direktif alacak değilim. Haddinizi biliniz... Selametle...
 
Son düzenleme:
Sayın DGN FRT... Benim iki tane çocuğum var ve onlar en iyi şekilde yetişsin istiyorum. Bunun içinde önce Onları yetiştirecek Öğretmenlerin iyi yetişmiş olması gereklidir. Sizin o ufak dediğiniz söz bir öğretmen için çok önemli olmalıydı. Sayın hocamı eleştirmemi yadırgarken, aynı anda Beni eleştirme cüretinde Bulunduğunuzun da farkındasınızdır sanırım. Öğretmenlerin eleştirilemeyeceği kanısına nereden vardığınızıda çok merak ediyorum. Yorumlarımı bir daha okursanız, Benim Öğretmen Bey'e çocuklarla ilgilenmiyorsunuz demediğimi görürsünüz (Anlaşılan o ki; Sizin Türkçe öğretmeninizde mesleği yerine başka alanlara merak salmış :) ). Kullandığım üslubun farkındayım ve değiştirmek konusunda Sizden direktif alacak değilim. Haddinizi biliniz... Selametle...
Slm Sayın Ertek68...Yaşça benden büyük oldugunuz için yaşınıza sonsuz saygım var..Ayrıca öğretmenimiz Türkçe değil Sınıf Öğretmeni...Bence siz baştan sona yazılanları iyi okuyun derim...İyi okuyun da elektrikçiler nasıl işçilik çıkarıyo öğretmenimiz bizlere anlatıyo zaten...Köy öğretmenleri genelde ellerinden çok şey geliyor..Malum mahrum bölgede yaşadıkları için her türlü sıkıntılarını kendi başlarına gidermeye çalışıyorlar...Bun da ne gibi bir sakınca var anlamadım...Şunu size söylemek isterim Sayın Ertek68 bazı insanların 10 parmağında 10 marifet vardır bunu kabullenin bence... saygılar..
 
Sayın DGN FRT... Benim iki tane çocuğum var ve onlar en iyi şekilde yetişsin istiyorum. Bunun içinde önce Onları yetiştirecek Öğretmenlerin iyi yetişmiş olması gereklidir. Sizin o ufak dediğiniz söz bir öğretmen için çok önemli olmalıydı. Sayın hocamı eleştirmemi yadırgarken, aynı anda Beni eleştirme cüretinde Bulunduğunuzun da farkındasınızdır sanırım. Öğretmenlerin eleştirilemeyeceği kanısına nereden vardığınızıda çok merak ediyorum. Yorumlarımı bir daha okursanız, Benim Öğretmen Bey'e çocuklarla ilgilenmiyorsunuz demediğimi görürsünüz (Anlaşılan o ki; Sizin Türkçe öğretmeninizde mesleği yerine başka alanlara merak salmış :) ). Kullandığım üslubun farkındayım ve değiştirmek konusunda Sizden direktif alacak değilim. Haddinizi biliniz... Selametle...

Başka alanlara mı merak salmışım;) Güleyim de boşa gitmesin...;) İşini yaptıklarım ailem .Bundan herkes memnun ve herkes bana dua ediyor.Ben işimi gücümü bırakıp bu işlerle uğraşmadıgımı zaten önceki mesajlarımda söyledim. Ama yazdıklarımı bir türlü anlayamamışsın. Takılmışsın 'siz yerine sen kullanma 'tabirime. Neyse Sayın Ertek68 birbirimizi üzmemizin bir anlamı yok. Yaş itibariyle benden büyüksün. Saygım sana sonsuz. Söyleyecek başka bişeyim yok.
 
Anlaşıldı Sayın Hocam...
Benim baştan itibaren yazdıklarımı unutun. Paşa gönlünüz nasıl istiyorsa öyle yapın... Allah yardımcınız olsun...
 

Forum istatistikleri

Konular
128,292
Mesajlar
916,508
Kullanıcılar
450,127
Son üye
furkan680

Yeni konular

Geri
Üst