Elektriğe meraklı öğretmen

Öğretmen27

Profesyonel Üye
Katılım
24 Tem 2013
Mesajlar
3,691
Puanları
956
Yaş
40
Arkadaşlar mrb..Ben elektriğe meraklı bir sınıf öğretmenim..Yıllardan beri konut elektriği ile uğraşan bir kişiyim..Bu zamana kadar 9 köy gezdim.. hizmette 10.yılımHer gittiğim okul ve lojmanın her türlü elektrik sorurnunu ben çözerdim..Hatta bazı okul ve lojmanların elektrik tesisatını iptal edip sıfırdan döşedim...Çünkü elektrik tesisatı çok yıpranmıştı...Bu konuma gelebilmek için çoğu insanın veremeyeceği uğraşlar vererek elektrik bir konuma geldim..Bu site çok güzel bir site..Bu sitede boş zamanlarda konut elektriğiyle ilgili tartışmalara katılmak ve zorlandıgım yerlerde sizlerden yardım almak istiyorum..Bu işi ek iş olarak yapmıyorum..Ailem ve akrabalarım çok kalabalık..Bir sorun oldugunda beni arıyorlar sıkıntıyı gideriyorum...Sizden ricam bana sen git öğretmenliği yap hocam elektrik bizim işimiz demeyin..Bu konuda kendime çok güveniyorum ve yılların vermiş oldugu tecrübem var....
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Kendinize bu konuda çok güvenmeniz elektrikçi olamayacağınızı gösteriyor:)
 
Elektrik deneme yanılmayla öğrenilecek bir disiplin değildir ; önce sağlam teorisi sonra pratiği kazanılır ; bence çok fazla uğraşmayın bu işlerle ; kendiniz ve etrafınızın can emniyeti için ; elektrik hesap kitap ve teori işidir ; kablo çekmek ve bağlamak değildir.........
 
Yukardaki arkadaşın dediği gibi kendinize çok güvenmeniz bu gibi tehlikeli işlerde iyi değildir. Eğer kendinizi geliştirmek istiyorsanız bu fazla güveni bi kenara bırakmanız gerek. Tamam tecrübe çok şey demektir ama teori ve bilgi ile birleşmezse sakata gelebilir.
 
İstatistikleri araştırırsanız. Elektriğe çarpılma olaylarının sebeplerinin en başlarında "Kendine Aşırı Güven" gelmektedir.
Elektriği öğrenme yeri atölyelerdir. Sahada yaptığınız bir hatayı ikinci kez yapma şansınız olmayabilir. Elektrik yok diye çalışırken aslında elektriğin var olduğunu öğrendiğinizde çok geç olabilir. İşin teknik (hesap-kitap) işini zaten es geçiyorsunuz.
SİZE TAVSİYEM ELEKTRİKLE MÜNASEBETİNİZ, ATAN SİGORTAYI KALDIRMAK, PATLAYAN AMPULÜ DEĞİŞTİRMEK GİBİ ŞEYLERDEN ÖTEYE GİTMESİN.
Haddim Değil Ama; Boş vakitlerinizi Çocuklarımıza daha faydalı olabilmek için çalışarak değerlendirmenizi tavsiye ederim.
 
Maşallah..bir sürü tavsiyeler..Çocuklarım zaten benim ilk işim..bunda kuşkunuz olmasın...Bu kadar lojmanlarda , okullarda ve kardeş akrabalarımın evlerinde gördüğüm saçmalıkları size anlatayım..
1.Kaçak akım rolesini hiç görmedim.
2. Topraklama zaten yok
3.Nötrü toprakla birleştirip sıfırlama yapmışlar..Bunun ne kadar sakıncalı oldugunu size anlatmama gerek yok...Ana branjman hattını 2*1,5 bile gördüğüm oldu..Onu 2*6 olarak ben değiştirdim..
4. Linye hatları facia..en iyi gördüğüm 1,5 kablo idi.
5. prizler kablo kesiti 1,5 mm kablo
6. Ha bir lojmanda gördüm topraklama..Nasıl oldu da çekmişler dedim kendi kendime..Sonra sigorta panosuna baktım o kabloyu da nötrle birleştirip eve dağıtmışlar..Hayallarim suya düştü...
7.Bazı ustalarla konuşuyorum direkten gelen nötr hattına toprak diyorlar..Gülüyorum tabi onlara...
8. Bir elektrikçiye lambaya direkt faz gitse nötr anahtardan kesilse bir sakıncası var mı diyorum? Hayır yok diyor..Ona da gülüyorum tabi ki de....
9.1,5 linye hattına 7000 watt gücündeki ani ısıtıcıyı bağlayan elektrikçiyi de çok gördük..
10. evin sigorta panosunda 40 A C tipi sigorta bağlayanları da unutmayalım...
11. Evin su tesisatına topraklama bağlayan usta elektrikçiler....
12. Veya demirden topraklama yapan elektrikçiler...
13. Vavienli anahtarı söküpte tekrar bağlantısını yapamayan elektrikçiler...
14. Bizim binada aydınlatma ve priz buatları bir..Sigorta panosunda hep 25 A sigortalar var..Bu doğru bişey mi? hem aydınlatma hem de priz buatı ayrı olmalı..Linye hatları ayrı olmalı..Pri hattına 16 A sigorta aydınlatma linyesi 10 A sigorta takılmalı..Maalesef ben bunları hiç göremiyorum...


9 yıllık sınıf öğretmeniyim..9 yıldan beri elektriğin teorisini, uygulamasını araştırıyorum...Konut elektriği üzerine konuşuyorum tabiki de...Ben bu siteye takılıcam..Elektrik benim hobim...Bunlar benim aklıma gelip de sıkıntı çıkaran elektrik arızaları..Bu sorunların hepsini ben giderdim...Saygısızlık ettiysem kusura bakmayın..
 
Son düzenleme:
Tabikide saygısızlık etmediniz ama bizim demek istediğimiz.İşi en iyi bilmek bile (elektrik için söylüyorum) fazla güven vermemeli insana daha çok dikkat ve güvenlik önlemleri alınmalı.
 
Kusura bakmayın ama elektriğin temellerine dair öğrendiğiniz bazı bilgiler sizi elektrik konusunda uzman yapmaz ; kendinizin ve etrafınızdaki insanların selameti için bırakın hobi olarak yaptığınız işi elektrikçiler yapsın.........
 
Tabikide saygısızlık etmediniz ama bizim demek istediğimiz.İşi en iyi bilmek bile (elektrik için söylüyorum) fazla güven vermemeli insana daha çok dikkat ve güvenlik önlemleri alınmalı.
Mrb sayın veysel28...dediğiniz çok önemli..Güvenlik önlemi iyice alındıktan sonra iş yapılmalı..

Kusura bakmayın ama elektriğin temellerine dair öğrendiğiniz bazı bilgiler sizi elektrik konusunda uzman yapmaz ; kendinizin ve etrafınızdaki insanların selameti için bırakın hobi olarak yaptığınız işi elektrikçiler yapsın.........
Slm sayın öksüzçocuk...Elektrikte uzmanım demedim zaten..Konut elektriğiyle yıllardan beri uğraşıyorum..Kardeşlerimin babamların ve akrabalarımın işlerini yapıyorum...Elektrikçi dediğiniz arkadaşlar yukarıda saydıgım maddeleri harfiyen yapan arkadaşlar..Ben bunlara elektrikçi demiyorum tabiki de...Tabiki de işi 10 numara yapan insanlar var..Onlara lafım yok..Neden bir başka meslekte olan kişi konut elektriğinde uzman olamaz mı? İmkanlar çok geniş ve kontrolkalemi.com gibi bir sitede varsa bilen kişi daha da kendini geliştiri..Zaten akrabalarımın abimlerin maddi durumları iyi değil..Ben yapıyorum ücrette almıyorum.. Elektrikçilerin çoğu inşaatta müşterinin yüzüne bile bakmıyor..
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sayın hocam. yukarıdaki forum üyelerinin yazılarını okudum. Tabi kendine güven olumsuz sonuçlar çıkarabilir. Lakin elektrik teori bilmek demişler, bence pratiği iyi yapan teorinin zaten %70 ni bilir. yani kitaptan olmasa bile bir kere bakınca teoriyi hemen öğrenilir. bende aynı o şekilde hocamın yaptığı gibi deneme yanılma yolu ile öğrendim. Ama ben çok küçüktüm o zamanlar :)
 

Forum istatistikleri

Konular
127,966
Mesajlar
913,963
Kullanıcılar
449,612
Son üye
esperran

Yeni konular

Geri
Üst