Eca Proteus su bir ısınıyor bir soğuyor

mehtun

Üye
Katılım
2 May 2011
Mesajlar
34
Puanları
1
Yaş
46
Merhaba arkadaşlar sorun banyo suyunu açtığım zaman su ısınıyor birkaç dakika sonra soğuyordu sonra tekrar ısınıyordu. Araştırmalarımda bunun ntc sensör arızası olduğunu öğrendim. Servis parçayı vermedi. Başka bir yerden 10 tl ye temin ettim ve montajladım. Resimlerdeki sağ taraftakini değiştirdim fakat sorun çözülmedi. Sizden öğrenmek istediğim doğru olanı mı değiştirmişim, birde bu sensör kablolarında + ve - ucu bilgisi yok renk olarak sarı ve sarı siyah var. Kabloları ters taktığımda ne olur. Doğru yönü nasıl bulabilirim. Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.
eski sensör resmi
20171103_212223.jpg

bu da yeni sensörlü hali
20171104_195328.jpg
 
NTC nin polaritesi yani artı ve eksi ucu olmaz . Isıya bağımlı olarak direnci azalan direçtir . Bulduğunuzu düşündüğünüz NTC elemanI orjinali ile aynı değilse kullandığınız kombi için doğru direnç değerlerini veremez malesef .
 
NTC nin polaritesi yani artı ve eksi ucu olmaz . Isıya bağımlı olarak direnci azalan direçtir . Bulduğunuzu düşündüğünüz NTC elemanI orjinali ile aynı değilse kullandığınız kombi için doğru direnç değerlerini veremez malesef .
Yani kabloların ters bağlanmış olması herhangi bir sorun çıkarmaz anlaşılan. Peki teşhis ve değişen parça doğrumu sizce.
 
Sıcak su derecesi düşükse 35 gibi düşük basınçtan ateşleme yapmayabilir .
En az 40 dereceye yükseltin .

Kombiniz kullanım suyunu ( sıcak suyu ) ısıtmıyorsa,
musluğu açtığınız halde ateşleme yapmıyorsa su hala soğuk akıyorsa NTC arızalanmış demektir . parça kısa devre , ara sıra sıcak soğok su vermesi

NTC sensörü test ettiniz mi ?


Kombilerin içinde peteklere gönderilen suyun ve musluklara gönderilen kullanım suyunun sıcaklığını ölçmek üzere konulmuş sensörler (NTC) vardır.

Bu sensörler (NTC) suyun sıcaklığını ölçüp karta sinyal gönderir. Kart bu bilgiye göre alev boyunu ayarlar.

Sensörler bozulmaya başladığı zaman sürekli arıza kodu vermeyebilir. Fakat sıcaklığı yanlış ölçerek kartı yanlış bilgilendirir.Bu yanlış bilgi ise yakıtınızı etkiler ve fazla fatura gelmesine sebep olabilir.

ECA Proteus kombinizde standby (on-off ledi) (L3) hızlı yanıp sönüyor ve alev ledi(L4) sürekli yanıyor ise kalorifer devresi sensörü (NTC) arıza yapmış demektir.

ECA Proteus kombinizin panelinden reset yaparak kombinizi yeniden başlatabilirsiniz.Şayet reset yaptıktan sonra ECA Proteus kombiniz tekrar arızaya geçiyor ise kalorifer devresi sensörünün (NTC) ömrü tamamen bitmiş demektir ve değiştirilmesi gerekir.


 
Son düzenleme:
Hiçbir arıza ışığı yakmıyor. Kalorifer kısmında herhangi bir problem yok. Isıtma suyunda ise bir ısınıp bir soğuma var derecesini yükseltmeme rağmen. Benim öğrenmek istediğim doğru ntc yimi değiştirmişim, tarifinize göre kısa devre gibi gözüküyor, kısa devre olduğu zaman ölçü aletinde yine aynı tepkiyi mi verir. Birde kabloların yerini değiştirsem ne olur. Çünkü sorun devam ediyor.
 
Son düzenleme:
Aynı sorun, aynı kombi ile bende de vardı ,öncesi bayağı tazyiksiz geliyordu su, binanın su girişi değişti suyun debisi artınca sorunda kalmadı ,belki faydası olur.
 
Banyo bataryasına bağlı duş telefonuda bu soruna sebep oluyor su basıncına bağlı olarak, suyu yere akıtarak deneyin bakalım aynı sorun olacak mı?

Saygılar...
 
direk başlığı kullanmadan da denedim maalesef aynı. Suyun tazyik olayını da binada veya tesisatta herhangi bir değişiklik olmadı. Yaklaşık 7 yıldır sorunsuz çalışıyordu.
 
eski sistem şofbenlerde diyafam conta olurdu suyu açınca gazıda açan kombide aynı mantıkdır herhalde.birde onu araştırın ?
 

Forum istatistikleri

Konular
127,952
Mesajlar
913,875
Kullanıcılar
449,599
Son üye
Gksn

Yeni konular

Geri
Üst