Katılım
20 Ara 2006
Mesajlar
42
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba bu başlık altında E3 series ile ilgili bazı videoları paylaşacağım.

Bu videoların bazıları çok temel seviyede başlangıç bilgilerini içerecek, bazıları da ileri seviye kullanımı içeren videolar olacak.

Eğer sorularınız varsa yine bu başlık altından yardımcı olabilirim.

E3 Series : Yeni sayfa oluşturma ve antet bilgilerini girme

E3 Series : Yeni sayfa oluşturma videosunu izle - Amatör - Mynet - Video


E3 Series : Makrolarla Proje Çizimi

E3 Series : Makrolarla Proje Çizimi videosunu izle - Amatör - Mynet - Video


E3 Series : Kütüphaneyi markaya/firmaya göre sıralama

E3 series Kütüphanesini markaya / firmaya göre sır videosunu izle - Amatör - Mynet - Video
 
3D Panel ile ilgili Örnek bir video :

3D Panel bölümünde de bileşenlerin yerini istediğiniz gibi değiştirebiliyorsunuz ve bu projeye de anında yansıyor. Bileşenler birebir ölçülerinde olduğundan, bileşenler ölçülendirdiğiniz panoya sığıyor mu taşıyor mu görebiliyorsunuz. İsterseniz pano çizimini STEP formatında solidworks, catia, ugs gibi 3D programlara atabiliyorsunuz ve o programlarda da pano için ayırılan ilgili alana bu panonun sığıp sığmadığını, yerleşimi kontrol edebiliyorsunuz.


YouTube - 3D Panel
 
E3 Series : Gelişmiş zoom özellikleri

E3 series içerisinde tercihinize göre kullanabileceğiniz farklı zoom seçenekleri vardır.
Standard olarak excel, word vb. tüm uyumlu tüm winwdos programlarında olduğu kullanılan şekilde Ctrl tuşu ve farenin orta tekeri ile zoom yapabilirsiniz. Yine çeşitli kısayollarla örneğin Z tuşuna basarak da ZOOM u aktif edebilirsiniz.

Fakat benim burda göstermek istediğim çok daha fonksiyonel ve kullanışlı bir zoom yöntemi. Aşağıdaki videoda da izleyeceğiniz üzere farenin sağ tuşu ile Z çizdiğiniz zaman çizdiğiniz Z nin boyutuna zoom yapabilirsiniz. Sağa, sola, yukarı aşağı çizdiğiniz çizgilerle de sayfa içinde istenilen yöne hareket edebilirsiniz. Sola çapraz çizgi ile sayfayı ekrana sığdıracak seviyeye gelirsiniz.

Videonun giriş sayfasında mouse hareketlerinin işlevlerini gösteren bir sayfa bulunuyor. Aynı şekilde C çizerek ilgili alandaki bileşenleri kesebilir (Cut) , U çizerek (Undo) yaptığınız işlemi geri alabilirsiniz. Diğer komutları videoda izleyebilirsiniz.

E3 Series : Gelişmiş Zoom özellikleri videosunu izle - Amatör - Mynet - Video

Programın demosunuz üretici firmanın aşağıdaki adresinden isteyebilir ve bütün bu özellikleri test edebilirsiniz. Bu özellikler 2010 versiyonunda çalışıyor, daha önceki sürümlerde çalışmıyor.

CPV Bilgi Teknolojileri
 
Bilgisayarcı;
Zoom özelliklerinden bahsetmişsizde bende aklıma gelmişken sorayım istedim. Mouse ile çizerek yapabiliyorsunuzda elle ekrana çizdiğimiz zamanda bu işlem olabilirmi?
 
Bilgisayarcı;
Zoom özelliklerinden bahsetmişsizde bende aklıma gelmişken sorayım istedim. Mouse ile çizerek yapabiliyorsunuzda elle ekrana çizdiğimiz zamanda bu işlem olabilirmi?

Siz söyleyene kadar böyle bir şeyi düşünmedim ama dokumatik ekrana sahip tablet bilgisayar sahibi olanlar deneyebilir. Ben olabileceğini düşünüyorum.

Bildiğim kadarı ile Win 7 dokunmatik ekranları tam olarak destekliyor, dolayısıyla bu videodakileri parmağınızla çizerek de aynı işlemleri yapabileceğinizi düşünüyorum.

Şu anda E3 ile ilgili aklıma çok daha çılgın fikirler gelmeye başladı. :) Bunun için hemen bir dokunmatik ekran bulmam gerekiyor.

Mouse bile kullanmadan bütün projeyi parmaklarınızla çizdiğinizi düşünsenize :)
Parmağında tut sembolu yerleştir, harika bir fikir. Minority Report gerçek oldu galiba.
 
E3 Series : Tel numaralandırma seçenekleri

E3 series içerisinde ihtiyacınıza göre çok farklı tel numaralandırma seçenekleri vardır. (Sayfaya göre, sinyale göre, vs.vs.)
Aşağıdaki linke örnek bir video bulabilirsiniz.

E3 Series : Tel numaralandırma seçenekleri videosunu izle - Amatör - Mynet - Video

Bir sonraki videoyu kablo tanımlama ve kablo numaralandırma için hazırlayacağım.
 
E3 series kablo kesme makinaları drilling makinaları ve etiketleme makinaları ile %100 uyumlu olarak çalışabiliyor.

Aşağıdaki videoda E3 series ile uyumlu olarak birlikte kullanabileceğiniz otomatik kablolama makinası yada robotu ile ilgili bir video var.

E3 series ve Otomatik Kablolama Makinaları :

YouTube - E³.series - CC Matic
 

Forum istatistikleri

Konular
128,493
Mesajlar
918,030
Kullanıcılar
450,471
Son üye
maximilitan

Yeni konular

Geri
Üst