Eş Yaşlandırma Hakkında

murdosa

Üye
Katılım
7 Şub 2008
Mesajlar
114
Puanları
1
Yaş
39
Merhaba Arkadaşlar;
PLC ile 6 Adet Pompa Motorunu Eş Yaşlandırma İle Çalıştırma ile ilgili daha önce bir çalışma yapan var m?.Yalnız Tek şart var kuyunun durumuna göre aynı anda 2 yada daha fazla motor devreye girebilir.

Bu konuda bir fikri olan varmı
 
Yazımızda endüstrinin can damarı sayılabilecek PLC’yi inceleyeceğiz.
KNX Standardı, küçük bir rezidansın içerisindeki aydınlatma, perde panjur, klima kontrolünden, Dünya’nın en büyük havalimanlarındaki aydınlatma otomasyonu gibi çözümler için tercih edilen bir Dünya standardıdır.
Her bir pompa için zaman sayacaksın. Sistem on yada off durumunda sürekli süreleri karşılaştırma yapacak. Pompa isteği geldiğinde zamanı düşük olan devreye girecek. İkinci istek varsa yine ikinci en düşük zzamanlı pompayı çalıştırman gerekiyor. Burda şunada dikkat etmen gerekir, bir pompa arıza veya manuel modunda ise onu bu sıralamada devre dışı bırakman lazım.

Çalışma süresi belli olmayacağından kendin bir zaman saati yap. Yani bir motor için her çalıştığında her saniye o motorun zaman için kullanacağın adresi (real olmasını tavsiye ederim) 1 arttır. Bu her motor için uygula. Bunu yaparken pulse bitlerini ve (P) pozitif kenar bitlerini kulanacaksın. Pulse biti ile her saniyede o adresi bir arttıracaksın. Daha sonra bu motorlara ait süreleri küçükten büyüye doğru karşılaştırıp motorlara sıra numarası ver. Motorlar da bu sıra numarasına göre çalıştır.
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bir hafta boyunca arızada olan motor tekrardan takıldığı zaman diğerleri ile arasında zaman farklı oluşacak ve haliyle sürekli onun çalışması bekleniyor. Hangi yöntem veya yöntemleri kullanılabilir sürekli arızadan veya bakımdan gelen motorun diğerleriyle eşitleyene kadar çalışmasını önlemek için.
 
Arızadan gelen motorun çalışma zamanına, çalışmakta olan motorlardan en az çalışma süresini olanının zamanını yükle bence.
 
Eşit yaşlandırmada zaten mantık az çalışan motoru daha fazla çalıştırarak diğerleriyle aynı oranda çalışmasını sağlamaktır. Dolayısıyla bakımdan geldi diye çalışma süresini değiştirmek doğru bir şey değil. O sebepten ötürü program yazılırken o an çalışan motor için bir çalışma süresi belirlenir ve o süre sonunda çalışan motor durur ve sıradaki motor devreye girer. Örneğin bu pompalar bir tankı dolduracaksa ve tankın dolması 2 saat sürecekse ilk devreye giren motor 2 saat boyunca çalıştırılmaz belli bir süre sonra örnek 30dk sonra durur ve ihtiyaç varsa sıradaki pompa devreye girer. Böylelikle motor 2 saatlik sürede aralıklı olarak toplam 1 saat çalışmış olur ve kendinden başka 2 motor daha sırayla çalışarak sistemin devamlılığı sağlanmış olur.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,686
Kullanıcılar
449,954
Son üye
yulaf177

Yeni konular

Geri
Üst