Durmadan Kaçak Akım şalteri atıyorsa ?

Evde her odanin sogortasini tek tek kaldirip minimize edebilirsin.ornegin mutfagin sigortasini acinca atiyosa mutfaktaki esyalarin fisini cek.tek tek dene.benim basima gelmisti.elektrikli ocagin altina su girmis ondan atiyomus.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Nötr ile toprak kısa devresinde eğer devrede elektrik tüketimi yoksa kaçak akım rölesinde arıza yoksa KAK tutmalı.Bu arıza evde ise ve bütün sigortalar kapalıysa KAK yine tutmuyorsa kak arızası düşünüle bilir.Ama arıza daha büyük bir işletmedeyse KAK değiştiği halde arıza giderilememişse toprak kablosunu sökseniz bile başka bir yerden tesisata su girmiş veya bina gövdesinden kaçak alıyorsa bunun yolu da kaçak akımın çıkışındaki sigortaların hepsi kapatılır ve nötrler tek tek sökülerek kaçak olan hat tespit edilerek arızalı hatlar tamir edilmelidir ancak kaçak akım trifazeyse özellikle sigortaları kapatmazsanız devreye bağlı aydınlatma cihazları ile diğer cihazları arızalanmasına sebep olursunuz veya nötr ü söktüğünüz için devreden dönüş yapan elektrik hayati tehlike oluşturacaktır buyüzden sigortaları kapatmayı sakın unutmayın bu kontrolü yaparken
 
Tesekkürler. Durmadan atıyor derken belli aralıklarla gün içerisinde atıyor zamanı belli olmuyor. Yoksa şalteri kaldırınca tak diye atmıyor.
 
Selam. Bir şantiyede yada bir evde durmadan kaçak akım şalteri atıyorsa; O yerde olan elektrikli aletleri fişlere takıp çıkartarak kaçak akımı olusturan aleti bulmamız lazım deniyor..
Peki yine olmazsa sorun nerdedir ve çözüm nedir?

Merhaba , Bu yazınızda varsayım yapıyorsunuz , cevap istiyorsunuz !!!

Tesekkürler. Durmadan atıyor derken belli aralıklarla gün içerisinde atıyor zamanı belli olmuyor. Yoksa şalteri kaldırınca tak diye atmıyor.

Bu yazınızda gerçekler var .
Burada çözüm için gerçekleri ( başınıza gelen ) konuşuyorsak , daha fazla bilğiler vermeniz gerekir .

Kolay Gelsin Sağlıcakla Kalın .

 
mavi kablo ile sarı kablo prizlerden birinde temas halindedir. bulup ayırın sorun çözülecektir.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,216
Mesajlar
915,874
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst