direkten panayo hat cekimi

kardeşim fabrikaya mı çekiyon ne yaptın öyle 3x95,3x120 falan yaa .. arkadaşın bahsettiği 8 dairelik bi bina.hadi buna asansör var diyelim hadi buna hidrofor var diyelim yine taş çatlasın 3x25+16 yeterlidir.madem işi sağlama alacaz 3x35+16 hayli hayli yeter. bir dairenin gücü ortalama 15-20 kwdır 8X20den hesaplayalım 160 kw artı 40 kw da asansör ve hidrofor için düşünelim.yani toplamda 200 kw diyelim. gerilim düşümü hesabına göre 35 mt uzunluktaki 200 kw gücündeki binaya 3x35+16 kesitindeki kablo yeterlidir.
kolay gelsin.(ayrıca yalan yanlış bilgiler verip forumdaki arkadaşları yanlış yönlendirmeyelim lütfen)

35lik azdır.. Tabii ki projeye göre seçilmesi gerekir. mesafe de hesaba katılınca tahmini cevap vermek yanlış oldu fakat durum böyle.

ayrıca 120liği alüminyum için söylemiştim...

sayın mustafa tuncel ve KocaeliKlimaci varsayımlara göre bence güç ve kablo kesiti söylemeyiniz.
bariseser84 projede hangi kesit yazıyorsa onu çekmelisiniz. illa burdan görüş almak istiyorsanız talep gücünü yazınız.

mustafa tuncel senin belirttiğin kablo kesiti 200kW'ya göre ve 35 metre'ye göre kurtarmıyor. nedeni kablo gerilim düşümü bakımından kurtarıyor fakat akım taşıma bakımından kurtarmıyor. senin 200kW'ya 35 metre verilerine göre en az 3x185+95 mm2 kablo çekilmesi gerekiyor.



hesaplamalar için imzadaki programı kullanabilirsiniz. programın son hali 1 hafta oldu çıkalı diğer arkadaşlara duyurulur.

Sayın.İkayserili ;

Belirttiğiniz gibi tahmini olarak kesit söylemek yanlış oldu... Uyarınız İçin Teşekkür ederim...

Belirttiğiniz gibi projede yazan değere göre kablo seçimi yapılmalıdır...ve çekilen güç...
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
arkadaşlar projede yazdığını,o binanın bi elektrik projesi olduğunu, herşeyin orada mevcut olduğunu bizde biliyoruz elbette. fakat burda bariseser84 arkadaşımıza yardımcı olduğumuz gibi bizlerde bilgi alışverişinde bulunuyor ve faydalanıyoruz. belki ben bu konuda bilmediğim birşey öğrenecem veya bilmeyen bir arkadaşıma birşey öğretecem. o yüzden projeye bak arkadaş deyip kestirip atmak bence doğru değil.(en doğrusu odur ama).konuya dönecek olursak ben yıllardır tesisat işi yaptım.asansörü cartı curtu olmayıp sadece dairelerin enerjilendirildiği bi binaya 25lik 35lik 50lik kablodan başka bi kablo çekmedim. bence sen git kardeşim projeye baktığın gibi birde en yakın tesisatçına sor. ve senden ricam kabloyu çektikten sonra buraya arkadaşlar şu şekilde olması gerekiyormuş ve şu şekilde çekildi tarzında bilgi paylaş. teşekkürler.
 
sen diyorsun ki projede kaçlık yazarsa yazsın ben tecrübeme dayanarak istediğimi çekerim
bende diyorumki talep güce göre hesaplarım onu söylerim burada.
1 ay kadar tesisatçının yanında takıldım neyi nasıl yapıyor diye. mesela adam şohben için 2,5mm2 kablo çekti gözümün önünde
bu kurtarmaz dedim. yapı sahibi böyle istiyor deyince onunda elinden bişey gelmediğini anladım.
 
sen diyorsun ki projede kaçlık yazarsa yazsın ben tecrübeme dayanarak istediğimi çekerim
bende diyorumki talep güce göre hesaplarım onu söylerim burada.
1 ay kadar tesisatçının yanında takıldım neyi nasıl yapıyor diye. mesela adam şohben için 2,5mm2 kablo çekti gözümün önünde
bu kurtarmaz dedim. yapı sahibi böyle istiyor deyince onunda elinden bişey gelmediğini anladım.
yok kardeş orda proje dururken ben tecrübem var benim dediğim doğrudur vs demiyorum. soruyu soran arkadaş projede baksın hepimiz doğru cevabı görelim olur mu.polemiğe gerek yok.saygılar.
 
Arkadaşlar herkesin bilgisine saygı duyuyorum herkesin kendine göre bildiği dogru birşey var. tecrübe de önemli teorik bilgi de. bunlar biribirini atamamlayan elmanın parçaları gibi...
 
projeye bakarak iş yapılır tecrübe ve bilgi ile birleştirilerek iş tamamlanır.slm
 
yeni binalarda projeye göre hareket edilir. sonuçta onaylanmış projede kesit ve gerilim düşümü hesabı hepsi var.sen projeyı bulsan daha ıyı olur
 

Forum istatistikleri

Konular
128,396
Mesajlar
917,230
Kullanıcılar
450,280
Son üye
sıdıç45

Yeni konular

Geri
Üst