Dinamo ve AC-DC

Katılım
4 May 2014
Mesajlar
13
Puanları
1
Birkaç sorum olacak:

1)El büyüklüğündeki bir dinamo ne kadar zamanda ne kadar elektrik enerjisi üretir ? ve bu enerjiyi nasıl depolayabiliriz?

2)AC ve DC diye birşey duydum bunların anlamları, avantajları/dezavantajları ve ne işe yaradıklarını söyleyebilir misiniz?
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
El büyüklüğünde bir dinamo bir günde bir avuc elektrik üretir. bu şaka

Temel elektrik bilgileri diye internete ara çok bilgi çıkar.
 
ahnur adlı üyenin söylediği gibi internette bunun ile alakalı çok bilgi bulabilirsiniz.Ama ben size AC ve DC hakkında bilgi veriyim.

AC: Zamana göre yönü ve şiddeti değişen akıma alternatif akım (AC) denir. Alternatif akım elektrik enerjisinin taşınması üretilmesi ve dağıtılması kolaydır buda transformatörler yardımıyla alçaltılıp yükseltilir ve taşınır.

DC: Zaman göre yönü şiddeti değişmeyen akıma doğru akım (DC) denir. Doğru akım elektrik enerjisinin dağıtılması zordur ve yüksek gerilim elde edilmez fakat doğru akım ile yüksek enerji üretimi çalışmaları bulunmaktadır.
:eek:
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,349
Mesajlar
916,901
Kullanıcılar
450,194
Son üye
akocatas

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst