Dimmer lambaya beyaz ampul takılır mı?

Vedakml

Üye
Katılım
3 Eyl 2022
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
40
Merhaba. Sorum biraz uzun umarım doğru anlatırım. Oturma odamızda iki lamba var biri dimmer deniliyor galiba kısılıp açılıyor. Burda beyaz Led lamba takılıydı yıllardır. Çok kullanmazdık ama arada kullanıyorduk. Eşim evden çalışmaya başladı. Çağrı merkezi. Bilgisayarla. Bilgisayarını Bu ayarlanan lambanın altına kurdu. Lambayı devamlı kullanmaya başladı. Sonra bu lamba yandı. Lambayı değiştirdik bir süre sonra tekrar yandı. Daha sonra da bilgisayar yandı. Bunlar arasında ne kadar süre var net söyleyemem. Şimdi kırmızı ampul aldık ama onunla bütün gece bilgisayara bakamıyor. Aydınlatma çok kötü. Sorum şu ayarlanabilir lambaya beyaz led ampul takılmıyormu. Lambalar Ya da bilgisayar bu yüzden mi yanıyor. Ya da bu dimmer sistemi değiştirmek zor mu. Sorum biraz uzun oldu kusura bakmayın. Bu konularda hiç bilgimiz yok. Tekrar bilgisayar yanar diye beyaz ampul takamıyoruz.

Foruma soru sormak için üye yeni oldum. Umarım doğru yere yazmışımdır.
Kuralları tam bilmiyorum
 
Hocam Dim edilebilir LED Ampul almanız gerekmekte. ayrıca dimmeri sürekli açıp kısıp tekrar tekrar yaparsanız bir süre sonra aldıgınız ambull de yanar cok sık kullanmamak gerek arada sırada kullanmakta fayda var Tıkla
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Hocam Dim edilebilir LED Ampul almanız gerekmekte. ayrıca dimmeri sürekli açıp kısıp tekrar tekrar yaparsanız bir süre sonra aldıgınız ambull de yanar cok sık kullanmamak gerek arada sırada kullanmakta fayda var Tıkla
Mesajınıza istinaden İnternete baktım. Evimizde led diye takılı sandığım ve yanan lambalar led değil tasarruflu lambaymış :( aslında soruyu yanlış sormuşum. Dimmere Tasarruflu lamba takılır mı demem lazımmış.

Sizin bahsettiğiniz dim edilir led in beyaz yananı varsa alırız. Çünkü kırmızı da çalışılmıyor. Devamlı kısıp açma gibi bir durum yok. Bir kere son ayarda yakıyor işi bitene kadar. Cevabınız için teşekkürler
 
Çeşit çeşit dimmer var. Bazı dimmerlere takılabiliyor bazılarına takılamıyor ama genel itibariyle takılamıyor. Tasarruflu lambayı uygun olmayan dimmere takıp, dimmeri düşük ayarda tuttuğunuzda lamba pır pır eder. Dimmeri en yükseğe alırsanız lamba normal yanıyor gibi görünür ama bir müddet sonra arızalanır. Led lamba içinde ya dimmeriniz led lambaya uygun olacak ya da dimmer için dim edilebilen led lamba alacaksınız ki normal led lambanın 2-3 katı ödersiniz ve heryerde bulamazsınız.
En basit ve ucuz yol dimmeri normal adi bir anahtarla değiştirmeniz olacaktır. Dimmer sökülecek adi anahtar takılacak, basit bir işlem. Bilgisayarınızın bozulmasının dimmerle alakası yok.
 
dimmer özellikli beyaz led ampul almanız sorunu çözecektir diğer lambalar elektronik devre olduğu için voltajı kısarak göndermeniz ampule zarar verir ampulun içindeki kartlarda oluşan kondanstör arızası nadir olarak diğer cihazlara zarar verebilir bilgisayarınızın neyi var tam olarak anakart arızası mı oluştu yoksa farklı bir durum mu ?
 
Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Mümkün bir zamanda dimmeri söktürüp adi anahtar taktırmak en mantıklısı.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,216
Mesajlar
915,874
Kullanıcılar
449,997
Son üye
Ali5534

Yeni konular

Geri
Üst