Dimer Hakkında Yardım

Katılım
26 Tem 2010
Mesajlar
4
Puanları
1
Yaş
35
İyi günler,

Odamdaki anahtarımı dimer olarak değiştirmek istiyorum. Yani ayarlı olacak şekilde. Bunu nasıl yapabilirim? Nasıl bir ürün seçmeliyim pahalı olmayacak şekilde? Bağlamayı nasıl yapmalıyım? Yardımcı olabilirseni sevinirim.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
öncelikle dimmer edilebilir balastlar var kardeşim onlardan al vede üzerinde devreye bağalantı şekli var onu takip etmen yeterli olacaktır.ama balastı kalitesiz alma çünkü çabuk bozuluyo
 
odandaki ampul çeşidi önemli her ampul dim edilemez fluoresan ise dim edilebilir balans ( 60 tl ) ve ona görede dimmer anahtar 130 tl ) sen bu işten vazgeç . eğer normal ampul veya 12 v halojen ürün ise dimmer 15 tl normal anahtar gibi iki kablo bağlanır
 
Dim ettikten sonra elektrik sayacını kontrol et. Bazı sayaçlar aynı hızla dönmeye devam edebiliyor. Tasarruf ediyorum sanırken aynı faturayı ödüyorsun.
 
Dimmer edilebilir ampuller yarım dalgada çalışabiliyor mu?Ben odamdaki akkor flamanlı lambayı gece lambası gibi kullanmak için yarım dalga çalıştırıyorum.
 

Bu ampulleri yarım dalga çalıştırmamız mümkün mü?Ben lambanın parlaklığını azaltmak için bu yöntemi kullanıyorum komitaör anahtarın birinin girişinde diyot bağlı diğeri direk bağlı.Farklı iki güçte akkor flamanlı lamba yakılabiliyor.Öğrenci bütçesi ile dimmer almadım.Merak ettiğim nokta bu ampul yarım dalga çalışabilir mi?
 
ya bu kadar pahalı mı biz 11. sınıfta yapmıştık 5 tl masrafı çıkar anca :D
 

Forum istatistikleri

Konular
128,322
Mesajlar
916,710
Kullanıcılar
450,162
Son üye
SoftwareMan

Yeni konular

Geri
Üst