DGS Sınavı Hakkında Bilgi İstiyorum.

Hepar_-_

Üye
Katılım
31 Ocak 2012
Mesajlar
630
Puanları
1
Yaş
30
Elektrik bölümü okuyorum. 2 sene sonrasında DGS'ye gireceğim . çok mu zor sorular ? Geçenler yüzde olarak kaç kişidir?
 
cok yakın bir arkadasım bu sene 272 puan aldı ve istanbulda devlet üniversiteleri olmuyo özel de de bazı enterasanlıklar var kim 1 sınıftan başlatıyo kimi 3 sene okutuyo kimiside 2 yıl sınava gelince çalısırsan kazanırsın her işte nasılsa o da öle fakat yerlesmek sıkıntıı...... basarılar
 
peki 1.sınıfta da giriliyor ona yoksa okul bıtınce mi. sadece bir kre mi gitme hakkımız var
 
DGS sınavına önlisans eğitimi bitince girilir, istediğin kadar sınava girme hakkın var(eskiden öyle değilmiş), soruların %80'i mantık sorularıdır, geri kalanı bilgiye dayalı. Sorular zor değildir(çokta kolay değildir), zor olan o soruları 3 saat içinde çözüp yüksek net çıkarmaktır, 80 sayılsal, 80 sözel sorusu sorulur(Mantık soruları olduğundan çok kısa sürede yapman lazım). Okuman iyiyse bir adım önde başlarsın.

LYS-YGS sınavlarındaki gibi her bölümü tercih edemezsin kılavuzda belirtilen bölümüne özel gidebileceğin yerler vardır bunların dışına tercih yaparsan geçersiz sayılır. Sınavda artık öbp kullanılacak(büyük ihtimalle), yani önlisans diploma notunun yüksek olması lazım(yüksek diploma notu yüksek kazanma şansı demek, yüksekten kastım 4 üzerinden 3,70+...).

Çalışılırsa rahat kazanılır, hatta eğer hedefinde varsa şimdiden başla kendine bir ygs denemesi al 3 saat süre tutup çöz hangi konularda eksiklerin var öğren ve onlara çalış. Eğer doğru bir şekilde çalışırsan LYS ile gitmeyi hayal bile edemeyeceğin üniversiteleri çok rahat kazanırsın.
 
çok yardımcı oldunuz. gerçekten sağolun
 
arkadaşım ben sormadım ama ilgi alanım olduğu için bana da yardımcı oldun ben de çok teşekkür ederim :)
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,212
Mesajlar
915,847
Kullanıcılar
449,990
Son üye
alpersirakaya

Yeni konular

Geri
Üst