Deprem Anında Elektrikler Kesilecek

uufuk944

Üye
Katılım
31 May 2010
Mesajlar
40
Puanları
1
Yaş
29
Maket ev yapıcam ve bir parça varmış ev sallandığı zaman yani deprem olduğu zaman evin elektriğini heemen kesiyormuş bende merak ediyorum bana bu maddenin içinde civa olduğunu söylediler ve normalde aşağıya bakar şekilde duruyormuş evi salladığımız zaman civa hareket edip bağlantıları kısa devre ediyormuş bunun hakkında bilgisi olan varmı yada devresini malzemenin ismini bilen varsa yardımcı olursa sevinirim ...
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
sogutma kulelerınde kullanılan tıtresım salterlerı var kuledekı sarsıntılarda devreyı acıp motoru durduruyorr....sogutma pervanesı atmosfere acık oldugundan ıcıne herhangı bırsey dustugunde motoru durdurmaya yarıyor.....galıba bu ısını gorur...
 
kontağın ismi çivalı kontaktır. kontak takımını komple almak zorundasın içinde bir adette bilya vardır. üçretide biraz tuzludur.
 
cvplar için çok tşk ederim sölediklerinizi araştırıcam
 
Arabaların alarm sisteminde sarsıntı sırasında tilt sensör mü kullanılıyor?
 
civalı şalteri boşver.bulman zor ,pahalı ve kırılınca cıva zehirli. çok hassas microswiçler var . 5- 6 gr agırlıgı bile hisseder bununla bir sarsıntı hissedici yapabilirsin fiyatı da en fazla 5 tl filandır. swiç basma metaline rigid bir agılık bagla aşagı konumda monte et en ufak sarsılmada sinyal verir. ben benzer bir swiçle rüzgar sensorü yapmıştım swiç baskı metaline bir parça levha lehimledim . en ufak rüzgarda bile açıyordu devreyi..
 
Plastik üzerine hassas bir yayın bir ucu bağlanır.Yayın ortasına gelecek şekilde plastige bir toplu iğne sabitlenir.Normalde birbirine temas etmeyen bu iki iletken titreşimlerde yayın hassasiyetine göre kısa devre olacaktır.Burdan alacağımız elektrikle gerekli kumanda devresini kurarak ister binanın enejisini keseriz ister alarm çaldırırız.
 
:)piezo ile yap dıyeceğım bıraz tecrube ıster örnek halk dılınde kristal mıkrofon dedıklerı fettransistorlu mıkrofonlar gıbı piezo alanı genış olduğu için esnek bır malzemeyle mesela soğuk silikonla sabıtlersen titreşımde devreye gırecektır röle çektırerek veya uyandırma servısı gıbı haber verebılır:9
 
arkadaşım hobi olsun diye birşey yapmak istiyorum diyorsan arabaların darbe sensörüyle bu işi halledebilirsin. en fazla 10 tl civarında fiyatı var. 3 girişi var 0 / +12v ve ortadaki de sinyal çıkışı. (Bazıları 5v olabiliyor) sinyal çıkışını tristör yardımıyla kuvvetlendirip bir röleyi sürebilirsin. ama kesici olarak binada kaçak akım rölesi gibi birşey olması gerekiyor. sürdüğün röle ile kaçak akım rölesinin nötr giriş ve çıkışını birleştirirsen kaçak akım rölesi atar. Ama dikkatli ol uğraşacağın şey Şebeke elektriği..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,774
Kullanıcılar
449,980
Son üye
shield325

Yeni konular

Geri
Üst