dc motorların kullanım ömürleri

Katılım
26 Ocak 2009
Mesajlar
3
Puanları
1
işletmemizde bulunan tekstil makinalrının dc motorlarının belli bir kullanımdan sonra (5 ila 8 yıl lık) güç kartların da yada motor devirlerinde arızalar yaşıyoruz. kullandığımız bu motorların gecen zaman zarfında deformasyonu mumkun mudur. bu motorların değiştirilmesi gerektiğini nasıl anlarız. bu konu hakkında bilgi paylasımınızı bekliyorum .

teşekkürler
aunde tekni tekstil aş
505 5728089
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
8 ıla 10 yıl bır motor için uzun ömür degıl ben dahada uzun yıllar sorunsuz Dc motorlarla calısdım. Tesktıl işletmesi oldugunuza göre, ortamdakı kımyasal maddeler( asıt,i kostık buharı vs.) işleme vya makına durdugunda yere doğru çökerken , mtoryn havalandırma pancurundan sargılara işler. Bunu için, iki yöntem var benım kulllandıgım :
1. İşletme durdugunda, motorların üzerıen cuval geçirmek, en basıt ve entesırlı yöntem, bunu makına personelının takıp etmesı gerekır.
2. Panoda, ana şartel kapandıgında, ıkaz sargılarına düşük gerılım verecek düzenek yaparak, sargıları azda olsa sıcak tutmak.
İyi çalışmalar dılerim..
 
motor ömrü nedırkı ben 25 sene aynı motorları kullandım su anda aynı motorlar calısıyor.
fırcalar ve kollektorler saglam oldugu muddetce yanı bakımı duzgun yaparsan devam..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,315
Mesajlar
916,645
Kullanıcılar
450,149
Son üye
yusuf_19034

Yeni konular

Geri
Üst