dc motorların kullanım ömürleri

Katılım
26 Ocak 2009
Mesajlar
3
Puanları
1
işletmemizde bulunan tekstil makinalrının dc motorlarının belli bir kullanımdan sonra (5 ila 8 yıl lık) güç kartların da yada motor devirlerinde arızalar yaşıyoruz. kullandığımız bu motorların gecen zaman zarfında deformasyonu mumkun mudur. bu motorların değiştirilmesi gerektiğini nasıl anlarız. bu konu hakkında bilgi paylasımınızı bekliyorum .

teşekkürler
aunde tekni tekstil aş
505 5728089
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
8 ıla 10 yıl bır motor için uzun ömür degıl ben dahada uzun yıllar sorunsuz Dc motorlarla calısdım. Tesktıl işletmesi oldugunuza göre, ortamdakı kımyasal maddeler( asıt,i kostık buharı vs.) işleme vya makına durdugunda yere doğru çökerken , mtoryn havalandırma pancurundan sargılara işler. Bunu için, iki yöntem var benım kulllandıgım :
1. İşletme durdugunda, motorların üzerıen cuval geçirmek, en basıt ve entesırlı yöntem, bunu makına personelının takıp etmesı gerekır.
2. Panoda, ana şartel kapandıgında, ıkaz sargılarına düşük gerılım verecek düzenek yaparak, sargıları azda olsa sıcak tutmak.
İyi çalışmalar dılerim..
 
motor ömrü nedırkı ben 25 sene aynı motorları kullandım su anda aynı motorlar calısıyor.
fırcalar ve kollektorler saglam oldugu muddetce yanı bakımı duzgun yaparsan devam..
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,753
Kullanıcılar
449,974
Son üye
umitseyhan

Yeni konular

Geri
Üst