dc motor hakkında

Katılım
2 Eyl 2017
Mesajlar
1
Puanları
1
Yaş
33
herkese iyi akşamlar. Siteye yeni üye oldum. elimde böyle bir dc motor var. Bir milyoncularda satılan şarjlı vidalama aletinin motoru. Oturdugum evin balkonunda yeteri kadar rüzgar var bununla kendi çapımda bişeyler yapmak istiyorum. Merak ettigim bu motorla maksimum kaç volt elektirk üretebilirim veya bu motor ile elektirk üretilebilir mi ?
21360864_1584909298238221_2028851414_n.jpg
 
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Evet dc motor ile elektrik üretilebilir, çok hızlı döndürmen gerek bunun yerine dişli ekleyerek daha az döndürmeyle motoru aynı devire çikartabilirsen daha veimli olur. Max. üretebileceğin gerilim devirle alakalıdır.
 
Hem redüktörlerle yüksek devirlere çıkarma şeklinde bir dezavantajı, hem de fırça-kollektör sürtünmesiyle çalıştığı sürece çok ince bakır fırçaların aşınması şeklinde 2. bir dezavantajı vardır. Fırçasız dc. motorların yalnızca bobin uçları kısmına doğrultucu köprü diyot ekleyip (ac>dc şeklinde) daha düşük devirlerde döndürerek (Çünkü alternatörlerde kutup sayısı ne kadar artarsa daha düşük devirle bu uygun volt/amperi almak kolayca mümkündür. Örneğin araçların rölantide yeteri kadar akü şarj akımlarını üretebilmesi, HES'lerdeki alternatörlerin çok kutuplu yapılıp düşük devirlerle bu elektriği kolayca üretebilmesindeki gibi) bu dönüşümlü elektrik üretimini tercih etmek daha iyi olur. Mini bir alternatör olan bisiklet dinamosu şeklinde, hareketli mıknatıs rotorlu ve sabit stator sargılı olanları gibi. Ama tercih yine sizindir. Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:

Forum istatistikleri

Konular
128,184
Mesajlar
915,690
Kullanıcılar
449,956
Son üye
CharmanDear

Yeni konular

Geri
Üst