Daire elektriği ile bu cihaz çalışırmı? Yardım Lütfen

R-Rpt

Üye
Katılım
12 Ara 2018
Mesajlar
11
Puanları
1
Yaş
31
Merhabalar değerli arkadaşlar,

Biz yeni bir otoklav cihazına sahip olduk, bir önceki cihazımız ufaktı ve enerji kullanımı düşüktü fakat çok zaman kaybediyorduk. Yeni cihaz geldi gelmesine fakat bu aletin fişi bir değişik, değerleri var arkadaki etiketinde ama burası normal mesken elektriği, bu aleti kaldırır mı bilemiyorum? Cihaz 90dk çalışacak ve bazen haftada 1, bazende günde 3 kez. Öneri, bilgi ve deneyimlerinizi rica ediyorum, bina yeni bir bina yaklaşık 6-7 yıllık. Cihazın etiketini resim olarak ekliyorum, çok teşekkür ederim.

Saygılarımla...
 

Ekli dosyalar

  • 1.jpg
    1.jpg
    144.5 KB · Görüntüleme: 50
  • 2.jpg
    2.jpg
    151.5 KB · Görüntüleme: 55
  • 3.jpg
    3.jpg
    233.1 KB · Görüntüleme: 49
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Kabloda yada tesisatta aşırı yüklenmeye sebep olur mu acaba? 4000w bana oldukça yüksek geldi? Yani takacağım fiş fırın vb. ayrılmış bir fişmi olmalı yoksa standart bir prize takabilir miyim? Cihaza yada bulunduğum yere bir zarar gelsin istemiyorum bu yüzden oldukça evham yaptım diyebilirim. İçim pek rahat değil.
 
cihazın çektiği akım mesken tip monofaze fişlerin akım taşıma kapasitesinin üzerinde o yüzden kullanılması doğru değil. cihaz için yeni hat çekilebilir ve direkt bağlanabilir fakat ben endüstriyel tip 32A fiş-priz grubu öneririm. bi de cihazı bağlayacağınız yerde kaç priz linyesi öğrenebilir miyiz?
 
2.5mm2 kabloda sınır değerde çalışabilir. Bu hatta başka cihazlar da bağlı olabileceği için mevcut kablo bu yükü taşımaz. Panodan 3x4mm2 kablo çekip @kocamanusta'nın dediği gibi uygun bir endüstriyel priz takılmalıdır.

priz linyelerini o yüzden sordum. belki bir linye bir prize ayrılıp diğer prizler körlenerek bu cihaz kullanılabilir.
 
Kabloda yada tesisatta aşırı yüklenmeye sebep olur mu acaba? 4000w bana oldukça yüksek geldi? Yani takacağım fiş fırın vb. ayrılmış bir fişmi olmalı yoksa standart bir prize takabilir miyim? Cihaza yada bulunduğum yere bir zarar gelsin istemiyorum bu yüzden oldukça evham yaptım diyebilirim. İçim pek rahat değil.

Arkadaşların yorumlarını dikkate alınıp
Tesisat kablo , siğortalar , kaçak akım rölesi diğer cihaz koruma ürünleri düşünülüp uygulama ?

Endüstriyel priz - fiş en az 32 amper destekli olması gerekir )

Diğer bir düşünce .
Fiş ve priz ortadan kalkacak . ( sabit gibi )
32 amper nötr kesmeli siğorta takılıp enerji kesme işlemi hemde klemens görevi görür .
Topraklama direk bağlantısı ( cihaz kablosu fiş ile siğorta kutusundan direk hat 3x4mm2 çekilen kablo )
 
Değerli yorumlarınız için teşekkür ediyorum arkadaşlar,
linye konusunu araştırdım ve inceledim, lakin o odaya gelene kadar bir sürü buattan geçiyor sonda bir oda var , sondan 2. sırada en son odaya gelmeden önce baya bir yerden dolaşıyor. Anladığım kadarıyla aşağıdaki panodan yeni bir 3x4mm2 kalın kablo hattı çektirip bunu sigortaya bağlatıp ona uygun amperde bir sigorta taktırıp ve o sigortadan yeni hat ile 1 tane sadece bu cihaz için özel bir priz yaptırmam gerekiyor anladığım kadarıyla? Şebekem ve dairemin bu cihazı çalıştıracak potansiyeli var ama altyapısı yok sanırım.
 
Şimdi bu işi yapacak iyi bir elektrikçi bulacağım lakin merak ettiğim bir diğer konu, bu hattı çektirmeden önce elektrik dağıtım şirketinden bir izin, dilekçe vb. bir işlem yapmam gerekiyor mu? Neticede aşağıdaki panoda bir işlem gerçekleştireceğiz?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,196
Mesajlar
915,755
Kullanıcılar
449,974
Son üye
umitseyhan

Yeni konular

Geri
Üst