düşük volt ile kontaktör nasıl çektirilir

sayın roboelektronik

sayın korkmaz_desing arkadaşımın emeğine saygı duyuyorum ve kendisine bu konu ile ilgilendiği için çok teşekkür ediyorum.Yanlışım varsa lütfen düzeltin cehalet kötü bişey,benim bu deneyden anladığım 220volt 160 volt a düşürülerek 220volt luk bir kontaktör çektirilmiştir.lakin ben,zaten düşük olan bir voltajı(150-180)trafo kullanmadan vede akım darbelerinden etkilenmeden en basit şekilde nasıl çektirebiliriz diye soruyorum.Amacım bilmediğim yöntem varsa onları öğrenmek ve bu vesile ile diğer arkadaşlarında konu hakkında bilgi sahibi olması.saygılarımla herkeze kolay gelsin.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
selam
Arkadaşımız gerilimi düşürerek senin çalışmak istediğin voltaj şartlarını oluşturmuş.sen düşürmeyeceksin.Arkadaşımızın iddiası şu:Belirttiğim bu marka kontaktör 160 volt ile çalışıyor.Eğer kontaktör alma imkanınız varsa o markayı alıp kullanabilirsiniz diyor.
Gariptir ki bu mesajı okuduktan sonra bir devre için 24 volt kontaktör çektirmem gerektiVe elimde 15 voltluk trafo vardı.Aklıma forumdaki bu soru geldi ve güldüm.Çok iyi çalışmamakla beraber 13 voltla çalıştı.çalışmasaydı buradan bir arkadaşımızın fikri olan spir azaltma yöntemini uygulayacaktım.
 
150-180V'luk röleyi çektirip bunun kontakları vasıtasıyla istediğin işlemleri yapabilirsin.
 
düşük v derken 12,24.110. demek istedin sanırım kontaktör bobinini değiştirsen diyorum.kolay gelsin :D
 
ruhi78 ' Alıntı:
arkadasım LG nın veya hundaı nın kontaktorleri 120 ile 250 volt arası calısıyor LG kullan kolay gelsin

arkadaşlar bence fantezi kurmanın anlamı yok gibi tamam iyi güzel her yolu denemek lazım ama en makulu bu gibi gözüküyor maliyeti düşük ve ayrıca başka elaman da kullanmaya gerek yok sonuçta her eleman bir arıza nedenidir yanlışmıyım :)
 
şahsen benim başıma gelse arkadaşların da söylediği gibi spir sayısını azaltmak olurdu. çünki gerekli çekme momentine ulaşamayan kontaktör vs.. kontak uçları gevşek temas sebebiyle mutlaka zarar görür diye düşünüyorum.

mesela 24v olan bir kontaktörü daha düşük gerilimlerle çektirdiğiniz zaman (20v gibi) çekmede duyduğunuz sesin daha farklı olduğunu göreceksiniz.
 
dostum haklı olabilirsin benim de bir zamanlar kullandığın hyundaı marka kontaktörler de bu dediğin sesleri yapmıyordu üstüne üstlük herhangi bir sorun da çıkarmadı
 
spir azaltmak telden geçen akımı arttırır o da bobinin yanmasına sebep olur..bence ac ise 180 volt ac 220 volt ac ye göre trafo ile uygunlaştırmak daha mantıklı ama eger başka alternatif yok ise...
 
evet haklısın hyundai markalar bunu destekliyor.

spir azaltmak telden geçen akımı arttırır

evet haklısın üstad ama yanma seviyesine getireceğini sanmam çünki gerilimde düşüyor. sadece çekme anında risk oluşur oda kısa bir an zaten.
 
arkadaşlar slm gerçekten simens kont 200 voltun altında çekmezler motorlar yıldz üçken çalışırken üçkene geçişte akımları arttığından gerilimde düşer kontaktör te bırakıp çekerek sorun yaratır benim başıma cok gelmiştir ya kontaktörlerin böbinlerini 24 yapacaksın trafo koyaak yada hundai elektronik bobinli kontaktör alacaksınız hundai 110-220 araso çalışır bir kötü tarafı bobinler cabuk yanar hatırlatması
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,189
Mesajlar
915,720
Kullanıcılar
449,957
Son üye
sezercakmak

Yeni konular

Geri
Üst