düşük volt ile kontaktör nasıl çektirilir

düşük voltajla kondaktör uygulamasında kondoktörün devreye girdiğindeki oluşacak gerilim düşümü kondaktörün kararsız kalmasını ve dolayısıyla devreden çıkmasını sağlayacaktır. böyle durumlarda kondaktör yerine tiristörle yol vermek daha doğru olacaktır. illaki kondaktör kullanılması durumunda piyasada mevcut adaptörlerden yararlanarak pirimer ve sekonder devreleri aynı yöne uyumlu olarak uçları kılemensten şöntlendiğinde çıkışı kondaktöre atanırsa sonuçta adaptörün ürettiği voltaj farkı kondaktöre yüksek voltaj olarak aktarılır. kullanımı ve temini çok yaygın bilinen zil trafosu ile bu işlem gerçekleşir.
 
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Kontaktörler çalışma gerilimlerinin bir miktar altındada çalışabilirler. Kontaktörü daha düşük gerilimde güvenli çalıştırmak gerekirse düşürülen gerilime uygun kesitte (daha kalın) iletkenle yeniden sarılmalıdır.
Sarımı azaltırsak gerilim düşük verirsek toleranslarına uyarsa çalışabilir. Kontaktör yanmaz ama manyetik alanda azalacağı kontakların yapışma gücü azalacaktır. Buda yüksek akımlarda kontak direncinin artması sonucunu doğurarak kontakların ısınmasına neden olacaktır.
Yıldız-üçgen çalışmada motorun kalkınma anında voltaj düşmesi için kontaktör gerilimi değiştirilirse motor kalkındıktan sonra kontaktör bobini sürekli yüksek gerilime maruz kalacaktır.
Tercih çalışma voltaj aralığı geniş olan bir kontaktör olmalı düşüncesindeyim.
Selamlar.
 
m-usta-fa ' Alıntı:
CELİK_CPU ' Alıntı:
Kontaktör bobinindeki telin sipir sayısını azaltarak istediğin voltajda çalıştırabilirsin.
ben bu konu için bir öneri sunmuştum ama bu daha ekonomik ve kolay.Bravo.Ne kadar spir azaltacağımızı nasıl anlayacağız?O konuda da bir paylaşımınız olursa sevinirim.

bobinden çıkan normal sipir sayısını 220 ye bölerek volt başına düşen sipiri buluyorsun sonra kaç voltla çalıştıracaksan çıkan sipirle çarpıp sipir çıkar çıkan sipirle sararsan olur en basit ve sağlam denenmiş bir sonuçtur :) hiç bir sorun çıkmıyacagına sana garanti veririm ki voltajın sabit olmalı değişirse bişey diyemem
 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,625
Kullanıcılar
449,935
Son üye
mehmetenessunger

Yeni konular

Geri
Üst