düşük güçlerde kompanzasyon

mubilya

Üye
Katılım
14 Tem 2010
Mesajlar
53
Puanları
1
Yaş
41
selamlar herkese. bir işletmede aşırı kapasitif ceza geliyor. incelediğimde yük durumu çok düşük ve faz dengesizliği de var. ancak röle gereginden fazla kademeyi devreye alıyor. kontaktor ve kondansatorlerde herhangi bir arıza yok. normal sartlarda fazlarda 5-10 amp yük oluyor gece cevre aydınlatmalar devreye girince artıor. şönt reaktör bağlasam olur mu acaba.role ayarlarında da bi sıkıntı yok gibi işin içinden çıkamadım yardım bekliyorum ilgilenen arkadaslara tesekkur ederim.
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Kondansatörler 3 fazlı olarak mı bağlı?
Kademelerde kaçlık kond. var?
gibi sorular aklıma geliyor..
 
akım trafo oranınız, en düşük kademeler ve monofaze kademe olup olmadığına bakınız. Şayet sayacınız OG tarafta ise sabit de vardır, fazla geliyor olabilir.
Yük durumu uzun süre böyle devam edecek ise önlem alınız, monofaze kademe ilavesi vs gibi..
 
şönt reaktör ile kapasitif sorundan kurtulabilirsiniz. 1 saat arayla değerleri alın kapasitif yürümeniz ne kadarsa o kadar kvar reaktör ilave edebilirsiniz. gece aydınlatmalar devreye girdiği zaman kapasitif artacaktır, değerleri akşam saatlerinde alırsanız daha sağlıklı sonuç elde edersiniz.
 
ayrıca şönt reaktör biraz pahalıdır. kademe güçlerini değiştirerek, küçülterek ve diğer arkadaşların dedikleri işlemleri gerçekleştirerek başlasanız daha iyi olur.
 
İletişim bilgilerinizi özelden mesaj atarsanız yardımcı olmaya çalışalım.
Kolay gelsin.
 
Reaktif güç kontrol rölesi ayarlarını kontrol edin. İlk kademede 2,5 kvar gibi düşük güçte kondansatörleri tercih edin. Yükünüzün min olduğu seviyede bile kapasitiften cezaya girmemeniz gerekir. Örneğin 100 KVA trafonuz var ise yüksüz durumda %3 oranında sabit kondansatörünüz olmalı yani, 3 kvar civarı. sabitiniz varsa devreden çıkartın ya da dediğim gbii düşük güçte ilk gruplarınız olsun. Şönt reaktör ihtiyacı örneğin uzun ENH varsa ya da sisteminizde fazla sayıda UPS varsa gerekli olabilir. Normal bir tesisatta farklı yöntemlerle çözüm bulunabilir.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,658
Kullanıcılar
449,940
Son üye
yavuzturan

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst