Düşük Frekanslarda Motor Kullanımı

ermansau

Üye
Katılım
19 Eki 2006
Mesajlar
5
Puanları
1
Merhaba. Forumda aradım ve bulamadım o yüzden yeni konu açıyorum. Elimde 1,5kw 1440 d/d motor ve EN080 82 tahvil redüktör bulunuyor. Makinamız için yeterli deviri sağlamak için ilaveten sürücü kullanıyoruz. Makine üzerinde test ve denemeleri gerçekleştirirken fark ettik ki frekans değeri "6 Hz" olduğunda bizim sistemimizi karşılamaktadır. Makinanın mekanik sistemini değiştirmemiz şu aşamadan sonra imkansız. Öncelikle bu frekans değeri motor için ileride problem çıkarır mı? Çıkarır ise min. kaç Hz'lerde bu sistemi çalıştırmak mantıklı olur? Yardımlarınızı rica ederim. Şimdiden teşekkürler.
 
Otomatik sigorta bulunduğu devreyi yüksek akım ve kısa devre akımlarından koruyan bir anahtarlama elamanıdır.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Motoruna göre değişmekle beraber ısınma sorunu olabilir.İlave fan isteyebilir.
 
Reduktör dırekt baglı degılse, çıkısdaki dişliyi ufaltıp karsıdakini büyültün.10 hz nın altında devamlı çalısmak motor sargılarını ısınmasına neden olur. Ilave fan gerekır.
Devamlı o devırde calısacaksanız neden sürücü kullanıyorsunuz. Devır ayarı yapmanız gerecekse dişli değiştirp alt ust degerlere cıkmanız gerekebılır.
 
Kaliteli bir inverterle autotuning ayarı yapılarak 6hz ile çalışabilirsiniz.
Mitsubishi ve telemekenik ile mecbur kalınca yaptık çalışıyor.
Motorun kendini soğutması amacıyla motor arkasına cebri sogutma fanı takabilirseniz sıkıntı olmaz.

İdealde tavsiye ettiğim hz ayarı minumum 20 maximum 70lerde olmasıdır.
 
Verdiğiniz cevaplar için teşekkürler. Redüktör motora direk bağlı. Sürücü kullanmamızın sebebi zaten kaç devir de verim alacağımızı bilmediğimiz için kullanmak ve ortam koşullarına göre gerektiğinde değiştirmek istediğimiz içindi. Aynı redüktöre bağlayabileceğimiz daha düşük devirli motorla (900d/d) frekans değerini 10 Hz'lere çıkarabileceğimizi fark ettik. Motora ilave fan da bağlayarak sanırım çözümü bulacağız.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,190
Mesajlar
915,724
Kullanıcılar
449,960
Son üye
katzeimar

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst