Cofaso 6,1 ( E - Plan 6,1 ) >Türkçe & Sorunlar Buraya !!!

Arkadaşlar merhaba
Benimde birkaç sorunum var yardımcı olursanız sevinirim
*Öncelikle proje mantık tipi olan DIC DIN ve Normal projeleri anlamadım.DIC ve DIN mantık tiplerinin anlamı nedir,ne tür projeler çizebilirim.Örnek vereyim vinç projesi çizicem hangi proje mantık tipini kullanmalıyım?
*Cofaso kurulduktan sonra kurulu dataya daha önce eplan olduğu için eplanın datası kopyalanmış,şuan cofasoyu kullanırken bazı hatalar veriyor ve bazı eksiklikler var.Örneğin ok yönünü sağ haricinde yukarı aşşağı yada sol kullandığım zaman system diye yazı çıkıyor tam anlamış değilim.Başka bir pcye cofasoyu kurduğum zaman bu hatayı vermiyor gayet güzel çalışıyor.Eplanın datası kopyalandığı için sanırım hata veriyor bunu nasıl düzeltebiliri.?Mesela şuanda cofasoda malzeme tipi ve markasını girilen bölümü göremiyorum ama başka pcye kuruluda görüyorum.eplan datası cofasoda hatalımı oluyor?
*Cihaz kutusu oluşturduğum zaman örneh U1 ismini veriyorum onun kontağını herhangibir sayfada kullandığım zaman kontak bilgisini altında vermiyor (U1 2.1) normaldede vermiyormu?
Bu konular hakkında yardımıc olursanız çok sevinirim,selamlar.
 
Arkadaşlar merhaba.

cofaso siemens s5 omron macroları mevcutmu acaba
 
Son düzenleme:
saolasın mesut 10 numarasın eline sağlık

Evet çözüldü; win7 kullananlar C:\Program Files\cofaso 6.2\mysql\bin\winmysqladmin.exe dosyasına sağ tıklayıp Özellikler den Uyumluluk sekmesine gelip "Bu programı yönetici olarak çalıştır" seçeneğini işaretleyin...

sorunum çözüldü çok sağol
 
yaseen aynı sorun bende de var yukarıdaki iki adımı da denedim fakat olmadı yardım edebilcek var m ı
 
Bana söylenen 6.000 kişinin şu an lisanasız kullanıcı olduğu.6000*200=1.200.000 dolar lisans parası eder.
200 dolara lisans verse.))))) köşe olur......ama biz türküz.)))))))
Kolay gele
Işık YILMAZ

Eğitimi saati 500 € yani 4 saatlik eğitim 2000 € dogru mu?

Neyse bu lisanssız kullanım konusunda dikkatli olmak lazım. Tanıdıgım bir firmanın ayrılan elemanı ihbar etmiş, adamların ocagı sondu, cok büyük cezası var. Kullanıyorsanız da bence bunu böye ortalık yerde yazmayın.
 
adım boyunu otomatik iki cisim arasında ortalama varmı kolaylık hızlılık açısından 5 sigorta arasını düzgünce eşitlicez diye çok ugraşıyoruz?
 
arkadaşlar herkese merhaba
cofaso da bir proje ödevi hazırlıyorum kumanda şeması hazırlarken termik 95' 96' i bulamadım yardımcı olursanız sevinirim..kütüphanedki ismi lazım..
 
Arkadaşlar, kendi bilgisayarımda hali hazırda MySQL 5.5 yüklü idi ve aktif bir şekilde kullanıyorum. Cofaso 6.2 yüklenirken, içinde gelen mysql'i de yüklüyor. Kurulum sonrasında dolayısıyla hali hazırdaki sunucumu çökertiyor. Ben kurulum ile geleni değil benim kurduğum Mysql'i görmesini istiyorum. Diğer PC'ye kurulum yaptıktan sonra MySQL data klasörünü kendi pc'me kopyaladım. Kullanmakta olduğum sunucumun kullanıcı adı ve şifresi ile Coafoyu hata mesajı vermeden çalıştırabildim ancak, ne bir proje yaratabildim, ne de başka birşey yapabildim. Sorularım şu şekilde olacak:

1. Cofaso'nun kurulumu sırasında içinde gelen mysql kurulmasın. Benim kullanmakta olduğum Mysql sunucusunu görsün. Bunu nasıl yapabilirim?

2. İş bilgisayarımda kurulu olan Cofaso'nun backup'ını MySQL GUI Tools ile yedekleyip kendi PC'me Restore yaptığımda hata mesajı ile karşılaşıyorum. Hata kodunu tam hatırlamıyorum ama DEFAULT değerlerin ayarlanması ile ilgili bir uyarı veriyordu. İş bilgisayarımdan yedekleme yaparken ve kendi PC'mde yedeği içe aktarırken hangi formatları/ayarları kullanmam gerekiyor (Çalışan sunucu varsayılanı innoDB)

3. Yazdırma ikonuna tıkladığımda hiçbir tepki vermiyor.

4. PDF ve JPEG çıktısı alırken siyah-beyaz çıktıyı nasıl alabilirim?
 

Forum istatistikleri

Konular
128,197
Mesajlar
915,759
Kullanıcılar
449,976
Son üye
ARALSAN

Yeni konular

Geri
Üst