CNC Tezgahların Elektrik Kontrolü

kacmazzz

Üye
Katılım
13 Eyl 2011
Mesajlar
110
Puanları
1
arkadaşlar daha önce hiç cnc bakımcılıgı yapmadım ama bilgi edinmek istiyorum bir işletmede mazak marka tezgahlar gördüm cok kısa elektrik panosuna bakma şansım oldu bu cnc tezgahlar bildigimiz plc ler ilemi programlanıyor bilgi verebilirmisiniz
 
https://www.kontrolkalemi.com/forum/cnc-and-torna/62129-cnc-kontrolu-hakkinda-soru.html bu linkte konu benzer bir şekilde açıklanmıştı. Mazak marka tezgahlar sonderece kaliteli ve teknolojik donanımları olan Japon malı tezgahlardır. İşletim kontrol sistemi ise Mazak firmasının yaptığı Mazatrol'dur. Profesyonel cnc işleme merkezleri , cnc torna olsun bağımsız kendi cnc kontrol sistemleri vardır. Cnc fonksiyonları ile ilgili işlemler burada yapılır. Bu üniteye entegre bir plc vardır. Genelliklede bu ünitenin içine gömülüdür. Makinenin diğer input-output yönetimi bu plc ile yapılır. Cnc kontrol ünitesi nc dosyaları okur ve işler. Pozisyon kontrolünü yerine getirir. Servo sürücülerin programlanması içindeki parametreler ile yapılır takım yönetimi , parça işlemede yardımsı fonksiyonlar v.s. Makinedeki input-output yönetimi ise makinenin genel elektrik sistemi yönetimi , pnömatik sistemi , soğutma sistemi , ikaz sistemi , güvenlik sistemi , yağlama sistemi v.s. yönetimi plc ile kontrol edilir.

Kolay gelsin...
 
merhaba ben you-jı marka cnc kullanıyorum ve emergency stop alarmı verdi ve alarmdan cıkmıyor ancak tareti manuel hareket ettirmek istediğimde switchden kurtarma tuşuna basılı tutarak hareket ettirebiliyorum... sizce arıza neden kaynaklanıyor olabilir???
 
evet cevabını vermiş. sadece plc kontrollü değiller. o gördüğün elektrik dolabı kadar malzeme makinanın sağında-solunda dağınık vaziyette mevcuttur :)
çok güçlü nc sistemi vardır. aynı zamanda mekanik olarak hızlı çalışırlar.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,250
Mesajlar
916,195
Kullanıcılar
450,063
Son üye
denizdeniiiz

Yeni konular

Geri
Üst