Yeni CNC Router satın almak / Tavsiye

İlk olacak olan en sonda belli oldu, bu kadar "başkasının yapamadığını ben yapabilirim" cümlesi = KOSGEB :)
 
Dostum KOSGEB para veriyor tabi de böyle her CNC işi yapana vermez. Belki çok iyi danışman tutarsan. Potansiyelini anlatabilirsen filan...

"Denenmişler denenmez" derim. Cidden şevkini kırmaz için değil. Belki 5 sene önce bu işe girsen olurdu. Ama şimdiki alım gücü farklı.

Bizim Türk milletinin özelliği fazla bağlanmaktır. Bu sebeple DURMA noktasını bilmez. Bir proje yaparsın. En iyi proje, ürün olduğunu düşünürsün. Sonuç alamazsın. Ama halen devam edersin. Olacak, oluyor, ha gayret filan derken zaman geçer. Bazen DURMA noktasını bilmek gerekli.. (biz de yaşadık)

Yani tabi popüler adamlar "hatalarınızdan ders çıkarmak, hatalı olsada deneyin, sonuna kadar pes etmeyin" vs desede bunu tuzu kuru halde demektedirler. Gerçek hayat böyle değildir. Türkiye her insanının vaktini harcayıp başarısızlıkları defalarca kez deneyip bir şeyler öğrenebileceğin bir coğrafya değil. Öyle bir lüksümüz maalesef yok. Fatih Sultan Mehmet döneminde yaşamıyoruz. Her şeyin süper yolunda gittiği bir devlet gibi milli servet(cebinden paran), zaman ve milli zekanın boşa harcanabileceği bir coğrafyada değiliz. Var olan kaynakları yerinde kullanmalıyız. Bu sebeple senin bu kaynaklarını daha uygun bir alana yöneltmen için tavsiyelerde bulunuyoruz.

Yani ne bileyim kafayı çalıştırmak lazım. YIlan gibi hareket eden bir robot bile şu düşünülünden daha güzel bir örnek olabilir. İhtiyaçları tasarlamak lazım.
 
Öneriler ve tavsiyeler için yine teşekkür ederim fakat biraz şaşırıyorum açıkçası :)

Tek hedefim Kosgeb desteği demedim. Süreçleri de aşağı yukarı biliyorum. Destek alma ihtimalimi de %15'ten çok görmüyorum. Fakat daha önce benzer süreçlerden geçen varsa belki fikir alışverişi olur diye sormak istemiştim.

"Başkasının yapamadığını ben yaparım" diye anlaşıldı sanırım yazdıklarım.

Arkadaşlar işin zorluğunun farkındayım. Son 3 yıldır sabah 9, akşam 6 e-ticaret şirketinde yöneticilik yapıyorum. Sektörde de ilk e-ticaret sitemizi çiçekçi bir müşterimiz için 2002 yılında hazırlamıştık.

Tedarik, stok, muhasebe, kargo süreçleri, müşteri ilişkileri yönetimi, ortak pazar yeri yönetimi, dijital reklamcılık (Adwords, Criteo, Facebook, Instagram vb.), SEO, stüdyo işleri ve daha bir sürü farklı işle bilfiil muhatabım. Fakat yine de düşündüğümüz işte başarılı olma şansını %100 değil %70 bile görmüyorum.

Pazara girme, tutunma, kalıcılık vs. kolay değil tabii ki, fakat imkansız da görmemek lazım.

Malum yazıyla anlaşmak çok kolay değil, yanlış anlaşılmalar oluyor.

Daha fazla sizi yormayayım. Hayırlısı neyse o olsun.

Tekrar teşekkür ederim.

Herkese hayırlı işler.
 
Bende makina yönünden yazayım konuyu
1- Alacağınız makinaya ilk önce alışma süreci yaşayacaksınız.
2- Cad-Cam yazılımlarına alışacaksınız.
3- Makinayı kullandıkça yeni özellikler eklemek isteyeceksiniz. Bir süre sonra hantal gelecek işiniz için sistem. Örnek olarak prob (parça ve takım sıfırlama için), malzemeleri hızlı tutturmak için sistem, otomatik takım değiştirme vb. bir çok şey
4- Ekmek yiyeceğiniz makinaya sürekli Bakım yapmanız gerekir bu da bir maliyettir.
5- Tek bir makina ile hızlı bir çıkmaz yardımcı işi kolaylayacak bir kaç makina daha almanız gerekli
6- İşleyeceğiniz malzemeleri tanıyacaksınız ve buna göre Cam programında hız dalma gibi ayarları yapacaksınız. En çok takılan nokta bu konudur.

Makina almadan önce Cad-Cam programlarını iyice öğrenmekte fayda var. İşin esas püf noktasıdır.

Pazarlama konusunda benden daha uzmansın bir şey yazmayacağım o yüzden

Piyasada sağlam makina satan hiç yok desem yeridir. Satan firmalarda makinalarının arkasında durmuyor. Buradaki bir çok arkadaş makinasını kendi yapmıştır. Bu da ayrı bir ar-ge çalışmasıdır.
 
Sağol Yusuf.

Cinema 4D tecrübemiz var, muhtemelen bir şekilde export alıp kullanılabilir fakat denemeden emin değilim.
Biz de 1-2 aylık alışma süreci öngörüyoruz. Bu arada sanırım sert köpük, kontraplak vb. materyalle alıştırma yapabiliriz.
 
Belki komik gelecek ama ben kendim ilk olarak cnc yapmaya çalıştım www.maintek.com.tr bu adreste gördüğüm cnc lerden görüp hatta burada ve diğer forumlarda yer alan arkadaşlardan yardımlar istedim kendim beceremedim sonra https://turkiyecncrouter.com firmasından bir adet cnc router makine aldım bu sitede yine Maintek firmasına ait. Açıkçası ben çok memnun kaldım kendim yapmaya çalışıp bir sürü zaman ve emek harcadım :)
 
Merhaba Serkan.
Hangi modeli almıştın ve ne tip işler yapıyorsun?
Günde kaç saat çalıştırıyorsun makineyi ve ne zamandan beri kullanıyorsun? :)
 
Merhaba Serkan.
Hangi modeli almıştın ve ne tip işler yapıyorsun?
Günde kaç saat çalıştırıyorsun makineyi ve ne zamandan beri kullanıyorsun? :)
Mini cnc 100 almistim, ama opsiyonlari eklettim. Suan 9 ay oldu hic problem yasamadim. Takıldığım noktalarda da teknik destegi her zaman verdiler. Burak bey var orda 0537 5952334 numarali telefondan ulaşabilirsiniz, yardimci olur.

12-13 saat kesintisiz kullandığım gunler oldu, gercekten kaliteli tezgahlari var, iyiki kendim ugrasipta zaman harcamamisim diyorum.
 
Hangi opsiyonları ekletmiştiniz? Ve hangi malzemelerle çalışıyorsunuz, plastik, ahşap? Materyaller kaç mm?
Detay verirseniz sevinirim. Malum konuyla ilgili fazla bilgim yok, kırıntıları toplamaya çalışıyoruz :)
Ve makine size kaça mal oldu?
 
Hangi opsiyonları ekletmiştiniz? Ve hangi malzemelerle çalışıyorsunuz, plastik, ahşap? Materyaller kaç mm?
Detay verirseniz sevinirim. Malum konuyla ilgili fazla bilgim yok, kırıntıları toplamaya çalışıyoruz :)
Ve makine size kaça mal oldu?
100x100 isleme alani + 2.2kw spindle +eksen motorlarini da nema34 step yapmıştık diye hatirliyorum. 15bin tl civarina mal oldu nakliyesi vs... ama fiyat degismistir belki bilemiyorum.

Genelde ahsap kesiyorum, dekoratif kabartma vs... 4-5 kere aluminyumda kesmem gerekti gayet guzel kesti beklemiyordum bu kadarını
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,850
Son üye
umutbaysal9

Yeni konular

Geri
Üst