CNC Router Beslemesi

İşin kötüsü gelen ürün üzerinde yazan ürün kodu firma sitesinde bulunan katalog ile de uymuyor, çok enteresan bir durum. Hani %20 toleranslı elektronik komponentler olur ya bu motorların da öyle fason imalat ürünü olduğunu düşünmüştüm kargo ile geldiklerinde, yani kaliteli bir markanın test edilmiş ve kataloğa yazılmış değerleri olduğunu düşünmüyorum katalogda verilen değerlerin.

Sadece parmak freze takımlarının kullanılabildiği bir tezgahda kesme kaynaklı kuvvetler konvansiyonel işlemelerde climb frezelemeye göre 1,2-1,5 kat artmakta fakat cam operasyonlarını, yaklaşma açılarını, dalma hızlarını doğru belirlediğiniz ve makinenin sınırlarının farkında olduğunuz müddetçe 3 eksen motorunu da sınırlarına kadar zorlamazsınız herhalde, ki zorlamak isterseniz onlarca kW kurulu güce sahip bir dik işlem merkezini de alarma sokabilirsiniz, bu durumda %11'lik bir güvenlik payı şimdilik işimi görecektir diye düşünüyorum.

Bu arada sürücüler elimde bulunmakta idi güç kaynağını ise bir abim hediye etti yani öyle özellikle seçilip alınmış vs değiller zaten seçip alacağım güç kaynağı da tezgah boyutu düşünülerek daha ekonomik bir güç kaynağı olurdu sanırım. Hobi amaçlı bir tezgah için yeterli olduğunu düşündüğüm için ve ekstra maliyet kalemi oluşturmaması için yeni sürücü ve güç kaynağı arayışına girmemiştim, fakat gerekirse alınabilir tabi ki. Yarın kontrolleri yaptıktan sonra son durumu buradan yazarım, yardımlar için teşekkürler.
 
Merhabalar, problemin kaynağını tespit ettim ve durum düzeldi. Eksen lineer rulmanlarının setscrew cıvatalarını çok fazla sıktığım için oluyormuş, normal sıkılığa getirip bir kaç malzeme işledim şu an adım kaçırma durumu söz konusu değil.

İlgilendiğiniz için teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,217
Mesajlar
915,881
Kullanıcılar
449,999
Son üye
Samidmrr

Yeni konular

Geri
Üst