Cnc lazer açma/kapama

wamonurop

Üye
Katılım
13 Nis 2017
Mesajlar
3
Puanları
1
Yaş
28
Merhabalar :) arduino ile bir cnc yaptım lazer ile kesim yapmayı denemek istiyorum ama lazeri açma kapama konusunda sıkıntı var . (lazer 12 volt / 0-3 amper)
Öncelikle lazerin üstünde 5 volt TTL modülü var (ne olduğunu çat pat biliyorum) .
grbl 0.8 in değiştirilmiş bir versiyonunu denedim , internette buldum bunu .Bu hex i yüklediğimde cnc shield üzerinden Z limit switch çıkışından bu ttl ye bağladığımda M3 ile lazeri açıp M5 ile kapatabiliyorum ama buna uyumlu kolay g code alabileceğim bir program bulamadım. (Inkscape var ama program çok garip bambaşka geldi)
grbl 1.1 yükledim . Normalde spindle pwm pin inden (pin11) bu ttl modülüne attığımda G1/ S komutuyla açılıp kapanması gerekiyor github daki evraklardan anladığım kadarıyla . Laserweb 3 adlı bir programda buldum bunun için ama bu pwm çıkışından attığımda laser daima kapalı kalıyor .
Röle deneyim dedim bu ttl modülüne sabit 5 volt verebilmek için bu seferde komple açık kaldı aç kapa olmadı .
Buna çözüm bulmaya çalışıyorum ama bulamadım .
Grbl 1.1 de S komutu ile bu ttl modüllü lazeri aç kapa için nasıl bağlamam gerekiyor ?
Yada grbl 0.8 kullansam , M3 ve M5 komutlarıyla g code alabildiğim kullanması veya öğrenmesi kolay bir program var mı ?
Diğer bir düşüncemde direk lazerin 12 volt luk güç girişine röle bağlamak (pin11 den ) . Bu lazere zarar verir mi ? 5 volt ile denediğimde sabit 5 alamadım .
Yada kullanabileceğim tamamen başka bir yöntem ?
Şimdiden teşekkürler :)
 
grbl 1.1 yükledim . Normalde spindle pwm pin inden (pin11) bu ttl modülüne attığımda G1/ S komutuyla açılıp kapanması gerekiyor github daki evraklardan anladığım kadarıyla
önceki kullandığın 0.8 büyük ihtimal lazere göre konfigüre edilmiş yani s değer aralığı 0-255 arasıdır yani m3 s0= ttl 0v kapalı s255=ttl 5v. grbl 1.1 spindle a göre ayarlı olabilir aralık 0-ile18000 gibi yani senin g code üreten programın maximum s 255 yapıyor ama grbl bunu %1 gibi falan yorumluyor olabilir. ya grbl 1.1 in konfigrürasyonunu değiştireceksin yada inscape eklentisinde s aralığını grbl deki aralık yapacaksın.
 
Lazer demişken şu galvo lazer ile ilgili bir çalışma buldum. Çok da zor değilmiş aslında...
5 farklı videosu var.


scanning_diagram.jpg


wvSUY.png
 

Forum istatistikleri

Konular
128,104
Mesajlar
915,001
Kullanıcılar
449,805
Son üye
berkayk304

Yeni konular

Geri
Üst