Lazer cnc ile kağıt kesim Yardım lazım

Katılım
9 Nis 2018
Mesajlar
7
Puanları
1
Yaş
33
Merhaba arkadaşlar konuyu biraz açayım.
Anladığım kadarı ile hazır satılan Lazer başlıklı cnc cihazlarında gramajına göre kağıt, kalınlığına göre ahşap vs kesileceği zaman bunu makinenin program arayüzünden ayarlanabiliyor.
Fakat benim sorum şu;
Ben cnc cihazımı kendim yapmaya karar verdim takıldığım bir kaç nokta var bu konuda bilenlerden yardıma ihtiyacım var.
10watt lazerin ince ahşapları bile kesebildiğini sağdan soldan okuduğum kadarı ile anladım. Ben cnc cihazım ile kağıt keseceğim. Benim kaç watt lazer başlığı takmam gerekiyor?
Tabi ki bu kağıdın gramına göre değişecektir. Örneğin keseceğim 80gr. Kağıt ta olabilir 400gr kağıt da olabilir.
Bir diğer husus ise kullanacağım kağıtlarda kaç watt lık lazer de hareket hızı ve lazerin gücü filan kaç olmalıdır?
Bunun formulü veya yaklaşık parametreleri varmıdır?
Kullanacağım lazeri ne tür bişey tavsiye edersiniz. Co2 filan mı veya başka tip birşey mi?
Bu konuda beni aydınlatırsanız sevinirim.
Örnek olarak şu;
Ve şu;
videoya göz atabilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Yusuf bey o fotoğrafı daha önce de görmüştüm teşekkür ederim. Fakat ben kağıdı yanmadan kesmek istiyorum burada kağıdı yakabileceğim güçteki lazerden bahsetmiş. Benim amacım videolardaki gibi kesmek kağıdı yakmak değil. Mesela 1watt lık bir lazer kullansam kağıdı yakmadan kesmek için hızım ve gücüm ne olmalıdır? 1 wattlık bir lazer işimi görecek mi?
 
Yapılacak iş tam olarak ne, hız ne kadar lazım vb sorulara göre değişir ama ilk video arabaysa ikinci video galvo olan Mercedes.
 
Sparkk şöyle bişey yapacağım. Kaç wattlık lazer ve güç hız nasıl olmalı?
 
O halde orda gösterdiğinden daha yüksek bir lazer kesici almam halinde gücünü yine 300mw a düşecek kadar kısmam gerekiyor doğru mu? Yani kağıt kesebilmek için 300mw lık lazer işimi görebiliyor anladığım kadarı ile
 
Ben sigara paketini 2.5w lazer ile 350-400 mm/dk hızlarda kesiyorum. Amatör iş için yeterli ama seri profesyonel olarak yapılacak ise yetersiz kalır.
 
Çok teşekkür ederim alpsah01 bende zaten gece gündüz makineyi çalıştırmayacağım. Fabrika gibi 7/24 çalışmayacak hobi tarzı diyebiliriz ama tavsiyenizi değerlendirip en az 5w lık bir lazer almam iyi okur sanırım. Ayrıca sizin kullandığınız lazerin marka modeli veya cinsi nedir? Co2 mi fiber mi?
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,672
Kullanıcılar
449,945
Son üye
kerim2756

Yeni konular

Geri
Üst