CH340G ve DSP El Paneli

Katılım
2 Tem 2020
Mesajlar
42
Puanları
1
Yaş
40
Selamın Aleyküm arkadaşlar. Öncelikle vaktinizi aldığım için özür dilerim. Elimde kaliteli 3 eksen bir cnc router var. Bunu tasarlayan arkadaşlar (yabancı) cihazın bilgisayar ile haberleşmesinde CH340G çipi kullanmışlar. hatta internette modül olarak satılan CH340G ürününü direk ana cihazın anakartına monte etmişler diyebilirim. Ben bu cihazı tıpkı bir 3D Printer gibi hiç bilgisayara bağlamadan da kullanabilmenin yollarını aramaktayım çünkü cihaz mevcut donanımları ile pc iletişiminde sık olmasa da bağlantı kopmaları yaşayabiliyor. Konu ile alakalı araştırma yaparken DSP el panellerini gördüm. Kısmi olarak benim işime yarayabileceğini düşündüm fakat daha önce dsp el panelleri ile alakalı herhangi bir deneyimim olmadığı için işin uzmanı olan sizlere danışmak konu ile alakalı çok daha sağlıklı olur kanaatindeyim. Sormak istediğim temel de 3 adet soru var;
1- Bende ki cnc router cihazını, cihazın pc ve ch340g bağımlılıklarını ortadan kaldırmak adına dsp el paneli ile kontrol edebilir miyim? Eğer bu mümkünse (ki dsp el panelini bilmediğim için gcode dosyası ile çalışıp çalışmadığını da bilmiyorum ama bende ki cihaz gcode tabanlı çalışıyor) dsp el panelini cihaz anakartına veya cihazın pc iletişimi için kullandığı ch340g modülüne nasıl bağlayabilirim?
2- Eğer dsp el panelini bende ki cihaz ile kullanmanın herhangi bir yolu yöntemi yoksa size yukarıda bahsettiğim problemi çözebilmem adına dsp benzeri bir cihaz ve bu benzer cihazın kullanımı ile alakalı bilgi verebilir misiniz?
3- Eğer bende ki cihazın dsp el paneli gibi offline bir cihaz ile kontrol edilmesi mümkün değilse en azından sd kart gibi gcode dosyasında bulunan komutları cihaza bilgisayarsız bir şekilde aktarabilmemin ve cihazı bu şekilde çalıştırabilmemin bir yolu yöntemi var mıdır?

Bendeki cihaz her ne kadar cnc 3018 model cihaz olmasa da çalışma mantığı birebir aynı. Bu detayıda sizlerle paylaştıktan sonra vaktinizi aldığım için tekrar özür diler, çalışmalarınızda kolaylık ve başarılar dilerim.

Selam ve Saygılarımla
 

Forum istatistikleri

Konular
127,967
Mesajlar
913,969
Kullanıcılar
449,613
Son üye
Liderpano

Yeni konular

Geri
Üst