CEVABINI BİLEN !

adige38

Üye
Katılım
31 Eki 2012
Mesajlar
58
Puanları
1
Yaş
28
Abilerim şimdi ben biz bir devre yaptık da galiba bir yerde hata yaptık proje hakkında bilgi vereyim öncelikle bir saaat ve termometre yapmaya çalıştık işin ilginç yanı saat hiç hatasız çalışıyor ama termometre bir türlü gerçek olarak çalışmıyor bi bakıyom 70 bi bakıyom 99 bi bakıyom 5 aynı devreyi daha öncede yapmıştık ama hiç bir hatasız çalışıyordu
 
TRANSİSTÖR ÜN MARKA DALLAS 18B20
 
Biz nerden bilelim usta hata nerde. Programı yükle bakalım diyecem ama aynı devre çalışmış zaten. Muhtemelen bi yerde temassızlık var, lehimleri, elemanları kontrol edin. Başka türlü cevap verebilecek varsa müneccimdir yani.
 
Son düzenleme:
Merhaba.

Dijital termometreyi başarıyla da yapmışsınız,ancak bir sıcaklık ölçüm (Bulb) ucu hiç görünmüyor devrenizde.Bu gerçekten bir dijital termometreyse eğer,havadaki sıcaklık değerini doğru olarak belirli bir referansa (Kalibrasyona) göre de ölçebilmesi için,bu sıcaklığı doğru ölçecek olan sensor ucu (Bulb) öncelikle buzlu suya tamamen daldırılmalı ve trimpotlarla da oynanıp 0 (Sıfır) santigrat dereceyi bu durumda göstermesi sağlanmalıdır.Zamanında benim de elimde hazır mini röle kumandali dijital bir termometre (Termostatlı) vardı ve kalibrasyonun sıfırlanması (Ayarı) ancak bu şekilde yapılabilir,bunu göz önüne alıp bu şekliyle değerlendirin.

Devreniz hem 3 voltluk lityum pille çalışıp saat gibi zamanı gösteren (Parklardaki dijital saat+termometre gibi) şekliyle çalışıp,bir yandan da harici bir dc.güç kaynağı ile (Sıcaklık ölçebilmek için) besleniyor görüldüğü kadarıyla.Sıcaklık ölçen bulb ucu,elektronik projede mevcut olup da devreye lehimlemeyi (Devreye eklemeyi) unutmuş olabilirsiniz diye de aklımdan geçiyor.Böyle bir sensör ucu yoksa termometre hiçbir ölçüm yapacak bir referans kaynağı bulamayıp,rastgele bu şekilde sayıları yazarak da gösterir diye çok net şekilde de düşünmekteyim,benim görüşüm bu şekildedir.

Devreyle ilgili bir eksiğiniz kalıp kalmadığını ve lehim bağlantılarında ayrıca bir aksaklık olup olmadığını biraz daha araştırın bence.Kolay gelsin.
 
Son düzenleme:
binbaşı abi mesajın için saol saygılarımla cevabı hemen iletiyorum sayglar..
 
Bence hata DALLAS 18B20 de. DALLAS - DS 1820 yi yada çalıştığından emin olduğunuz bir transtörü kartta denemenizi öneririm. Ben 10 adet DS 1820 aldım hiç biri çalışmadı.
 
DS1820 transistor değildir !!!
Tek hat üzerinden iletişim yapan termometre bilgilerini ileten bir digital thermometer dir !
Doğrudan kulanamazsınız.
Bir mcu mesela pic ve tabii uygun şekilde yazılımı ile kullanabilirsiniz.
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
128,179
Mesajlar
915,659
Kullanıcılar
449,943
Son üye
Ali4129

Yeni konular

Geri
Üst