Vaillant turbo tec pro kombi f26 hatası

hearthief

Paylaşımcı üye
Katılım
1 Mar 2017
Mesajlar
1,222
Puanları
106
Merhaba arkadaşlar, yardımlarınızı bekliyorum;

petek temizliğine gelen adamlar kombiyi de temizliycez dedi açtı yanma odasını fırçaladı, fanı yıkadı falan sonra toplarken kombi çalışıyordu ve F28 hatası veriyordu duruyordu, bir iki saat uğraştı cebelleşti sonra düzelttim dedi gitti. Çalışıyordu akşama kombi F26 arızası verdi ve resetlemek falan faydasız çalışmıyor şimdi.


Durum buradaki videonun aynısı, videoyu yükleyen teknik servis ; "Ana karttan valfe enerji gitmiyor. iletisim hatası. genelde arıza kartta çıkar. gaz valfi çıkma ihtimali de var ama 26 kodu karttır" demiş.

başka bir videoda ise gaz valfinin gaz girişindeki bobin uçlarına gelen kabloları ölçün 22 volt var mı diyor, ben ölçtüm kombi açılış anında ve sonrasında hiç bir gerilim okuyamadım.

Bu hatayı düzeltmek için neleri kontrol etmem gerekiyor, ne değerler okumam gerekiyor ?

Kombinin anakartı mı arızalandı acaba, bu durumda ana kartın kodu " tm ag1 v132_g1 " elinde bu anakartın şeması olan var mı acaba, yada hangi kodlu devre elemanlarını kontrol ve değiştirmem gerektiğini bilen arkadaşlar yardımcı olursa çok sevinirim.


IMG_20220218_153700 mmmm.jpg


vaillant-turbotec-plus-gaz-valfi__0438369315587216.jpg
 
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.

Vaillant Kombi F26 arızası nedir?

F26 Arıza
Kodu : Atmotec Kombiye Elektrik Akımının Doğru Orantıda Gelmediğini Bildiren Hata Kodudur. Atmotec Kombide Bu Uyarı Kodu Olduğunda Ya Elektronik Kartta Ya Da Gaz Valfinde Sorun Var Demektir. ... Gaz Ventilinde Kaçak Söz Konusu Olabilir Ya Da İyonizasyon Elektrotunda Problem Olabilir.

Vaillant Kombi F26 arızası nasıl giderilir?

Turbotec Kombide f26 hata kodu aldığınız vakit; dairenize gelen doğal gaz vanasını kontrol ediniz, kombiye gelen doğal gaz vanasını kontrol ediniz her iki vanada açık ise ve dairenize gaz geldiğinden eminseniz kombide f26 arızası için kullanıcının çözüm için yapacak başka bir işlemi yoktur…
 

benim kombi de Vaillant turbo tec pro kombi f26 hatası verdi anakart baktım elektronik malzemelerde arızalı yok neden olabilir bilen varmı​

 

benim kombi de Vaillant turbo tec pro kombi f26 hatası verdi anakart baktım elektronik malzemelerde arızalı yok neden olabilir bilen varmı​


Vaillant turbotec Kombide F26 Arıza Kodunun Anlamı
Başarısız Ateşleme Veya Başarılı Ateşlemeden Sonra Kesilen Alev

Turbotec Kombide f26 hata kodu
Dairenize gelen doğal gaz vanasını kontrol ediniz, kombiye gelen doğal gaz vanasını kontrol ediniz her iki vanada açık ise ve dairenize gaz geldiğine bakmanız .
Kombiyi tamaman enerjiden kesip tekrar çalıştırma .
Diğer : Gaz valfi , ana kart vs .


 

Forum istatistikleri

Konular
128,171
Mesajlar
915,627
Kullanıcılar
449,935
Son üye
mehmetenessunger

Yeni konular

Geri
Üst