Casper Nirvana Aşırı Isınıyor

arkadaslar bendede hp marka notebook war ara sıra notebook durduk yere kapanıyodu ekran kartı asırı ısındıgından dolayı kartın zarar gormemesi icin notebook kendini kapatıyo sac kurutma makinasıyla notebooogu acmadan hava tutarak temizliyorum.öneririm asırı ısınma olayı sogutucu yapraklarının tozla dolmasından dolayı sogutucunun sogutma işini düzgün yapamamasından dolayı olusuyo.dikkatlice temizlerseniz sorunu giderebilirsiniz
sayılarımla...
 
Casper bilgisayarların hepsinde olan bir sorun. 2.5 yıllık casper kullanıcısı ve yıllardır casper kullanan arkadaşları olan birisi olarak şiddetle diyorum ki:
CASPER ALMAYIN!
İmkanın varsa geri ver derim.

2yılı geçti nirvana kullanıcısıyım,bilip bilmeden yorumlar yazmamalı insan:cool: Casper bilgisayarların hepsinde olan bir sorun yok , öyle olsaydı üretici bunu düşünebilirdi.
Adaptör ısınıyor ama kışın ayaklarınızı üzerine koyduğunuzdaki o his paha biçilemez;)
BENCE HERKES CASPER ALSIIINN!!
 
ama etrafta o kadar çok sıkıntı veren casper bilgisayar varki bu hiç azımsanacak bişey gibi görünmüyo tabiki herkesin tercihi kendine ama bende tavsiye etmem sora servis yollarında kalırsınız ..
 
arkadaşım casperı ısınma amaçlı kullanıyo :)
 
Ben de Casper Nirvana kullanıcısıyım. Normal kullanımda ısınma makul seviyelerde. Fakat Serious Sam veya Doom oynamaya başladıktan yarım saat sonra notebook gövdesinin %80 lik kısmı cayır cayır yanmaya başlıyor. Oynadığım oyun donmaya, takılmaya başlıyor. Böyle olunca kapıyorum casperi pencerenin kenarındaki buz gibi mermerin üstüne koyuyorum. 10 dk da soğuyor :)

Aslında işlemci zorlandığında ısının artması tüm notebooklarda var. En kısa zamanda bir notebook soğutucu almayı düşünüyorum. Tek makul çözümü bu görünüyor.
 
sorunu olan arkadaş belki çözmüştür ama ben yinede bişey belirtmek istiyorum. casper nirvana kullanıcısıyım aşırı ısınma sorunu bendede var ve garantiden cihazın iadesini yapmayı düşünüyorum. adetimizdir aldığımız hiçbir ürünün garanti koşullarını okumayız :D cihazın garanti belgesini okursanız maddenin birinde ''ürünün ikiden fazla aynı arızadan dolayı garantiye gönderilip iki kez parça değişmesine rağmen sorunun çözülmemesi durumunda cihazın misliyle değişimi yada cihaz bedeli kadar indirim veya ürünün alındığı mağazadan, sadece o mağazada kullanılabilen, ürünün bedeli kadar indirim çeki verilmesi '' hakkımız var lütfen bu hakkınızı kullanın. garantiye verirken garanti belgesinin arkasında yazanları adamların gözüne sokun. benide kandırmaya çalıştılar :)
 
notebook larda garantiden cihaz iadesi çok zor, yapılmıyor demiyorum ama çok uğraşmanız ve çok dikkatli olmanız gerekir.
 
Casper laptopların pek de parlak olmayan bir özgeçmişi mevcuttur.Ancak,bence bu durum bir genellemeye gidilerek,tüm casper'lerin kalitesiz,sorunlu,arızalı olabileceğini hiç bir şekilde düşündürmemelidir.

Aşırı ısınmanın pek çok nedeni olabilir.Alt fan hava emiş veya egzoz(Çıkış)ızgaralarının kapalı olması,düz bir yüzeyde kullanmama,6 aylık devamlı kullanımda iç tozlanma ve bunun sonucu oluşan yetersiz hava sirkülasyonu,işlemci ile soğutma aparatı arasındaki termik macun çatlaması(Gerçi, 6 ayda biraz zor bir olasılık gibi görünüyor,ancak yine de açılıp yeni,çok ince bir tabaka halinde sürülmesi ve sıkıştırılıp kapatılması,ısınma sorunlarını belki bir ölçüde giderebilir),çalışma ortamının(Oda,ofis,fabrika binası,vb.)çok yüksek sıcaklıklara sahip olması gibi nedenlerle,marka şartı olmadan,tüm laptop markaları normalin üstünde,aşırı olarak ısınabilirler.

Normal boşta çalışma sıcaklıkları ortam ısısına da bağlı olarak 33-43 dereceler,yükteki sıcaklıkları ise 43-53 derecelerde olabilir.50-55 derecenin üzerindeki sıcaklıklarda(58-60 gibi) bir donanım veya soğutma problemi(Yetersiz hava sirkülasyonu) olabileceği her zaman için düşünülüp göz önüne alınmalıdır.Kolay gelsin.
 
İşlemci fanının hava akışını sağlayan ızgaraları tıkanmıştır ve bu da ısınmaya sebep olur.İyi mi kotu mu bunları soleyemem ama bu her laptopta olan bir sorun aslında.Kullanım şekli,kullanım yeri,işlemci modeline qore de değişmektedir.

örnek tozlu ortam , örnek amd işlemci VB....
 
Benimkide nirvana, inanılmaz ısınıyor ve kendini kapatıyor, birr tane soğutucu al ve bilgisayarın altını aç oradan soğut, termal kanallar tıkanmış
 

Forum istatistikleri

Konular
128,210
Mesajlar
915,844
Kullanıcılar
449,989
Son üye
veyselknkc

Yeni konular

Geri
Üst