Casper Nirvana Aşırı Isınıyor

yankesk

Üye
Katılım
26 Şub 2008
Mesajlar
95
Puanları
1
Yaş
43
henüz altı aylık bir notebook garantiside dolmadı. garantisi dolmadığı için değiştirmem gerekirmi.ciddi bir problem varmıdır acaaba.seebebini bilen arkadalsr yardımcı olursa sevinirim.
 
Casper bilgisayarların hepsinde olan bir sorun. 2.5 yıllık casper kullanıcısı ve yıllardır casper kullanan arkadaşları olan birisi olarak şiddetle diyorum ki:
CASPER ALMAYIN!
İmkanın varsa geri ver derim.
 
Bende de Casper var ama hiçbir sorunum yok. 2 yıldan fazla oldu alalı. Performansından oldukça memnunum.

Aşırı ısınan şarj cihazı ama zaten bu da normal. Pili boşken hem çalıştırır hem de şarj edersen normal değil mi :p

Aşırı ısınan hangi parçanız var?
 
bende kullandım ama herhangıbır problemle karsılasmadım
 
Casperın şarj cihazında ciddi ısınma var.Isınmayı çözmeleri gerekir.
 
arkadaşım aynı sorun bendede vardı. cihazın garantisine aldırmadan, işlemci kapagını açtım, leptobun altındaki soğutucu fanın hava emmesi gereken ızgaralar pvc bir tabaka ile kaplı idi(neden bu cihazları böyle imal ederler aklım almadı) maket bıcağı ile pvc yi kestim sorun düzeldi. fan leptobun altındaki bu izgaradan havayı emip, yan taraftan atıyor.
sende bu izgzra kapalımı bir kontrol et, egerki kapalı olmamasına rağmen ısınıyorsa servise git. yanız unutma en kıral servise dahi gitden leptabına en az 3-4 hafta veda et ve çoğu zaman hiçbir şey yapılmadan leptobun aynen geri geliyor.
kolay gelsin
 
Benim notebookumda nirvana marka ve öyle bir aşırı ısınma yok.
Notebookun altındaki kapağı açıp fanın olduğu bölümlerdeki biriken tozları temizlemeni öneririm.Alt Kapağı açtıktan sonra işlemciyi çıkartıp fanı da çıkartıp ufak bir yağlı boya fırçası ile biriken tozları temizle.
Birde notebookun sol üstteki tuşlarda fan devirleri ile ilgili bir tuş var.Bu tuşun düşük devirde olmasın! :?
 
dediklerinizi dikkate alacağım. yener arkadasım fan devri ile ilgili bir tuş demişsin ben öyle bir tuş bulamadım.acaba markadan farkedermi? benimki t640-4k15
 
sol üst tarafta açma kapama tuşlarının bulunduğu sıradaki tuşlardan bahsediyorum.İlk tuş açma-kapama tuşu sondaki ise kablosuz bağlantı tuşu.Diğerlerini tam olarak hatırlayamacağım şu anda işteyim.Üzerinde pervane sembolü olan bir tuş vardı.Kontrol ederseniz iyi olur sanırım.Kullanım kılavuzunda da yazmakta tuş kombinasyonları
 
aslında aşırı ısınmanın birçok nedeni oalbilir , bilgisiyardaki kısa devreler bile buna neden olabilir , geçen sene benim de packard bell im vardı önceki bir arkadaşın dediği gibi ben de açtım ve bilgisyarın içindeki bi parçanın etiketinin fanlara yapıştığını gördüm :) çıkarttım ve düzeldi sonra başka problerim de oldu hepsi bunun gibi kolay değildi şimdi tabiki kardeşimde :)
casper aldım ve 64bit win7 ile kullanıyorum ve çok memnunum ;)
dediğimi yap bilgisiyarın içini aç ve bak bakalım belki böyle basit bir sorun olabilir , eğer sorun devam ederse ö.m at bakarız bir çaresine
 

Yeni mesajlar

Forum istatistikleri

Konular
127,964
Mesajlar
913,939
Kullanıcılar
449,609
Son üye
cherrywine

Yeni konular

Geri
Üst