c/k ayarı

selam systems
akımtrafosu primer ayarı kullandığınız akım trafosunun nominal primer akım değeridir.
Örn 150/5A akım tr için 150 , 600/5A akım tr için 600
Yanlız yeni nesil ölçü ve kontrol cihazlarında daha çok çevirme oranı cihaza set edilmektedir.Bu konuya dikkat edilmesi gereklidir.
 
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
aydın 1878 kardeş ve diğer arkadaşlar.entes rg3 12c serisi rölelere ilk kademe için en düşük 2.5 kvar kondanstör bağlayın.nedenini bilmiyorum ama problem çıkarıyo.bilen bi arkadaşımız varsa söylerse sevinirim.
 
yegtek ' Alıntı:
aydın 1878 kardeş ve diğer arkadaşlar.entes rg3 12c serisi rölelere ilk kademe için en düşük 2.5 kvar kondanstör bağlayın.nedenini bilmiyorum ama problem çıkarıyo.bilen bi arkadaşımız varsa söylerse sevinirim.


İlk kademeye trifaze bağlamanız gerekiyor ama güç sınırlamasını ilk defa duydum.
 
sayın meslektaşlar
entes RG12C serisine ilk kademenin trifaze bağlanması şartı doğru.buna ilave olarak ilk kademe kondansatör akımı değeri röleye bağladığınız akım trafosu primer değerinin 100 de birinden az olmamalı.Çünki röle min çalışma akımı eşik değeri akım trafosunun primer değerinin 100de 1 den küçük akım değerlerini hissetmemektedir.Yani sadece 1. kademe değil diğer kademelere bağlanacak kondansatörler için de bu hususa dikkat edilmelidir.
 
şart mı dediniz.Error mu dediniz.Demek ki bu entes röle iyi değil.Bu tarz şartlar olmamalı,error da ne demek oluyor.Hata yazamamışlar mı?Bunlar ürettikleri rölelerin % kaçını yurt dışına satıyorlar ki menü dili olarak Türkçe yi tercih etmiyorlar.Teknolojinin baş döndürdüğü,bu devirde, üstelik başka üreticilerin başardığı ve kullanımımıza sunarak hayatımızı kolaylaştırdığı bir çok ilerlemeyi ürünlerine dahil etmeyerek Entes ne yapmaya çalışıyor.Ya dünyadan haberleri yok en süper röleyi yaptıklarını ve bunun uzun süre kendilerini idare edeceğini sanıyorlar.Ya da her şeyden haberleri var.Bizlere ellerindeki demode ürünleri epeyce daha satıp,sonra gelişmeleri tek,tek ilave edip,yeni modeller yaratarak kendi kazançlarını önde tutup,bu forumdaki bazı arkadaşların olduğu gibi Entes'e teveccüh gösteren arkadaşların sayesinde gemilerini yürütmeye devam edecekler.
Belki de pazarı hak edenler ele geçirince pişman olacaklar ama ne fayda.
 
sayın tknsyn, teknik yorumunuzdan dolayı sizi tebrik ediyorum.
 
Sn. tknsyn, ben de size katılıyorum, piyasada Kael Varkombi, tense gibi ürünler varken entes neden anlamıyorum.
 
Sayın tknsyn, haklısınız bu konuda (Kafama taş değdi de :D ). Özellikle Türkçe menü olmayışı, ilk kullananları çok zorluyor.
Diğer yeni nesil röleleri de kullandıkça Entes'in rölelerinin beni sınırladığını gördüm.
Çok basit bir olay: Entes teknik servisine yazdığım bir e-maille, kademe sayısını artırmayı ne zaman yapacaklarını sorduğumda, gereksiz bir cevap geldi: İki adet röle kullanın diye (Ben bilmiyorum da sanki). Ama Tensenin çalışması ile kademe sayısı sınırı kalmayacak gibi.
Gepa'nın da Tense'nin de Kael'in de, Entese göre üstünlükleri var.
Birinci tercihim ve önereceğim röle markası Tense oldu. Ne diye bağlanalım ki sürekli kullandığımız markalara?
 
sn.gençarkadaş tense rölesini denemek istiyorum. nerden bulabilirim.teşekkürler.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,402
Mesajlar
917,288
Kullanıcılar
450,296
Son üye
sinyorridak

Yeni konular

Geri
Üst