Motor Sürücü harici kumandadan sürme.

ademocakli

Üye
Katılım
2 Haz 2007
Mesajlar
18
Puanları
1
Yaş
53
Herkese hayırlı akşamlar dileyerek başlamak istiyorum.
Ben mekanik konularda becerikliyimdir. Çoğu zaman makine ihtiyaçlarımı da kendim yaparak gideririm.
Atölyemde bıçak imalatı yapıyorum ve bazen farklı amaçlar ile de olsa torna ihtiyacım olduğu düşüncesi ile amatör bir torna yapıyorum. Tornamda kullandığım mevcut bir motorum var 1.1 Kw 2850 Devir. Bir de sürücüm var (NL1000 02R2G2 2.2 KW) ikinci el oldukça uygun almıştım.
Çin malı sanırım ama Türkiye satıcısı Yılmaz redüktör. Şöyle bir sorunum var Sürücüyü motora bağladım ve sorunsuz çalışıyor ama ortam tozlu olduğu için ve sürücüyü de tozdan korumak istediğim için torna makinasına biraz uzak ve pano içine yerleştirmek istiyorum, bu durumda harici kumanda ile kumanda etmem lazım 10 K potans ve yön değişimi için 1-0-2 anahtarım var. Bu potans ve anahtarı sürücü üzerindeki portlara bağladığımda bunlardan kumanda edebilir miyim yoksa sürücüde değiştirmem gereken parametreler var mıdır ? Varsa hangi parametreleri ne yapmam gerek ? Kullanım kılavuzunu okudum ama işin doğrusu bunu çözemedim. bu konuda fikir ve bilgi aktarımı yapan herkese peşinen teşekkür etmek istiyorum.
Birde elimdeki kılavuz ingilizce, gerçi yılmaz redüktörün sitesinde türkçe manueller var ama buna benzer model olmasına rağmen orda model numaraları farklı. Ben sürücünün kendi internet sitesi olan NİETZ.com dan indirdim.
 

Ekli dosyalar

  • WhatsApp Image 2020-10-20 at 23.01.39 (1).jpeg
    WhatsApp Image 2020-10-20 at 23.01.39 (1).jpeg
    90.3 KB · Görüntüleme: 37
  • WhatsApp Image 2020-10-20 at 23.01.39.jpeg
    WhatsApp Image 2020-10-20 at 23.01.39.jpeg
    131.7 KB · Görüntüleme: 35
Elektrik tesisatlarında seçilecek kablo kesiti genellikle kullanılacak güce göre çekilecek akımın hesaplanması ile belirlenmelidir.
İyi bir topraklama değeri sıfıra ohm'a yakın olan değerdir. Fakat her işte olduğu topraklamadada maliyetler önemli, onun için iyi bir topraklama değeri izin verilen değerler içinde olandır.
Sanırım bağlantıda hata yaptım yada parametrelerde farkında olmadan hatalı değer girdim ve sonuç koskocaman bir HÜSRAN.
Sanırım sürücüyü bozdum. Run komutu verince arızaya geçiyor ekranda görünen hata UC1 resetleyip yeniden run komutu verince bu seferde UC3 hatası veriyor. Tüm bağlantıları söktüm parametreleri eski haline getirdim ama hala sonuç aynı. Motorda mı sorun var diye başka bir motor bağladım onda da aynı hatayı verdi. Kılavuzdaki gibi fabrika reset için parametreyi girdim ama sonuç yine aynı.
Bu konuda yardımcı olabilecek biri var mı acaba ? Bu aletin servisi nerededir ? Yada İstanbul anadolu yakası tamir edebilecek biri ?
Aslında Türkiye deki satıcısının Yılmaz redüktör olduğunu düşünüyordum ama onların sitesinde bu model yok yada başka bir model numarası ile satıyorlar. Servis merkezide bana çok uzak.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,125
Mesajlar
915,239
Kullanıcılar
449,837
Son üye
betül hüsrevoğlu

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst