DC Motor Sürücü Seçimi

apomavi

Üye
Katılım
31 Eki 2017
Mesajlar
7
Puanları
1
Elimde ekte gördüğünüz 400W DC motor var. Bu motorun 20lik redüktör ile torkunu arttırıp sistemı hareket ettiriyoruz. Hareket ettirdiğim sistemin hareketini temaslı bir lineer cetvel ile ölçüp PLC ye okutuyorum. Bu değere göre motora konumlandırma yapıyorum. Lakin motora hassas konumlandırma yapmak istiyorum. Motorun enerjisi kesıldıgı an durmuyor bıraz da olsa sapma yapıyor. Bu sorunu çözmek için motorun enerjısı kesıldıgı an motorun kablolarını bırbırıne kısa devre yaparak jenerator gıbı davranmasını sağlayıp ani fren yapmasını sağladım lakın bu sadece ani durmasına neden oldu ama sistem kendi üzerindeki momentumunun etkisiyle cok az da olsa bıraz daha döndü-sapma yaptı. Motoru sureklı frenleyemedım ani frenden sonra sapmasına azda olsa devam etti. En son çare bir dc motor sürücüsü alıp plc uzerınden pwm sinyalleri ile motor sürücüsüne hız kontrol yaptırıp motor ıstedıgım konuma yaklaştığında hızını rampalı şekilde yavaşlatıp hassas konumlandırma yapmayı düşündüm. Lakin meslek hayatına yeni atılmam sebebiyle ve baska yardım alıcak kımse olmadıgından dolayı uygun sürücüyü seçemedim. Bu motoru Delta dvp-se plc ile pwm(pwm kullanmayı uygun gördüm daha iyi bir fikriniz varsa buna açığım) ile hız kontrol edebileceğim bir dc motor sürücü önerebilir misiniz ? Şimdiden cevap veren herkese teşekkürler.


59594
 
Son düzenleme:
Topraklama ölçümü ister endüstriyel bir tesis ister bir ofis binası olsun her işletme için kritik bir öneme sahiptir.
Zaman rölesi bir diğer ifade ile zaman saati adı verilen sistem süresi belli olan bir aralıkta araya girmesi veya çıkması amaçlanan elektrik sisteminin kontrol edilmesinde kullanılmak için tasarlanmıştır.
Encodr, kac puls, mumkun oldugunca dusuk puls secmenız yararlı olabilir.
enkoder kullanmıyorum. motorun hareketi sonucu yukarı asagı hareket ettirdiği sistemi bir temaslı lineer cetvel ile analog olarak ölçüp plc de okutuyorum. konum referansını oradan alıyorum o yuzden bır enkodere ıhtıyacım yok. ben sadece bu dc motor ıcın plc uzerınden pwm sinyali ile hız kontrol yapabilecegım dc motor sürücüsü bulmak istiyorum. Atıyorum ben bu sıstemın 10 cm yuksekte durmasını ıstıyorum ve motor calısırken 8 cm ı lıneer cetvelden okudugumda 10 cm e gelene kadar rampalı bır sekılde yavaslayıp tam 10 cm de durmasını istiyorum bunun ıcınde bır pwm kontrolu ıle hız kontrolu yapabılecek sürücüye ihtiyacım var plc uzerınden.
 

Forum istatistikleri

Konular
128,133
Mesajlar
915,308
Kullanıcılar
449,849
Son üye
cagan20

Yeni konular

Çevrimiçi üyeler

Geri
Üst