Buzdolabımın Alt Bölmesi Az Soğutuyor

bbilim

Üye
Katılım
6 Ağu 2010
Mesajlar
1
Puanları
1
merhaba arkadaşlar forma yeni üye oldum.
benim sıkıntım şudur. AEG Artıcs marka no frost olmayan 2 kapılı bir buzdolabım var. dolap yaklaşıl 10 yıl önce alınmış ancak kutusundan 4 yıl önce çıkartılıp kullanılmıştır. adlğımız günden beri alt bölümün soğutması no-frost buz dolapları kadar iyi deil. örneğin içerisine koyduğumuz suyu hiç biraz zaman çok soğuk olarak geri alamadık. bunu servise ilettiğimizde soğutmasının bu tip buzdolablarına göree normal olduğu söylendi.
ancak son 15 gündür dolabın iyice kafayı yedi. gaziantepte yaşıyorum burda sıcaklık seviyesi çok yüksek evime taşınalı 2 ay oldu ve bu evimin mutfağı tam olarak batıya bakıyor güneş içeriye saat 2 de girip batana kadar çıkmıyor yani mutfağım tam bir cehennem. üstelik gün boyu evde olmadığımız için hiç bir pencere açık deil. sıcaklık dahada artıyor. bunları söylememdeki amaç buzdolabı hava sıcaklığının yüksek olmasından etkilenirmi bunu bilmiyorum?
ve öğrenmek istiyorum.
15 gün önce buzdolabımın arka bölümündeki buzlar iyice eridi ve 1,5 gün boyunca dolap soğutmayı bıraktı. ertesi gün ise yaklaşık 7 saat elektirik kesildi 7 saatin sonunda ise elektirik 4-5 kez gidip geldi sonrasında dolap çalıştı ancak alt bölüm tam 3 gün boyunca soğutmadı bir türlü içerisine evde bulunan dijital bir derece yerleştirdim şu an alt bölümdeki ısı +13 derece ve kapak 4-5 kez açıldığında bir anda +19 a kadar çıkıyor.
bana yardımcı olabilirmisiniz lütfen arıza neden kaynaklanabilir?
bu tip dolaplarda alt bölümün ısısı kaç derece olmalı?

not 1: buzlukta herhangi bir sorun yok
not 2: ben bir bayanım tornavidayı penseyi elime alıp dolabın herhangi bir parçasını sökemem.
ilginize şimdiden teşekkürler...
 
Konuyu, elektirikli ev aletleri bölümüne açsanız daha kolay cevap bulurdunuz.
No frost buzdolabında buz görmemeniz lazım, halbuki siz, dolabın arka kısmında buzlar eridi diyorsunuz. Eğer dolabınız no frost ise, fişini çekerek en az 24 saat kapılarınıda açık tutarak bekleyiniz. Bu süre sonunda dolabınızı tekrar çalıştırın, büyük ihtimalle sorununuz çözülecektir.
Sorun devam ederse servis çağırmaktan başka seçeneğiniz kalmıyor.
 
buzdolabı duvara yakınsa soğutma olayı olmaz duvardan en az 10 cm uzaklaştır üzerinde perde türü bişey varsa kaldır hava sirkülasyonu yapsın,


not 2: ben bir bayanım tornavidayı penseyi elime alıp dolabın herhangi bir parçasını sökemem.
ilginize şimdiden teşekkürler...


buna dayanarak yazdım
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Forum istatistikleri

Konular
128,198
Mesajlar
915,763
Kullanıcılar
449,978
Son üye
food_eng_1952

Yeni konular

Geri
Üst